2010. december 19., vasárnap

A legnagyobb izgalmat ezúttal a havazás okozta

Szombaton az Egyesült Királyság-szerte is erősen havazott és ez Észak-Londonban is nehezítette a közlekedést, így többen azt is sikerként élték meg, hogy eljutottak a helyszínre. Ott pedig a papírforma érvényesült, így Andy Hamilton, Mark Dudbridge, Gary Anderson és a képen is  látható, éppen megérkező Simon Whitlock is különösebb gond nélkül jutott be a második fordulóba. 



Hamilton ünnepli, hogy sikerült megérkeznie a helyszínre

Az első mérkőzésen Andy Hamilton gyengébb játékkal is szettveszteség nélkül győzött. "Időnként talán túl könnyedén is játszottam, de az a legfontosabb, hogy elvégeztem a munkámat, nyertem. Nem igazán pörögtem fel a mérkőzés során, de erre nem is voltam rákényszerítve ezúttal. Most végre élvezhetem a karácsonyi ünnepeket és azt követően visszatérhetek ide. Számomra a verseny csak akkor kezdődik majd." - mondta el Hamilton a mérkőzést követően.

A nap legszorosabb mérkőzését vívta Mark Dudbridge Alex Roy ellenében. Utóbbi nyerte az első szettet, míg Dudbridge egy 3-2-es szoros játszmával egyenlített, azt követően azonban kétszer is 3-1-gyel fejezte be a mérkőzést. "Klassz, hogy nyertem, de még jobban örülök annak, hogy mennyire jól éreztem magam a színpadon" - nyilatkozta Dudbridge, aki egy éve nem nyert tévés mérkőzésen. "Alex nagyszerűen kezdett és egy pillanatig még az is megfordult a fejemben, hogy újra gyorsan búcsúzni kényszerülök majd. De örülök, hogy sikerült összeszedni magamat és fordítani tudtam."

Gary Anderson kiváló formában
Simon Whitlock mindössze 1-1 leget veszített az első két szett során: "Roppant ideges voltam, de szerencsére sikerült nyernem. Hatalmas a nyomás az első körben, és most már pontosan tudom, mit érzett Phil Taylor is két napja. Az a fontos, hogy Karácsonyt követően újra itt lehetek, addig is pihenhetek és remélem a játékom is élvezhető lesz majd a második fordulóban."

Gary Anderson rukkolt elő mindeddig a torna legmagasabb átlagával, 103 fölött (mindeközben 64%-ban sikeres kiszállókkal) fejezte be a legveszteség nélkül vívott találkozóját, ám ő még nagyobb magasságokba tör: "Elégedett vagyok a továbbjutással és a teljesítményemmel is, de láttam egyszer, hogy 109-es átlagnál járok, és akkor szerettem volna 110 fölött végezni. Azért ez így is szép eredmény lett."  


A szombati eredmények
Andy Hamilton (79,42) - Dennis Smith (80,10) 3-0
Matt Padgett (83,10) - Morihiro Hashimoto (87,30) 2-4 (Q)
Mark Dudbridge (92,60) - Alex Roy (85,70) 3-1
Simon Whitlock (90,41) - Steve Evans (84,35) 3-0
Gary Anderson (103,26) - Morihiro Hashimoto (87,44) 3-0

A vasárnapi program
20:10 Wayne Jones - Rob Modra Kirk Shepherd
21:15 Per Laursen - Boris Krcmar (Q)
21:45 Robert Thornton - Nigel Heydon
22:50 Wes Newton - Darin Young
23:55 John Part - Laursen/Krcmar

A világbajnokság teljes menetrendje itt olvasható

Az első forduló - naponta bővülő - hivatalos képgalériája itt tekinthető meg.

A VIP terem az Ally Pally-ban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése