2010. december 13., hétfő

Robbie Green, a vasárnapi döntős portréja

Izgalmas hónapokat él át ezekben az időkben Robbie Green, aki első alkalommal indult idén a tegnap véget ért Zuiderduin Masters-en, ahol a címvédőt is búcsúztatva végül a győzelem kapujában bukott el. Már 4-0-ra vezetett a Ross Montgomery elleni finálában, ám ellenfele onnan is megfordította a mérkőzést és győzte le Robbie-t 5-4 arányban. Ám összességében a második hely is nagy siker a hatalmas termetű "Kong" számára.


A Zuiderduin Masters még csak a kezdete volt a várakozásteljes időszaknak, ugyanis január elején kezdődik a lakeside-i világbajnokság, ahol Andy Bourton ellen kezd 14. kiemeltként (a lakeside-i világbajnokság teljes sorsolása itt olvasható). Mindeközben szintén januárra várják első gyermeküket menyasszonyával, Ruth-tal.

A 36 esztendős profi darts játékos Wallassey-ból, egy kis Liverpool melletti városból származik. A tavalyi Winmau World Mastersen Martin Adams elleni emlékezetes döntője óta nem tud úgy végigmenni a bevásárlóközponton, hogy fel ne ismernék.

Elveszítette ugyan azt a döntőt is, de ez is elegendő volt hozzá, hogy hőssé váljon lakóhelyén. A finálét ugyanis törött ujjal játszotta végig, de mint elmondta, nem e miatt maradt alul, hanem Adams volt túl jó azon a napon, egyszerűen megállíthatatlan volt akkor.


Kong jópár 180-ast dobott a tegnapi fináléban Montgomery ellen

Robbie focizott, mielőtt beleszeretett a dartsba. Egy térdsérülés miatt azonban abba kellett hagynia a labdarúgást, ekkor kezdett el dartsozni. A "Kong" becenevet 15 évvel ezelőtt kapta.

Egyszer egy versenyen egy heves indulatú elégedetlenkedőt győzött meg néhány szóval (és nyilvánvalóan tekintélyt parancsoló testfelépítésével). A következő napon, amikor Robbie került sorra a játékban, a közönség egy emberként kezdte skandálni "Kong, Kong, Kong" - és a becenév máris megszültetett. Azóta még a fejbőrére is rá van tetoválva hátul a Kong felirat.

Az elmúlt héten tehát a Zuiderduin Mastersen játszott döntőt, melyről a barátai sokat meséltek neki az első fellépése előtt, mint arról a nagyszerű szállodáról, ahol finomak ételek és a versenyrendszer is különösen izgalmas a csoportkörnek köszönhetően. A sikeres hollandiai fellépést követően pedig álmai valóra váltásához is közelebb került egy lépéssel, ugyanis egyszer ő is világbajnokságot szeretne nyerni.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése