2010. december 16., csütörtök

Kezdődik!

Ma este (magyar idő szerint) 20:10 perckor a londoni Alexandra Palace-ban Paul Nicholson és Steve Farmer mérkőzésével elrajtol a Ladbrokes.com World Darts Championship. Huszonegy ország 72 résztvevője vághat neki, hogy minél nagyobb szeletet hasítson ki magának az 1 millió angol fontos összdíjazásból.

Az első forduló mérkőzései nyolc napon keresztül tartanak majd, egészen Karácsonyig, a legjobb 32 pedig december 27-től is visszatérhet majd a népszerű nevén Ally Pally-ba, hogy folytassa a január 3-ig tartó küzdelmet.

A nyitómérkőzést Paul Nicholson és az eseményen első ízben szereplő Steve Farmer vívja majd. "Ez az első alkalom, hogy Alexandra Palace-ban léphetek fel, és már nagyon várom." - mondta a 45 esztendős Farmer. "Jó kis mérkőzésnek kell lennie, mert Paul egyike a legjobbaknak, aki az idén nyerte első jelentős versenyét is. Attól függetlenül, hogy sikerül-e nyernem, mindenképpen szeretnék jól játszani a nagy közönség előtt, mert a miénk lesz az első mérkőzés, ami külön izgalommal tölt el."


Szintén az első este kezdi meg a játékot két korábbi lakeside-i világbajnok Steve Beaton és Mark Webster. Utóbbi a harmadik helyen végzett tavaly ugyanitt és kitűnő formában játszotta végig a legutóbbi versenyt, a Csapat Világkupát. Ellenfeleik Mark Hylton és Steve Maish lesznek.

Az este utolsó mérkőzésén lép a színpadra a tizenötszörös világbajnok, címvédő Phil Taylor, aki a tavalyi fináléban Simon Whitlock-ot győzte le 7-3 arányban. Ellenfele az előtte még előselejtezőt játszó amerikai Gary Mawson vagy a fülöp-szigeteki Juanito Gionson lesz.

"Alig várom, hogy újra ott legyek a világbajnokság színpadán." - árulta el Taylor, aki immár négy hónapja nem tudott komolyabb versenyt nyerni, ami 2007 óta nem fordult elő vele. "Nagyon elszánt vagyok, hogy újabb világbajnokságot nyerjek, és keményen készültem is rá ennek érdekében. Nem egyszerű, hogy még előző nap sem ismerhetem az ellenfelem, és bár tisztában vagyok vele, hogy milyen kemény mérkőzés várhat rám Gary ellen, mert sokszor játszottunk már egymás ellen, Juanito-t még csak nem is láttam játszani soha. Ez akár kihívás is lehet számomra, de remélhetőleg túljutok majd az első fordulón, és akkor már arra koncentrálhatok, hogy minél felkészültebb legyek a Karácsonyt követő következő mérkőzésmre."

Taylort az elmúlt hetekben jelölték a BBC Év Sportolójának is Angliában, amely díj vasárnap kerül majd kiosztásra Birminghamben. "Már maga a legjobb tíz közé jelölés is hatalmas megtiszteltetés ekkora világsztárok között, akik óriási eredményeket értek el saját sportágaikban. Rengeteg visszajelzést kaptam szurkolóktól, akik megígérték, hogy rám szavaznak majd az élő adás során, és nagyszerű érezni, hogy ennyire támogatnak engem. Sportolói pályafutásom egyik legfelemelőbb pillanata lenne, ha esetleg én kapnám meg az idei díjat."


1. forduló (3 nyert szett)
December 16., csütörtök
Paul Nicholson (97,39) - Steve Farmer (93,90) 3-0
Gary Mawson (92,44) - Juanito Gionzon (90,81) 4-1 (Q)
Steve Beaton (89,79) - Mark Hylton (90,14) 2-3
Mark Webster (98,93) - Steve Maish (93,76) 3-0
Phil Taylor (88,49) - Gary Mawson (77,49) 3-0


A világbajnokság teljes menetrendje itt olvasható

Előzetes ígéretek szerint a Dartsonline-on nézhető a világbajnokság.


4 megjegyzés:

  1. Már nagyon várom a kezdő dobást.
    Szerintem idén is érdemes lesz figyelni a kevésbé ismert játékosokra, akik mindíg okozhatnak meglepetéseket.

    VálaszTörlés
  2. Így van,én megmondom őszintén hogy rájuk jobban vagyok kíváncsi.

    VálaszTörlés
  3. Igen valahogy én is. Taylort már láttam nyerni...

    VálaszTörlés
  4. Már itt is az első meglepetés ember Mark Hylton.
    Azt hiszem a családján kívül nem sokan tettek volna a győzelmére.
    További sok sikert neki.

    VálaszTörlés