2011. április 19., kedd

Vasas Centenáriumi Darts Liga - 6. játéknap előzetes

Szerda este 19 órai kezdéssel már a hatodik, egyben utolsó előtti fordulóra kerül sor a Vasas Centenáriumi Darts Liga sorozatában. A sorsolásnak, valamint a verseny alakulásának köszönhetően ebben a fordulóban az első négy helyezett és az utolsó négy helyezett is egymás ellen mérkőzik majd, ám a játékosok annyira szorosan állnak egymás mögött a táblázaton, hogy a nyolcból még hét játékos is reális esélyekkel pályázhat a rájátszásba jutásba, ami az első négy hely valamelyikét jelenti a hetedik fordulót követően.



A nyitómérkőzés rögtön az élen azonos pontszámmal álló két versenyző párharcát hozza. Bár míg a jobb legarányának köszönhetően az élen álló Darányi Zoltán az idei évben veretlen, addig ellenfele, a második helyen álló Kulcsár Attila veretlensége mellett egyben nyeretlen is, minden idei mérkőzése döntetlennel zárult ugyanis a sorozatban. A találkozó győztese minden bizonnyal biztos résztvevőjévé válik a rájátszásnak, s valószínűsíthető, hogy az esetleges vesztes se fog lemaradni a helyezésekért vívandó mérkőzésekről. 

A második meccsen Balogh Béla és Melisek Zsolt élet-halál harcot kell, hogy vívjon a rájátszásért. A vesztes ugyanis távol kerülhet, vagy akár el is búcsúzhat továbbjutási esélyeitől, míg a győztes a zárófordulóban biztosíthatja helyét a legjobbak között. 

A harmadik találkozón Székely Pál győzelme esetén óriási lépést tehet célja eléréséért, ám nagy kérdés, hogy egyedüliként immár csak a becsületéért küzdő Mészáros Zsolt nem éppen most mutatja-e meg, hogy miért is van helye az elit vetélkedésben. 

A forduló zárómérkőzését, bár két továbbjutó helyen álló játékos vívja, a vesztes könnyen kicsúszhat az első négyből, ellenben a győztes nagyon közel kerül a rájátszáshoz, a pillanatnyi "alsóház" eredményei alakulásának függvényében akár el is érheti azt. 

A mezőny olyannyira sűrű, hogy két fordulóval a befejezés előtt még szinte számtalan variáció előfordulhat az első négy helyért vívott harcban, ezért fentieknél bonyolultabb számolgatásokba nem is bocsátkozom. Meghagyom ezt a záróforduló előttre.


A játékosok eredményessége fordulónként
GY: győzelem, D: döntetlen, V: vereség

A 6. forduló menetrendje
2011. április 20., szerda
19:00 Darányi Zoltán- Kulcsár Attila
19:50 Balogh Béla - Melisek Zsolt
20:40 Székely Pál - Mészáros Zsolt
21:30 Végső János - Rucska József




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése