2011. december 9., péntek

Steel Nemzeti Bajnokság IV. forduló, Székesfehérvár - előzetes

Alig ért véget Ecseren a harmadik forduló, egyetlen hétvége kihagyásával máris folytatódik a Steel Nemzeti Bajnokság. Az eredetileg Budapestre tervezett helyszín helyett kényszerűségből ismét Székesfehérvár ad majd otthont az oda érkező 85 férfi és 13 női versenyzőnek.



Ismét teljes a férfiak élmezőnye, Melisek Zsolt "visszatérésével" az egyik kérdés, hogy lesz-e változás a Bezzeg, Darányi, Kovács, Melisek négyesben az elődöntőkre. Ha nem, akkor Bezzeg Melisekkel, míg Darányi újfent Kováccsal találhatja magát szembe a döntőbe kerülésért. Ám ehhez többeknek is lesz addig hozzászólása.

Itt most eredetileg soroltam volna az erre legesélyesebbnek tartott versenyzőket, ám a sorsolás szeszélye következtében inkább néhány "döbbenetes" táblabeosztást nézek végig. Az elmúlt alkalommal az elődöntőig jutó Kulcsár Attila és a Bezzeg Nándit legjobban megszorongató Kaufmann Krisztián pl. ugyanazon 11-es táblán kezdik meg a játékot, s hogy ne legyen kevés a jóból, még Darányi Tamás is csatlakozik hozzájuk. Meg merem kockáztatni, hogy nem Bereczki Béla lesz itt a táblagyőztes, ám hogy a 16 közé is már csak Kulcsár VAGY Kaufmann kerül(het) be, hát nem semmi...

A másik pikáns beosztás a 15-ös táblánál lesz, ahol Darányi Zoltánnak Balogh Bélával kell megküzdenie már a táblagyőzelemért, s ebben még többek között Vágó András is igyekszik majd megakadályozni őket. De a várhatóan Bezzeg Nándor elleni nyolcaddöntőért is nagy csata várható a 2-es táblánál elsősorban Rucska József, Varró Gábor és Végső János között. Szintén még a táblagyőzelem megszerzése előtt egymás útjába kerül majd Mészáros Zsolt és Tax Tibor a 8-ason. 

Kicsit előrébb tekintve pedig  a sorsolás alapján Székely Pál várhat a 15-ös tábla győztesére (akár a Vasas CDL döntője vagy elődöntője is megismétlődhet), míg a 11-es tábla győztese Kovács Patrikot akadályozhatja meg a négy közé kerülésben, hacsak ezt már Nagy Csaba meg nem teszi még a 9-es táblánál. Érdekes mérkőzésekre van kilátás tehát az Alba Plazában.

A hölgyeknél a 13 nevezőből sorsoltak, Ihász Veronika abszolút esélyesként indul, mellette talán Kautzky Nóra-Szarka Zsuzsanna, Mayerné Takács Rita - Harsányi Enikő és Kiss Viktória - Puskás Erzsébet párharcok várhatók az elődöntő további három helyéért.

Szombat estére pedig kiderül megmarad-e a 2011-es esztendő zárására is Bezzeg Nándor és Ihász Veronika hibátlan teljesítménye a Steel Nemzeti Bajnokságban, vagy sikerül valakinek picit változatosabbá tenni a jövő évi folytatás előtt a győztesek névsorát.


Az összetett élmezőnyök a IV. fordulót megelőzően: 

Férfiak
1. Bezzeg Nándor (Vasas SC) 120 pont
2. Darányi Zoltán (Sport DC) 84 pont
    Kovács Patrik (XXI. Század SE) 84 pont
4. Melisek Zsolt (Pestújhelyi SC) 58 pont
5. Nyíregyházki István (Tótkomlósi DC) 54 pont
6. Kulcsár Attila (Vasas SC) 48 pont
7. Mester Zoltán (T20 DC) 44 pont
8. Soltész István (Darts és Póker SK) 42 pont 

Nők
1. Ihász Veronika (Győri DC) 120 pont
2. Kautzky Nóra (Soul DC) 82 pont
3. Puskás Erzsébet (Vecsés) 78 pont
4. Harsányi Enikő (Wekerlei BSE) 62 pont
    Mayerné Takács Rita (Vasas SC) 62 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése