2011. április 7., csütörtök

888.com Premier League Darts 2011 – 9. játéknap előzetes

Nincs megállás a 888.com Premier League 2011-es sorozatában, ahol minden hét csütörtökén megrendezik az aktuális fordulót, így ma már a kilencedikre kerül sor. A helyszín ismét Skócia, ám ezúttal Aberdeen városa, ahol a tavalyi sorozatban Raymond van Barneveld ért el 9-nyilas a Terry Jenkins elleni mérkőzésén.


A 9. fordulónak otthont adó Aberdeen Exhibition & Conference Center (A.E.C.C.)

A PDC levonva a glasgow-i események tanulságait megváltoztatta az aberdeen-i programot, így az utolsó helyett elsőként kerül sor a hazai játékos, Gary Anderson mérkőzésére. Nem várják meg még egyszer a rendezők, hogy a hangulat a tetőfokára hágjon, mire a hazai kedvenc színre lép.

A cserének köszönhetően Raymond van Barneveld - Simon Whitlock zárómérkőzésre kerül sor, amely egyben a forduló rangadója is, hiszen előzetesen a legkiegyensúlyozottabb párharcnak tűnik, hacsak nem borul ismét a papírforma úgy, ahogy szokott... Bár a holland lépéselőnyben van ausztrál riválisával szemben, egy esetleges Whitlock győzelem akár a helycserét is jelentheti kettejük között a tabellán, mindez ráadásul a továbbjutást jelentő pozícióért is zajlik.


Raymond van Barneveld 9-nyilasa a tavalyi sorozatban Aberdeen-ben:


A másik három találkozón, amennyiben Anderson, Lewis és Taylor a várakozásoknak  megfelelően megszerzik a győzelmet, úgy ellenfeleik már matematikailag is komoly hátrányba kerülnének az első négy hely tekintetében.

Végezetül még egy emlékezetes adat szintén Aberdeen-ből, ugyanis Phil Taylor 2009-ben itt dobta a 116,01-es, azóta is Premier League csúcsot jelentő átlagát John Part ellen.




A 9. forduló programja 
Április 7. - A.E.C.C., Aberdeen
20:15 Gary Anderson - Terry Jenkins
21:00 Adrian Lewis - James Wade
21:45 Mark Webster - Phil Taylor
22:30 Raymond van Barneveld - Simon Whitlock



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése