2010. december 9., csütörtök

"Gratulálok a játékosoknak! Nagyot küzdöttek. Önmagukkal..."

Ezekkel a címbeli tőmondatokkal kezdte a Vasas Centenáriumi Darts Ligája 2. fordulóbeli mérkőzéseinek értékelését Tar Béla, aki egy pillanatra maga is részesévé vált az eseményeknek szerdán egy távolról "benézett" kiszálló kapcsán. A mérkőzésekre vonatkozó részletes értékelése az alábbiakban olvasható.



"Ez a forduló sajnos nem hozta meg a várt javulást a játék színvonalában, de már mindenki meg-megvillant, bizonyítván, hogy nem véletlenül tartozik a meghívottak közé. Habár az összes dart átlagát tekintve mindenki rontott, az első kilenc dart átlagában már a mezőny fele javított (ez persze azt is jelenti, hogy a másik fele sajnos éppen ellenkezőleg tette). Már az első forduló után is a tömeg biztos dobását hiányoltam (min. 2-3 sorozat hiba nélküli 20-as szektor dobást), ez mostanra sem javult, és a magasabb értékű dobások utáni koncentráció hiányában sajnos még mindig gyakori a legközelebbi sorozatban a kis értékű dobás. A következő hetek edzésein erre minden bizonnyal nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a résztvevők."



"Attila játékában megmutatkozott, hogy ő már játszott ezen a pályán, míg Zsolt többször tűnt zavarodottnak, mintha időnként nem találta volna a helyét. Az első három legben Attila könyörtelenül kihasználta Zsolt egy-egy kerekítő vagy kiszálló hibáját. A negyedik-ötödik legben Zsolt nagyon szépen koncentrált, és két szép leggel szépített. Pedig a negyedik legben Attila öt sorozaton keresztül nem hibázta el a 20-as szektort. A hatodik-hetedik legben Zsolt rengeteg drót melleti 1-est, T1-est dobott, ami megpecsételte a sorsát. Ráadásul Attila szép sorozattal zárta a mérkőzést: 41-100-140-100-100-20 úgy, hogy már az ötödik körben rádobott a 120-as kiszállóra is."



"Pali továbbra is keresi a helyét, az önmaga számára beállított léc megugrását. Ehhez mérten jól is kezdett, a szünetben - az első öt leget követően - az első kilenc dartos átlaga 92 (!) volt. Ám az ötödik legben 60-100-100-100-57 után besokallt a 84-es kiszállóra (miközben Zoli két egymás utáni 140-nel ért le 16-os kiszállóra), utána pedig elég szétesetten folytatta. Az utolsó öt legben már nem igazán talált magára, továbbra is úgy tűnik, mintha sok minden zavarná, túl sok mindennel foglalkozik, ami nem a játékhoz tartozik. Darányi Zoli javított a múlt heti játékához képest, a negyedik legre már elérte saját "üzemi hőmérsékletét". Ő az a tipusú versenyző, akinek pörögnie kell játék közben. Szünet után, amikor 90-ről DBullal fejezte be a játékot, már végleg "bekattant" és megállíthatatlan lett. Csak az volt a kérdés, hány leget enged még Pengének. A tizedik, befejező legben sikerült egy 180-as is, számára a legjobbkor, így a második fordulóban megszerezte első győzelmét."



"Úgy tűnt, hogy nagyon tartottak egymástól, talán azért is, mert elég jól ismerik egymást. Az előző fordulóban megszerzett győzelmük után, mintha bénítólag hatott volna rájuk a bizonyítási vágy. A mérkőzés végül a kiszálló gyakorlás jegyében telt (ketten együtt 59-szer kísérleteztek). Ami biztos, hogy ennél mindketten csak jobbat fognak nyújtani itt a jövőben."



"Az első forduló lámpalázas teljesítménye után Zsolti magabiztosan, nyugodan kezdte a mérkőzést. Az első három legben az első kilenc nyíl átlaga magas volt, biztosan dobta első nyílra a T20-akat, vezetett is 2-1-re. A negyedik legben mindketten gyenge sorozatokat produkáltak, melyből Attila eszmélt hamarabb, 180-at is dobott és 6/1-gyel befejezte a játékot. Innentől végig nyomás alatt tartotta Zsoltot, aki egyre idegesebbnek, feszültebbnek látszott, és nem is maradt már ideje gondolatai rendezésére. Attila egyelőre az egész mezőnyből a legkiegyensúlyozottabnak tűnik, és a napon belüli kétszer is 33%-os kiszállói is szép eredmények."



"Ezen a napon a legjobbat a legvégére tartogatták. Melisek Zsoltnak jót tett, hogy kapott javítási lehetőséget, sikerült rendeznie magát. Jót tett neki a kikapcsolódás is az edzőteremben. Rucska Józsi nem tudta igazán formában tartani magát a nap utolsó mérkőzésére, talán már túl sok idő jutott így neki a gyakorlásra. Zsolt nagyon szép átlagot ért el az első kilenc darttal (közel 90), stabilan kezdett minden leget. Voltak olyan periódusai is a mérkőzésnek, ami az igazán nagyok játékára emlékeztetett, mindketten sorozatban dobták a három számjegyű értékeket. Ezen a mérkőzésen mindketten értek el 5 körös játékot, míg ugyanez a többi mérkőzés során összesen csak egyszer, Kulcsár Attilának sikerült."


"Itt ragadom meg az alkalmat, hogy Kellemes Ünnepeket és Bodog Új Évet Kívánjak a játékosoknak, valamint az olvasóknak. Előbbieknek javaslom, hogy ne túl sok bejglit egyenek, maradjon idejük és energiájuk felkészülni a következő, január közepi fordulóra."


A 3. forduló menetrendje 2011. január 19-én:
19:00  Darányi Zoltán - Végső János
19:50  Balogh  Béla - Székely Pál
20:40  Mészáros Zsolt - Melisek Zsolt
21:30  Rucska József - Kulcsár Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése