2010. december 21., kedd

Alcinas ezúttal nem tudott kibabrálni "The Machine"-nel

James Wade frappánsan visszavágott a hazáját ért vereségért a spanyol Antonio Alcinasnak, míg előtte Brendan Dolan verte ugyanilyen simán a korábban már világbajnoki döntőt is játszó Kevin Paintert. Kikapott a visszatérő, egykori világbajnok Richie Burnett is, ám manapság az lett volna a meglepetés, ha nem Alan Tabern nyeri azt a mérkőzést. Utolsóként Denis Ovens is továbbjutott a selejtezőből érkező német ellenfelével szemben.


Jó kis mérkőzéssel indult az este, Alan Tabern fordulatos mérkőzésen, kétszer is hátrányból felállva, a végén nagyszerűen játszva győzte le az 1995-ös világbajnokot, Richie Burnett-et.

Richie Burnett (jobbra), a korábbi világbajnok gratulál Alan Tabernnek

A mai kvalifikációs mérkőzésen a a hong kongi Scott Mackenzie 1-3-as hátrányból egyenlített és két nyila is volt a D20-ra, hogy megnyerje a mérkőzést, ám elhibázta a lehetőségeit. A német pedig odaállt, és 76-ról az egyetlen lehetőségét megragadva ő megdobta a D20-at, így ő játszhat az esti mérkőzésen is Denis Ovens ellen.

Painter savanyúan vette tudomásul gyors búcsúját
Brendan Dolan, az Észak-írek legjobbja szinte a végletekig rövidítette meg Kevin Painter ezévi londoni kiruccanását. Dolan mindössze két leget veszítve a három szett során nyerte meg a mérkőzést, és készülhet Wes Newton ellen. "Ez pályafutásom legnagyobb sikere és egyben az eddigi legjobb teljesítményem is a kamerák előtt. Az első legben dobott 180-asom megadta a kezdőlökést és a következőben jött második után már magabiztos lettem és onnantól kezdve nagyszerűen éreztem magam a színpadon." - mondta el Dolan a mérkőzést követően.
 

James Wade időnként nagyszerű dolgokat művelve, egészen simán vágott vissza a spanyol Antonio Alcinasnak a Csapat Világkupán Angliát ért vereségért. Ha tanítani nem is fogják, azért élményszámba ment a 72-es maradékra dobott két D18-as megoldása. Tette ezt azt követően, hogy előtte már megoldott egy 96-os kiszállót 20-D18-D20-szal. A mérkőzés végére már kicsit kiengedett "The Machine", de így is a legnagyobb esélyesek egyikéhez méltó győzelmet aratott.

A nap utolsó mérkőzésén a selejtezőből továbbjutó Jyhan Artut nagy esélyt szalasztott el, amikor 1-1-es szettállást követően előbb 2-0-ra vezetett, majd csupán egy D16 választotta el a 2-1-es vezetéstől, de mégsem sikerült megoldania a feladatot. Denis Ovens pedig élt a visszakapott eséllyel és végül a győzelemhez szükséges harmadik szettet is begyűjtötte, így készülhet a Simon Whitlock elleni, Karácsonyt követő mérkőzésére.


A hétfői eredmények
Alan Tabern (91,14) - Richie Burnett (86,02) 3-2
Jyhan Artut (83,86) - Scott Mackenzie (84,97) 4-3 (Q)
Kevin Painter (84,84) - Brendan Dolan (96,32) 0-3
James Wade (91,53) - Antonio Alcinas (85,92) 3-0
Denis Ovens (88,87) - Jyhan Artut (80,71) 3-1

A keddi program
20:10 Michael van Gerwen - Mensur Suljovic
21:15 Michael Mansell - Preston Ridd (Q)
21:45 Terry Jenkins - Joe Cullen
22:50 Jelle Klaasen - Steve Brown
23:55 Vincent van der Voort - Mansell/Ridd


A világbajnokság teljes menetrendje itt olvasható

Az első forduló - naponta bővülő - hivatalos képgalériája itt tekinthető meg.

Akit elsősorban a játékosokat kísérő hölgyek érdekelnek, nos róluk saját honlapjukon tudhatnak meg többet.


Az aktuális esélyek a névadó fogadóirodánál:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése