2011. december 17., szombat

Phil Taylor is bemutatkozott

A négy felvonásos PDC világbajnoki hétvége péntek esti első állomásáról a legtöbb, ami elmondható, hogy bemutatkozott a legenda, Phil Taylor is. Ő hozta, amire számítani lehetett tőle, ám az első néhány mérkőzés bizony hagyott némi kívánnivalót maga után. A nyitónapi nagy csatáknak ezúttal nyoma sem volt, a győztesek simán léptek a következő körbe. Szombaton már kora délután folytatódik a világbajnokság, tíz mérkőzést is rendeznek ezen a napon.

Justin Pipe, aki az utóbbi időben nagyszerű formába lendült, bizony nem úgy kezdte világbajnoki szereplését, ahogy az eredményei alapján várható lett volna. Simán, leget sem nyerve veszítette el az első szettet ausztrál ellenfelével szemben. Az idei Players Championship sorozat ranglistagyőztese ezt követően összeszedte magát és kiegyenlített, majd a döntő momentumnál - 1-1-es szett, 2-2-es leg és 16-16-os pontállásnál - ő dobta meg a D8-at, s ezzel már egyenes út vezetett számára a győzelemhez.

Őszintén szólva ez a nyitómeccs sem, de rá kellett jönnöm, hogy az utána következők sem ihlettek meg túlságosan. Úgyhogy annyit róluk, hogy az utolsó előtti találkozóig kellett várni, hogy valaki végre legalább 90-es átlag fölé kerüljön. Ez a Newton - de Rijck mérkőzés mindkét résztvevőjének sikerült, próbálván ezzel is csökkenteni a Phil Taylor és az este többi mérkőzése közötti kontrasztot.

 
Végül eljött a sokak - legjobban vlsz. maga Taylor - által várt pillanat, az elmúlt évi negyeddöntőt követően ismét a világbajnokság színpadára lépett Philip Douglas Taylor, The Power. Ellenfele a korábbi selejtező mérkőzés győztese, a japán Haruki Muramatsu volt. A tizenhatodik világbajnoki címéért harcba szálló legenda magabiztosan hozta is a kötelezőt, s átlaga is épphogy elmarad csak a százastól, ami az eddigiek fényében kiemelkedőnek mondható. "Nehéz dolgom volt, mert Haruki komoly játékerőt képvisel, így mindvégig fenn kellett tartanom a koncentrációmat. Most pihenhetek egy keveset és élvezhetem a Karácsonyt. Ugyanakkor keményen fogok készülni a következő mérkőzésemre, mert mind Dudbridge, mind pedig Chisnall kitűnő játékosok, amikor jó napjuk van."

Taylor számára most hosszabb szünet következik, a legtöbb nézőt vonzó sztár legközelebb december 27-én a Mark Dudbridge - Dave Chisnall mérkőzés győztesével játszik majd a legjobb 16 közé kerülésért.

Szombaton rendezik a legtöbb mérkőzést ezen a világbajnokságon. Szám szerint tíz találkozóra kerül majd sor a délutáni és az esti szakaszokban. Kora délután játszik a kelet-európai kvalifikációból Londonba jutó osztrák Dietmar Burger, míg késő este rendezik az első forduló egyik legérdekesebbnek ígérkező találkozóját Mensur Suljovic és Paul Nicholson között.


A pénteki eredmények:
Justin Pipe (88,65) - Sean Reed (82,29) 3 - 1 (0-3, 3-1, 3-2, 3-0)
Haruki Muramatsu (85,22) - Dennis Nilsson (77,20) (S) 4-2
Co Stompe (88,64) - Michael Smith (85,45) 3 - 0 (3-1, 3-1, 3-1)
Wes Newton (93,30) - Kurt van de Rijck (93,84) 3 - 0 (3-1, 3-2, 3-2)
Phil Taylor (99,98) - Haruki Muramatsu (90,26) 3 - 0 (3-1, 3-1, 3-1)

A szombati program:
Délután:
13:10 Peter Wright - Jelle Klaasen
14:15 Dietmar Burger - Christian Perez (S)
15:00 Ronnie Baxter - Steve Farmer
16:00 Robert Thornton - Ian White
17:00 Alan Tabern - Burger/Perez

Este:
20:10 Steve Beaton - Magnus Caris
21:15 Kevin Munch - Lee Choon Peng (S)
22:00 Vincent van der Voort - Mark Hylton
23:00 Paul Nicholson - Mensur Suljovic 
24:00 Denis Ovens - Munch/Choon Peng

A teljes eredménylista, a játékrend és ÉLŐ KÖZVETÍTÉS itt tekinthető meg.

Az első forduló hivatalos - fokozatosan bővülő - PDC-s fotógalériája itt nézhető meg.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése