2010. december 25., szombat

Változás a PDC európai versenynaptárjában

Történt néhány változás a még szeptemberben közzétett 2011-es PDC versenynaptárban, amely az európai helyszíneket érinti. Ezzel párhuzamosan azt is nyilvánosságra hozták, hogy Phil Taylor ott lesz a január végi Német Bajnokságon Halléban, melynek a kvalifikációjára máris lehet nevezni, csakúgy mint a bécsi tornáéra is!


Ami a változásokat illeti, egyrészt a január végi Német Bajnokság redukálódott három naposról két naposra, ám ezzel együtt bekerült a Players Championship tornák közé, sőt azok nyitóeseményeit rendezik a német városnak a Gerry Weber Centerében.

A márciusra tervezett gladbeck-i verseny pedig októberre került át. Szintén októberben rendezik az első spanyolországi versenyeket is Benidormban, ebben azonban nincs változás, ezt már korábban is erre az időpontra ütemezték a versenynaptárban.


Talán a fentieknél is érdekesebb, hogy már most közzétették, Phil Taylor ott lesz a januári Halléban rendezett hétvégén, így aki biztosra szeretne menni The Powert illetően, elgondolkozhat egy téli utazáson. Manapság fapados árakon is el lehet jutni Dortmundba, onnan kb. 100-re van a halle-i helyszín.

Halléba már nevezni is lehet, mind a versenyre, mind pedig a nyílt péntek esti kvalifikációra. A selejtezőn bárki elindulhat, amíg van rá hely, és meg nem telik a 128 főben maximált tábla. 32 fő alatt nem rendeznek selejtezőt, ám e fölötti induló esetén min. 8, max. 16 játékos bekerül a szombati és a vasárnapi versenyre is. A nevezési díj 25 euró, akik feljutnak, kb. 30 euróért kiváltható ún. napi igazolvánnyal indulhatnak el a hétvégi versenyen. És ugyanezek érvényesek a májusi bécsi versenyre is, melynek 2011. május 13-i kvalifikációjára már szintén lehet nevezni a PDC-Europe honlapján.


A PDC 2011. évi európai versenyeinek módosított időpontjai és helyszínei:

január 29-30. Halle, Németország - German Darts Championship - Players Championship 1-2
május 14-15. Bécs, Ausztria - Players Championship 7-8
június 18-19. Nuland, Hollandia - Players Championship 13-14
július 28-31. Düsseldorf, Németország - European Championship
szeptember 17-18. Nuland, Hollandia - Players Championship 19-20
október 22-23. Gladbeck, Németország - Players Championship 24-25
október 29-30. Benidorm, Spanyolország - Players Championship 26-27


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése