2010. december 7., kedd

A 14 éves ász, aki legyőzte Phil Taylort

Örökké emlékezetes este marad az ifjú dartsos, Josh McCarthy számára amikor megszerezte a 15-szörös világbajnok, Phil Taylor skalpját. A 14 esztendős Josh 300 fanatikus rajongó szeme láttára győzte le saját példaképét egy 15-nyilas játékkal.





Josh, aki öt évesen kezdett dartsozni és jelenleg egy wilshire-i csapatban játszik, egy 16 éven aluliak számára rendezett torna megnyerésévél vívta ki magának a lehetőséget, hogy megmérkőzhessen Taylorral.

 
A játék során a bátor ifjú egy 15-nyilast dobott, benne egy-egy 118-as, 100-as és 140-es sorozattal, legyőzve ezzel saját példaképét. A győzelmét végül egy D2-essel biztosította be, amivel azon nyomban a "Legendaverő" becenevet érdemelte ki magának.

A kingswoodi iskola diákja, Josh repdesett a boldogságtól: "Fantasztikus pillanat volt számomra, amikor legyőztem Philt a családom szeme láttára. Mindkét kezem remegett. Arra gondoltam, hogy játszunk majd egy jót, de meg se fordult a fejemben, hogy akár én is nyerhetek a végén. Jól ment, dobtam egy 15-nyilas leget egy D2-es kiszállóval befejezve. A barátaim valószínűleg nem fogják elhinni nekem, hogy én nyertem, elég nehezen győztem meg őket még arról is, hogy egyáltalán játszani fogok Phil-lel. Nagyszerű volt találkozni vele, ő a kedvencem, úgyhogy bármikor vállalok egy visszavágót is."


Az este során Taylor egy-egy 501-es leget játszott különböző versenyek győzteseivel a bristoli Rileys Dasrts Zone megnyitása alkalmából. A Rileys, az Egyesült Királyság legnagyobb pool és snooker forgalmazója sorozatban nyitja a Darts Zone-okat országszerte. Annak ellenére, hogy "The Power" elveszítette az első mérkőzését, az összes továbbiból győztesen került ki az este folyamán. Végül egy kérdezz-felelek szekcióval zárult a megnyitó.

"Kétségtelen, hogy rengeteg tehetséges és ígéretes darts játékos van Bristolban, és amennyiben a recesszió tovább mélyül, még több játékost fogunk látni, akik megpróbálják majd a dartsból fenntartani magukat." - vélekedett Phil Taylor a bristoli estét követően.

A bristoli Darts Zone-ban hat dobóállás van, versenyszintű táblákkal és elektronikus eredménykijelzővel felszerelve, nagyszerű helyszínt kínálva a játékot űzőknek, tartsanak azok bármilyen szinten is.


És hogy hogyan kell elképzelni egy Rileys Darts Zone megnyitót, abban segít az alábbi videó, amely egy másik, gillinghami Darts Zone megnyitóján készült 2009. novemberében, szintén Phil Taylor, és mellette Anastasia Dobromyslova részvételével:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése