2010. december 18., szombat

Colin Lloyd a sírból hozta vissza nyitómérkőzését

Pénteken a friss Csapat Világkupa győztes Co Stompe intett gyors búcsút elsőként a világbajnokságnak Peter Wright-nak (a képen) köszönhetően, majd Colin Lloyd vészelt át három meccsnyilat is, mielőtt újabb fordulattal végül megnyerte nyitómérkőzését. Végül Adrian Lewis és Ronnie Baxter jutottak magabiztosan a második körbe.



Rögtön kisebb meglepetéssel indult a pénteki játéknap, ugyanis Peter Wright legyőzte kiemelt ellenfelét, a holland Co Stompe-t, aki az első két elveszített szettet követően még tudott szépíteni, ám az újabb elveszített játszma már a friss Csapat Világkupa győztes búcsúját jelentette az idei világbajnokságtól. Wright pedig Paul Nicholson ellen készülhet a Karácsonyt követő folytatásban.

Colin Lloyd jobbegyenesének nyomai
Colin Lloyd, a korábbi World Matchplay és World Grand Prix győztes már biztos továbbjutónak tűnt a német Andree Welge ellen 2-0-ás (szettben) vezetése birtokában, ám ekkor váratlan fordulattal Welge nyolc leget nyert zsinórban, aminek köszönhetően kiegyenlítette a szettállást és már 2-0-ra ő vezetett a döntő szettben. Ekkor három kiszállót is elhibázott a mérkőzés megnyeréséért, amit a rutinos Lloyd ki is használt és egy újabb fordulattal, négy leget gyűjtve sorban végül megnyerte a döntő szettet és a mérkőzést. Sajnos az is e találkozó krónikájához tartozik, hogy a döntő szettben 1-0-ás Welge vezetésnél Lloyd már annyira nem bírt az idegeivel, hogy ezt egy jobbegyenessel a tábla tudtára is adta - beleremegett az egész színpadi díszlet... Hogy ez mennyibe került neki, az majd vélhetően a világbajnokságot követően válik ismertté.

Az ötödik helyen kiemelt Adrian Lewis Tony Eccles-t győzte le három szettben, bár utóbbi nyolc 180-as dobással és egy 170-es kiszállóval is nehezítette Lewis diadalát, aki viszont 156-os, 124-es és 101-es kiszállókkal büszkélkedhetett.


Az első forduló hivatalos képgalériája itt tekinthető meg.

A pénteki eredmények
Co Stompe (88,74) - Peter Wright (80,76) 1-3
Roland Scholten (82,15) - Veijo Viinikka (75,93) 4-2 (Q)
Colin Lloyd (84,35) - Andree Welge (84,65) 3-2
Adrian Lewis (94,87) - Tony Eccles (94,84) 3-0
Ronnie Baxter (94,10) - Roland Scholten (90,65) 3-0

A szombati program
20:40 Andy Hamilton - Dennis Smith
21:45 Matt Padgett - Morihiro Hashimoto (Q)
22:15 Mark Dudbridge - Alex Roy
23:20 Simon Whitlock - Steve Evans
00:25 Gary Anderson - Padgett/Hashimoto



A pénteki nap mélypontja (no comment...):


A világbajnokság megnyitó műsora

1 megjegyzés:

  1. Hát Lloyd is a nagy sztárok közé tartozik, de ezzel a dührohamával most egy ideig fütyülni fogják rendesen, de meg is érdemli.

    VálaszTörlés