2010. december 27., hétfő

Phil Taylor újra száz fölött

Phil Taylor immár száz fölötti átlaggal és magabiztos győzelemmel  jutott a harmadik fordulóba a Ladbrokes.com World Darts Championship folytatásában. Mellette Adrian Lewis aratott még papírforma győzelmet, míg a további négy hétfői mérkőzésen kisebb-nagyobb meglepetés született. Mark Webster (a képen) is folytatta jó szereplését, nála inkább a győzelmi arány okozott némi meglepetést.


A karácsonyi szünetet követően folytatódott a PDC Világbajnoksága, innentől felgyorsulnak az események. Míg az első forduló mérkőzéseit nyolc nap alatt bonyolították le, a következő négy napban a második és a harmadik forduló mérkőzéseit játszák le, naponta két felvonásban.

December 31-én lesz újra szünnap, a legjobb nyolc játékos pedig jövőre is visszatér, hogy az utolsó három napban döntésre vigye a világbajnoki cím sorsát. 2011. január 1-én a negyeddöntőket, 2-án az elődöntőket, 3-án este pedig a világbajnoki döntőt bonyolítják le Londonban.

Az első fordulót követően a Dartsvilág olvasói Phil Taylort tartják a legesélyesebbnek a győzelemre, az eddig leadott 159 szavazatból 69-et (43%) kapott a címvédő. Másodsorban James Wade az olvasók favoritja 34 szavazattal (21%), míg a tavalyi döntős Simon Whitlock a harmadik számú komoly esélyes 33 szavazattal (20%). Az összes többi játékos a maradék 16%-on osztozik csupán.

Ebbe a maradékba tartozik Mark Webster is, aki tavalyi harmadik helyével is bizonyította már, hogy a PDC mezőnyében is komolyan kell számolni vele. Ezúttal Ronnie Baxtert nullázta le egy színvonalas mérkőzésen, és továbbra is kiegyensúlyozottan tartja 97 fölötti átlagát. Az eredmény annyiban csalóka, hogy Baxternek három játszma megnyeréséhez is volt nyila, ám a sok hiba a duplákra egyáltalán nem fért bele Webster ellen.

Paul Nicholson - talán túl sok volt a show
Innentől zsinórban jöttek a meglepetések. Először Paul Nicholson vett érzékeny búcsút világbajnoki álmaitól, őt a semmi különöset nem csináló Peter Wright ütötte el attól, hogy Phil Taylorral mérkőzhessen meg az Ally Pally-ban. Míg Nicholson az első fordulóban kifejezetten jól dobott kiszállóinak köszönhette győzelmét, ezúttal kifejezetten ezeken ment el a mérkőzés számára. Wright pedig - aki élete legnagyobb győzelmeként jellemezte a mait -, ha már megkapta a lehetőséget, tisztességesen élt vele és nem kis meglepetésre a legjobb 16 közé került a világbajnokságon.

Ugyanígy tett Robert Thornton és Mark Hylton is, akik papíron előrébb jegyzett ellenfeleiket legyőzve jutottak be a harmadik fordulóba.

Az utolsó két mérkőzésen aztán a favoritok is megmutatták, hogy lehet győzni az esélyesség terhével a vállakon is, Adrian Lewis és Phil Taylor is magabiztosan, gond nélkül jutott túl Dudbridge-en és a dán Laursenen.   


A hétfői eredmények
2. forduló (4 nyert szett)
Ronnie Baxter (95,00) - Mark Webster (97,22) 0-4
Paul Nicholson (89,93) - Peter Wright (85,39) 2-4
Andy Hamilton (86,49) - Robert Thornton (90,16) 0-4

Colin Lloyd (91,14) - Mark Hylton (93,52) 2-4
Adrian Lewis (90,28) - Mark Dudbridge (87,66) 4-1
Phil Taylor (102,09) - Per Laursen (93,19) 4-0


A keddi program
2. forduló (4 nyert szett)
14:10 Mark Walsh - Alan Tabern
15:25 Wayne Jones - Vincent van der Voort
16:45 Terry Jenkins - Steve Brown

20:10 Wes Newton - Brendan Dolan
21:25 Simon Whitlock - Denis Oven
22:45 James Wade - Mensur Suljovic



A második forduló hivatalos képgalériája itt tekinthető meg.

Az első forduló hivatalos képgalériája itt tekinthető meg.


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése