2010. december 5., vasárnap

Egy sima és egy drámai elődöntőt követően holland-walesi finálé következik

A vasárnap délutáni elődöntőkből Hollandia került be elsőként az esti fináléba, miután megszelidítették a spanyol bikákat. Ellenfelük az a Wales lesz, amely drámai küzdelemben, 1-3-ról fordított a meccsnyilat is hibázó ausztrálok ellen.

Az elődöntőkre vonatkozó szabályok:
Minden mérkőzés 6 nyert legig tart.
A csapatmeccsek négy egyéni és (amennyiben még nem dőlt el) egy páros mérkőzésből állnak.
Az egyéni találkozókon aratott győzelmekért 1-1 pont, míg a párosért 2 pont jár.
Amennyiben 3-3-mal zárul a találkozó, úgy még egy mindent eldöntő páros leget játszanak a csapatok.


HOLLANDIA - Spanyolország 4-0
Raymond van Barneveld - Antonio Alcinas 6-2 (1-0)
Co Stompe - Carlos Rodriguez 6-3 (2-0)
Raymond van Barneveld - Carlos Rodriguez 6-4 (3-0)
Co Stompe - Antonio Alcinas 6-5 (4-0)
A Barneveld/Stompe - Rodriguez/Alcinas páros mérkőzés már nem került lejátszásra.

Stompe és Barney jellegzetes ünneplése
A hollandok már képzettebb torreádoroknak bizonyultak, mint korábban az angolok és a skótok, és magabiztosan állították meg a spanyolokat az elődöntőben. Miután mind a négy egyéni mérkőzésüket megnyerték, a párosra már nem is került sor.
Raymond van Barneveld továbbra is nagyszerű formában (103-as átlag) viszi a hátán a holland csapatot, ám ezúttal a tegnap még minden egyéni mérkőzését elvesztő Co Stompe is felnőtt a feladathoz és mindkét mérkőzését megnyerte.
A Japánt, majd óriási meglepetésre Angliát búcsúztató, majd a tegnapi csoportkörben a skótokat és az amerikaiakat is maguk mögött hagyó spanyolok így sem voltak elkeseredve: "Fantasztikus volt ez a torna mindkettőnk számára, nagyon élveztük itt a játékot. Sok jó játékos van nálunk országszerte és ez a siker rájuk is ösztönzően fog hatni" - mondta el a spanyol siker egyik kovácsa, Carlos Rodriguez.



WALES - Ausztrália 4-3
Mark Webster - Paul Nicholson 6-5 (1-0)
Barrie Bates - Simon Whitlock 4-6 (1-1)
Mark Webster - Simon Whitlock 4-6 (1-2)
Barrie Bates - Paul Nicholson 3-6 (1-3)
Webster/Bates - Whitlock/Nicholson 6-5 (3-3)



Az előző mérkőzésnél nagyobb csatát ígért a walesi-ausztrál elődöntő. Már az első mérkőzésen bizonyították is a felek, hogy ez valóban nagy csata lesz. Mark Webster egyetlen leg különbséggel legyőzte Paul Nicholsont. Ezt követően lépett a táblához Simon Whitlock, aki a tegnapi gyengélkedését követően ezúttal elvarázsolta a nagyérdeműt. Kezdte ezt Barrie Bates ellen 6 db 180-assal és 107,77-es átlaggal abszolválva a mérkőzést, melynek során dobott 170-es és 124-es kiszállót is és a nyolcadik legben még 118,73-as átlagnál is járt az addig 100%-os kiszállóval büszkélkedő ausztrál "Wizard". A mérkőzést közvetítő riporter ekkor sűrűn emlegette, hogy amennyiben Phil Taylor nézi ezt, akkor felkötheti a nadrágját a világbajnokságon.
Whitlock játékát látva Nicholson alig hitt a szemének
A harmadik mérkőzés a két kiváló formában lévő éljátékos Webster és Whitlock küzdelmét hozta, melyen az ausztrál ott folytatta, ahol az előző mérkőzése véget ért és Webby-t is legyőzve előnybe juttatta az kengurukat. Mindeközben egy 164-es kiszállóval (T19-T19-Bull) és a mérkőzés 130-ról szintén bullal történő befejezésével örvendeztette meg az edzőteremben a szemének is alig hívő csapattársát.
Ez olyannyira feldobta Nicholsont, hogy hozta is a következő, Bates elleni mérkőzését, mellyel Ausztrália 3-1-es vezetésre tett szert.
Az utolsó, páros mérkőzés előtt az ábra a következő volt, ha az ausztrálok nyernek, ők kerülnek a döntőbe, walesi siker esetén döntetlen az eredmény, ekkor egy mindent eldöntő újabb páros leg következik. Mindvégig fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül a walesiek a döntő leg kezdési jogát Webster 180-as indításának is köszönhetően sikerre váltották. Igaz, miután a kiszállóval elbajlódtak egy pár körön keresztül, közben Paul Nicholsonnak két nyila is volt a duplákra.
Hatalmas volt a walesiek öröme

A 3-3-as végeredmény azt jelentette, hogy következhetett a "hirtelen halán", egyetlen páros leg. A bullra dobást az ausztrálok nyerték, így máris előnyben voltak, melyet Whitlock egy 180-as kezdéssel fejelt meg. A walesiek azonban nem ijedtek meg és 140-es sorozatokkal válaszoltak, végül pedig Barrie Bates 116-ról kiszállva a döntőbe juttatta Wales-t. Hatalmas ünneplést rendezett ezt követően a két walesi fiú.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése