2011. december 24., szombat

Újabb három továbbjutó a háromnapos szünet előtt

Péntek este újabb három játékos örülhetett, hogy már a legjobb 16 tagjaként töltheti a karácsonyi ünnepeket. Sem kiemelkedő játékban, sem pedig izgalmakban nem bővelkedett ugyanakkor a már-már ünnepi hangulatba átcsapó - háromnapos szünet előtti - utolsó játéknap. James Wade (a képen) nyújtotta a legjobb teljesítményt és jutott 95-ös átlag fölé. December 27-én, kedden már délután folytatódik a PDC világbajnokság a második forduló további mérkőzéseivel, este pedig Phil Taylor mérkőzése is szerepel a programban.


Az első mérkőzés hozta a legnagyobb küzdelmet pénteken, bár ez köszönhető volt annak is, hogy Kevin Painter 3-1-es vezetésénél két nyilat is elhibázott a győzelemért, s "hagyta", hogy ellenfele ki is egyenlítsen. Mark Walsh azonban ezzel el is lőtte a puskaporát, a döntő szett pedig sima Painter sikert hozott. A 2004-es döntős így tovább menetel a hónap elején elért Players Championship Final-ön aratott tornagyőzelmét követően.

James Wade és Jelle Klaasen nem igazán volt egy súlycsoportban ezen az estén. Az angol játékoson ezúttal látszott, hogy egy pillanatra sem akar kiengedni, mindvégig nagyon koncentrált volt, s ennek (is) eredményeként roppant simán elintézte a 2006-os BDO világbajnokot. Érdekes volt, hogy a kommentátorok mennyivel elégedettebbek voltak The Machine játékával és fényesebben látták idei világbajnoki kilátásait, mint egy nappal korábban a címvédőét, Adrian Lewis-ét, miközben a számokat tekintve szinte megegyező teljesítményt nyújtottak átlag és kiszálló százalékok tekintetében (95,91 és 57%, ill. 96,24 és 54%), Wadey ellenfele azonban jóval gyengébben muzsikált.

Wade az idén sokkal boldogabban várja a Karácsonyt, nagyot fordult vele a világ tavalyhoz képest

Az utolsó mérkőzésen választ kaphattunk arra is, hogy vajon a fiatal német játékos valóban annyira jó-e, mint amit a sérült Denis Ovens ellen egy szetten keresztül bemutatott, vagy csak "könnyű" egy szettben kiemelkedőt nyújtani, ám egészen más azt hosszabb mérkőzésen keresztül is fenntartani. Nos, a Steve Farmer elleni mérkőzése alapján inkább az utóbbi megállapítás igaz, mert egy roppant lapos mérkőzésen 2-1-re ugyan még Munch vezetett, ám végül az angol játékos nyert 4-2-re és készülhet egy James Wade elleni nyolcaddöntőre.

A pénteki eredmények:
Mark Walsh (91,59) - Kevin Painter (93,12) 3 - 4 (2-3, 3-1, 1-3, 0-3, 3-2, 3-2, 0-3)
James Wade (95,91) - Jelle Klaasen (84,90) 4 - 0 (3-0, 3-1, 3-2, 3-1)
Steve Farmer (84,89) - Kevin Munch (82,22) 4 - 2 (0-3, 3-2, 2-3, 3-2, 3-0, 3-2)


A világbajnokságon háromnapos szünet következik és december 27-én kedden folytatódik a játék. Két szakaszban összesen hat mérkőzést bonyolítanak majd le a második fordulóból, s bizony jó néhány érdekességet is tartogatnak ezek a párosítások. Két egészen ellentétes, egy két korábbi világbajnok közötti múltidéző (Burnett-Part), valamint egy aktuálisan rivaldafénybe került (Richardson-Huybrechts) játékosok közötti párharc is szerepel a programban, miközben Terry Jenkins és Paul Nicholson is a tábla elé áll majd. A nap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója pedig Phil Taylor Dave Chisnall elleni mérkőzése lesz. A tizenhatodik világbajnoki címéért harcba szálló The Power-nek bizony jó teljesítményre lesz szüksége a 2010. évi BDO Világbajnokság ezüstérmese ellen, ha szeretné visszaszerezni tavaly elveszített címét. Chizzy ugyanakkor jó napot kifogva nagyon megkeserítheti Taylor Alexandra Palace-beli sorsát.

A következő játéknapi, keddi program:
14:10 Terry Jenkins - Co Stompe
15:30 Richie Burnett - John Part
16:50 Vincent van der Voort - Andy Hamilton

20:10 James Richardson - Kim Huybrechts
21:30 Phil Taylor - Dave Chisnall
22:50 Paul Nicholson - Alan Tabern


A teljes eredménylista, a játékrend és ÉLŐ KÖZVETÍTÉS (vagy arra mutató link) itt tekinthető meg.

A második forduló hivatalos - fokozatosan bővülő - PDC-s fotógalériája itt nézhető meg.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése