2010. december 12., vasárnap

Ismét drámai fordulat egy döntőben

Vasárnap délután befejeződött a 10. Zuiderduin Darts Masters három napos versenye. A férfiaknál az első helyen kiemelt, skót Ross MONTGOMERY fordított meg egy végképp elveszettnek tűnő mérkőzést Robbie Green ellenében, míg a hölgyeknél  Trina GULLIVER diadalmaskodott ugyanúgy hátrányból a maga javára fordítva a hazaiak játékosa, Francisca Hoenselaar ellen a döntőben.


Amikor a verseny kezdetekor a PDC-s Grand Slam of Darts novemberi versenyéhez hasonlítottam a Zuiderdiun Masterst, még nem gondoltam, hogy a döntő forgatókönyve is kísértetiesen hasonló lesz majd. Míg akkor Scott Waites fordította a maga javára 0-8-ról a James Wade elleni döntőt, ezúttal Ross Montgomery tette ugyanezt Robbie Green ellenében 0-4-ről, 5-4-re diadalmaskodva.

Történt ugyanis, hogy Green az egész hétvégén remek játékkal rukkolt elő, a csoportkörben elbúcsúztatta a címvédőt, Darryl Fittont, majd az elődöntőben Martin Adamst legyőzve került a fináléba. Ott is egymás után nyerte a szetteket és már 4-0-ra vezetett az 5 nyertig tartó játékban, amikor Montgomery elkezdte a felzárkózást és 4-4-re kiegyenlített.

140 - Ross Montgomery

A mindent eldöntő kilencedik szettben a skót 2-0-ra elment, de Green ezt még kiegyenlítette (2-2). A döntő szettben 2 leg különbséggel kellett nyerni. Előbb egy 101-es kiszállóval fejezte be hátulról Montgomery az ötödik leget, miközen Green 24-en várta a lehetőséget, majd egy 72-es kiszállóval váltotta győzelemre a kezdését és lett a 10. Zuiderduin Darts Masters bajnoka az első helyen kiemelt Ross Montgomery.

A hölgyeknél a döntőben a hazaiak kedvence, Francisca Hoenselaar nyerte az első szettet és a másodikban be is fejezhette volna a mérkőzést, ám az elibázott kiszállók miatt Trina Gulliveré lett végül ez a szett. A döntő szettet Trina már legveszteség nélkül nyerte 3-0-ra és lett első ízben a Zuiderduin Masters győztese.



Ross Montgomery
A vasárnapi eredmények:

Férfi negyeddöntők:
Ross Montgomery (1) - Stuart Kellett 3-2
Tony O'Shea - Ted Hankey 3-0
Gary Robson - Robbie Green 0-3
Dean Winstanley (7) - Martin Adams (2) 0-3

Férfi elődöntők:
Ross Montgomery (1) - Tony O'Shea 3-2
Robbie Green - Martin Adams (2) 3-1

Férfi döntő:
Ross MONTGOMERY (1) - Robbie Green 5-4


Női döntő:
Trina GULLIVER - Francisca Hoenselaar 2-1


Ifjúsági döntő:
Ricky de Vos - Jimmy Hendriks 0-3




180 - Robbie Green

Ross Montgomery

Robbie Green



Ross Montgomery


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése