2010. december 15., szerda

Darts a harmadik dimenzióban

Újabb mérföldkőhöz érkezik a darts televíziós közvetítése, ugyanis a Ladbrokes.com World Darts Championship, azaz a december 16-án rajtoló PDC világbajnokság elődöntőjét és döntőjét a Sky 3D csatorna első ízben közvetíti élőben 3 dimenzióban.



Már a nyáron nagy lépést tett a Sky Sports' HD-s közvetítése, amikor is a World Matchplay elődöntőjét, valamint döntőjét adták élőben 3D-ben a Sky 3D pub csatornán, amely több, mint ezer helyen volt nézhető az Egyesült Királyság és Írország területén.

Ezt ismétlik meg majd az Alexandra Palace-ból is a sportág legjelentősebb eseményének utolsó két napjáról, amikor a világbajnokság elődöntőjét és döntőjét közvetíti a Sky 3D, amely Európában az első otthonról is nézhető 3D-s csatorna.


Míg a Sky Sports' általános HD-s adásához kb. 22 kamerát használnak, a 3D-s adáshoz további tíz 3D-s kamera szükséges, közte az a kettő jégkocka nagyságú is, melyet a tábla fölött helyeznek el, és a segítségével egyedülálló 3D-s látványt nyújt, ahogy az eldobott nyilak közelednek felé.

"A World Matchplay alatt csak ámultam és bámultam, ahogy a nyilak közelítettek felém 3D-ben" - mondta a Sky Sports kommentátora Sid Waddell.

"A játékosok úgy néztek ki, mintha az Avatarból léptek volna ki, és ezt immár bárki nézheti otthonról is."

Kíváncsian várom, hogy mikor lesz itthon is legalább sport pubban kipróbálható a 3D-s élmény.


A világbajnokság sorsolása itt volt korábban olvasható. A napi játékrendet pedig hamarosan közzétesszük a Dartsvilágon.


Alábbi videó ugyan még nem 3D-ben készült és nem is a Sky műsoráról van szó, ám aki szeretné megnézni Phil Taylor wurlitzerét The Power otthonában, annak feltétlenül ajánlott a megtekintése:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése