2010. december 31., péntek

A PDC bevezeti a Pro Tour kártyát

2011-től némiképp változnak az indulási feltételek a PDC tornákon. Bevezetik ugyanis a Pro Tour kártyákat, és a Nagy-Britanniában rendezett versenyeken kizárólag ennek birtokában indulhatnak el a játékosok. Európára - legalábbis a következő évben - ez még nem vonatkozik.
 
Az európai selejtezőkön - mely mindig a hétvégi versenyt megelőző péntek este kerül megrendezésre - még bárki elindulhat, aki előzetesen benevez és befizeti a nevezési díjat, valamint ezt időben teszi ahhoz, hogy felférjen a 128 főben maximált selejtező táblájára.




A Pro Tour kártyák egyfajta minőségi szűrőt is jelentenek, ugyanis azt elsősorban a világranglista helyezések alapján osztották ki. Eredetileg az első 96 helyezett kapta meg a kártyáját, majd egy decemberi módosítással ezt öt fővel megemelték. Ennek számunkra különös jelentősége volt, ugyanis ebbe az öt kedvezményezettbe tartozott hazánkfia Bezzeg Nándor is, így ő is lehetőséget kapott a tornákon való indulásra.
 
Bezzeg Nándor 2011-ben is borsot törhet a sztárok orra alá

A világranglista helyezéseken túlmenően a PDC szintén juttatott kártyákat a női világbajnokság, valamint az U21-es világbajnokság döntőseinek, és a lakeside-i BDO világbajnokság férfi elődöntőseinek felajánlják ezt a lehetőséget.

Ezen túlmenően januárban külön négynapos selejtező-sorozatot rendeznek Angliában, melyen legalább további 21 db Pro Tour kártyához lehet hozzájutni eredményes szereplés esetén. Végeredményében 128 db PDC-s Pro Tour kártya kerül kiadásra a 2011-es esztendőre.

1 megjegyzés: