2010. december 10., péntek

WDF-BDO Zuiderduin Masters - előzetes

Soha nem látott erős mezőnnyel rajtol a 10. alkalommal megrendezésre kerülő Zuiderduin Masters a hétvégén. A WDF-BDO égisze alatt megrendezésre kerülő háromnapos esemény kicsit a PDC-s Grand Slam of Darts-hoz hasonlítható, bár itt nem keveredik a mezőny PDC-sekkel, és a nők is külön verseny keretében bizonyíthatnak.


A férfiak 24-en, a hölgyek 8-an kezdik meg a versengést, és elmondható, hogy valóban világszínvonalú mezőny gyűlt össze, a hölgyekét tekintve ez talán még erősebb is, mint a világbajnokságé lesz januárban.

Ott lesz a mezőnyben a háromszoros Winmau World Masters győztes és kétszeres lakeside-i BDO világbajnok Martin Adams, valamint a szintén kétszeres világbajnok Ted Hankey is, aki legyőzte Phil Taylort is a fent említett PDC-s eseményen az ősszel.

Szintén a résztvevők között van a WDF Világkupa győztes Tony O'Shea, valamint a második helyezett Joey ten Berge, az Európa Kupa második Willy van der Wiel, a 2000-es Winmau World Masters és a 2001-es lakeside-i világbajnok, John Walton és a aktuális PDC-s Grand Slam of Darts győztese, Scott Waites.

Scott Waites Prágában sem talált legyőzőre - ezúttal is az esélyesek között

Scotty a döntőben 0-8-as állásról fordította a maga javára a James Wade elleni döntőt. Így aztán Waites varázslatos visszakapaszkodása és végső győzelme örömére rendkívül büszkék rá a szervezők is, hogy ilyen szintű játékos is részt vesz a Zuiderduin Mastersen.

És ne feledkezzünk meg a hölgyekről sem, akik között ott lesz a nyolcszoros lakeside-i világbajnok és ötszörös Winmau World Masters győztes Trina Gulliver, aki manapság is a világ egyik legjobb női játékosa.

Összességében elmondható, hogy ez minden idők legerősebb Zuiderduin Masters-e. Egy különleges esemény, melyet érdemes megtekinteni a hétvége során, akár csak az interneten is, ahol 17 órányi közvetítés lesz a három napban az alábbi linken: http://www.rtvnh.nl/live/tv


Az indulók teljes listáját, a férfiak csoportbeosztásait és a hölgyek negyeddöntőinek párosításait ezen az oldalon tekinthetik meg. A mérkőzések menetrendje itt látható.

A mérkőzések pénteken 19:30-kor kezdődnek.


A korábbi győztesek:

2009.   Darryl Fitton és Jolie Gore
2008.   Gary Anderson és Lisa Ashton
2007.   Gary Anderson
2005.   Mervyn King
2004.   Raymond van Barneveld
2003.   Raymond van Barneveld
2002.   Tony David
2001.   Raymond van Barneveld
2000.   Martin Adams


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése