2010. december 6., hétfő

Hollandia a PDC World Cup of Darts győztese

A Raymond van Barneveld - Co Stompe alkotta HOLLANDIA lett a PDC World Cup of Darts győztese, miután legyőzte a Mark Webster - Barrie Bates alkotta walesi duót a raintoni Meadows Arénában rendezett döntőben.




A döntőre vonatkozó szabályok:
  • Minden mérkőzés 8 nyert legig tart. Mindig az előző leg vesztese kezdi a következőt.
  • A csapatmeccsek négy egyéni és (amennyiben még nem dőlt el) egy páros mérkőzésből állnak.
  • Az egyéni találkozókon aratott győzelmekért 1-1 pont, míg a párosért 2 pont jár.
  • Amennyiben 3-3-mal zárul a találkozó, úgy még egy mindent eldöntő páros leget játszanak a csapatok.

A színpadi díszlet a résztvevő országok zászlóival


A hollandok bevonulása

A walesi bevonulás

PDC World Cup of Darts Döntő:

HOLLANDIA - Wales 4-2
Raymond van Barneveld (89,39) - Barrie Bates (79,27) 8-4 (1-0)
Co Stompe (98,09) - Mark Webster (100,90) 6-8 (1-1)
Raymond van Barneveld (100,95) - Mark Webster (104,11) 6-8 (1-2)
Co Stompe (97,82) - Barrie Bates (89,74) 8-5 (2-2)
Barneveld/Stompe (89,36) - Webster/Bates (84,66) 8-5



Raymond van Barneveld és Co Stompe a trófeával


A nyitómérkőzésen a papírformát igazolva Raymond van Barneveld legyőzte Barrie Bates-et, egy 11-nyilassal feltéve az i-re a pontot. A hollandok előnyét Mark Webster egyenlítette ki Co Stompe ellenében egy színvonalas mérkőzésen, többek között egy 160-as és egy 130-as kiszálló segítségével.
Döntetlen állásnál következett tehát a csúcsrangadó, Barneveld és Webster között. Mindketten jó formában várták a mérkőzést, így komoly csatára volt kilátás. Webster lendületben maradt előző mérkőzését követően is, sőt még rá is tett egy lapáttal, és 8 db 180-as segítségével 104 fölötti átlagot produkálva legyőzte Barney-t. Tette ezt annak ellenére, hogy Barneveld is 100 fölötti átlagot hozott, tökéletesen dobta a befejező duplákat (6/6) és még egy 10-nyilas leget is produkált (180-140-145-36), egyedüliként a verseny során.

Bates ezúttal Stompe-nak gratulál
Co Stompe-nak jutott a feladat, hogy kiegyenlítse az állást a páros mérkőzés előtt, amit meg is tett úgy, hogy 5-5 után sorban 13, 12, ill. 14 nyíllal teljesítette az 501 pontot. Barrie Bates, az ausztrálok elleni páros mérkőzés hőse így az egész tornán nyeretlen maradt az egyéni mérkőzések során.
A páros mérkőzés döntött tehát a kupa sorsáról, melyben a holland kettős volt a jobb és a végén ellépve a walesiektől megnyerte a Csapat Világkupa győzelmet jelentő utolsó mérkőzést.



Az ünnepélyes eredményhirdetés

Utólag vált tehát ismét különlegessé, hogy Barneveld a torna kezdését megelőző napon nem tudott elindulni a helyszínre a mostoha időjárási viszonyok miatt, és már-már úgy nézett ki, hogy a cseheket követően a hollandok is csehül járnak és visszalépni kényszerülnek. Ám a nyitóforduló napján sikerült átrepülnie a csatornán és megérkezni a helyszínre, ami láthatóan döntő jelentőséggel bírt az egész verseny vonatkozásában. Ha Barneveld akkor elkésik, a hollandokat kizárták volna...

A győztes holland kettős


"Csütörtökön, amikor a járatunkat törölték, úgy tűnt, hogy nem is lehetünk itt a tornán. ehhez képest fantasztikus, hogy nem csak itt lehettünk, de meg is nyertük a Világkupát. Amikor a csapatokat kihirdették, és kiderült, hogy a világranglista első két helyezettje alkotja az angol csapatot, úgy tűnt, hogy senki nem lesz képes legyőzni őket. De ilyen a sport, végül másképp alakultak a dolgok." - mondta a roppant boldog Barneveld.


Stompe és Barneveld nyilatkoznak
"Rendkívül büszke vagyok mind a győzelemre, mind pedig arra, hogy együtt játszattam Co-val. Nagyszerűen játszott mindvégig a hétvége során. Három hete azt mondta nekem, hogy azt álmodta, megnyerjük ezt a tornát. Egyre jobban játszik, és most megmutatta, hogy mire is képes a hazájáért. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy vele együtt nyerhettem itt." - fejezte be Barney, akinek három évet kellett várnia a legutóbbi komoly tornán aratott végső sikerét követően.

"Igazán felemelő érzés volt, hogy Raymonddal lehettem egy csapatban és óriási, amit elértünk. Több, mint húsz éve játszom már, de ez első nagy tornagyőzelmem, melyet a TV is közvetített, így rengeteget jelent számomra ez a diadal. Nagyszerű csapatot alkottunk és nagyon élveztük a közös játékot, így maximálisan elégedettek és boldogok lehetünk." - egészítette ki Co Stompe.

Extázisban ünnepeltek a hollandok


És a torna kezdetekor bemutatott videóhoz feltett kérdésre is választ kaptunk, a dartsosok még a labdarúgókat is lepipálták Hollandiában!

A World Cup of Darts első fordulójának képgalériája itt megtekinthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése