2010. december 3., péntek

Vasas CDL 1. forduló - Tar Béla értékelése

A Vasas Centenáriumi Darts Ligájában az előző napon lejátszott 1. fordulója mérkőzéseinek statisztikái és Tar Béla, a hazai dartsélet legismertebb edzőjének szakmai meglátásai az alábbiakban olvashatók.


"Elöljáróban feltétlenül szeretném elmondani, hogy nagyon fontosnak, jó dolognak tartom ezt  a versenyt! Örülök, hogy létrejött, van, mert komoly motiváció kell, hogy jelentsen a magyar dartsosok számára, és ez alatt nem csupán a résztvevőket értem. Nem elsősorban a pénzdíj miatt, hanem mert ennek keretében olyan mérkőzéseket játszhatnak rendszeresen, melyek nagyban elősegítik a fejlődésüket."

"Ugyanakkor senki ne vonjon le komoly következtetéseket az első napon mutatott játékokból. A premiert mindenkinek túl kellett élnie, át kellett élnie. Hiába rutinos játékosokról van szó, ez számukra is újszerű helyzet volt, melyet nem egyszerű kezelni. Ez természetszerűen rányomta a bélyegét az első napi teljesítményre."

 


"Ez volt az összes meccs közül a legjobb, mert az első hat legben volt négy hatkörös zsinórban. Az első legben a megilletődöttség még nagyon látszott Balogh Öcsin, de aztán  szépen összeszedte magát. Mindketten profi módon használták ki a kezdéssel járó előnyöket, összességében egyetlen break döntött Öcsi javára. Darányi Zoli önbizalom tekintetében az elején még rendben volt, és bátran bevállalta a nehezebb kiszállót is, de a végére ez megváltozott. A D9 helyetti kerekítő azt sugallta, hogy már nem bízik annyira magában, ezt pedig a rutinos Balogh Béla kihasználta és megnyerte a számára győzelmet hozó leget. Mindezek ellenére mindketten játszottak már jobban is, és tudnak többet is."


"Penge (Székely Pál) a magyar mezőny egyik legszebb dobási technikájával rendelkező játékosa. Az elhibázott dobások reagálására azonban még mindig nagyon sok energiát pazarol el, megzavarva ezzel saját koncetrálását, ami sokszor legek elvesztésébe kerül. Jó volt látni, hogy a nagyokhoz hasonlóan okosan használta ki a szünetet, egyáltalán élt a lehetőségével, és rendezte ez alatt a gonolatait. Onnan visszatérve határozott, eredményes játékot mutatott. A darts érdekessége, hogy a sok drót mellé dobott dart végül megbosszulta magát. Morzsi (Végső János) kellemes meglepetés, jól használta ki Pali hibáit és hozta, amire képes. Ő szerintem a következő fordulókon még jobb játékot fog produkálni, önmagához képest is javulni fog, mert komoly motivációt jelent majd számára ez a győzelem."



"Az egyik legjobban várt mérkőzés volt részemről, melyen Rucska Józsi úgy kezdett, ahogy az várható is volt tőle. Az elmúlt években bizonyította már, hogy mennyire tudatosan készül a versenyeire, igyekszik mindenre gondolni, odafigyelni. Formaidőzítése külön kiemelendő. Nagyon látszott rajta az első három legben az összeszedettsége, 100%-os koncentráltsága, melynek eredménye is megmutatkozott 3-0-ás vezetésében. Igaz, ehhez kellett a Zsolt önmagához képest igen gyenge kezdése, megilletődöttsége. A negyedik legre kezdett megnyugodni, rendezte magát, ami a dobásaiban is rögtön megmutatkozott. Ez azonban csak három legig tartott nála (3-3), addig bírta ezt a szintet. Végül Józsi profin használta ki újabb megingását, és a nap legmagasabb átlagával nyerte meg a mérkőzést."
  


"Az utolsó, bemutató jellegű mérkőzésen Attila magabiztosan nyert, de szerintem ő ennél sokkal többet is tud az elmúlt időben látottak alapján. Ő szeret annyit kiadni magából, amennyi feltétlenül szükséges a győzelemhez. Az igazi tűz is csak pislákolt benne. Szuda Zoli bár újoncként kapott lehetőséget, de az utóbbi időben már bizonyította tehetségét és kiválló küzdőszellemét. Mostani hirtelen beugrása azonban láthatóan bénítóan hatott rá."


"Általánosságban szeretném elmondani, hogy egy hiányérzetem volt, még annak ellenére is, hogy izgultak a játékosok. A huszas szektor biztonsága kívánnivalót hagyott maga után. Jó dobások után többször is kimondottan gyengék következtek. Fontos lenne a szektorbiztonságot javítani a játékosoknak."

"Összességében csak azt tudom javasolni, hogy mindenki jöjjön el a következő fordulóra, aki szereti a dartsot, nézze meg a helyszínen a műsort! Véleményem szerint  határozott javulás lesz a játékban is, sok szoros csata és számos meglepetés, valamint körbeverés várható itt még." 

A 2. forduló menetrendje december 8-án:
18:30  Kulcsár Attila - Melisek Zsolt (elmaradt mérkőzés pótlása)
19:20  Darányi Zoltán - Székely Pál
20:10  Balogh  Béla - Végső János
21:00  Mészáros Zsolt - Kulcsár Attila
21:50  Rucska József - Melisek Zsolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése