2011. április 17., vasárnap

Természetesen Phil Taylor nyert vasárnap

A vasárnapi, hivatalosan hatodik UK Open kvalifikációs versenyt Barnsley-ban a Metrodome-ban "természetszerűen" Phil Taylor nyerte, aki számtalanszor bizonyította már, hogy mire képes az oroszlán, ha megcincálják a bajuszát.



Miután a szombati fináléban Gary Anderson legyőzte Phil Taylor-t, sejteni lehetett, hogy a másnapi játéknapon "jaj annak", aki az útjába kerül a tizenötszörös világbajnoknak. Heten jártak így a hatodik selejtezőtornán, s páran azért megszorongatták a manapság zátonyra futott házassága révén magánéleti válságával legalább annyit szereplő élő legendát, mint azzal, hogy a dobóvonalon állva újra legszebb napjaihoz közeli teljesítményt nyújt.

A szorongatók közül is - rögtön az első fordulóban - Peter Hudson állt a legközelebb a szenzációhoz, hiszen ő még meccsnyilat is hibázott egy esetleges 6-3-as győzelemért a későbbi győztes ellen, aki innen fordítva és 6-5-re nyerve kezdte meg vasárnapi menetelését.

A döntőben ezúttal a fiatal Joe Cullen volt Taylor ellenfele, aki többek között a szombati győztes, Gary Anderson feletti győzelmével jutott a fináléba. Cullen tavaly októberben egy Players Championship-en legyőzte mai ellenfelét, igaz az a periódus Taylor egyik leggyengébb időszaka volt.

Az előző napi két 9-nyilas után vasárnap Wes Newton állt a legközelebb a tökéleteshez, ám a D12-es befejezés, mint korábban oly sok már játékoson, rajta is kifogott.


UK Open 6. kvalifikációs torna, Barnsley – 2011. április 17.

Phil Taylor újra a csúcson (Archív fotó: Holczer Péter)
Nyolcaddöntők
James Wade - Michael van Gerwen 6-5
Steve Brown - Wes Newton 6-4
Mark Dudbridge - Simon Whitlock 6-2
Phil Taylor - Dennis Smith 6-1
Joe Cullen - Magnus Caris 6-4
Gary Anderson - Ronnie Baxter 6-3
Paul Nicholson - Jamie Caven 6-2
Robert Thornton - Barrie Bates 6-0

Negyeddöntők
Steve Brown - James Wade 6-4
Phil Taylor - Mark Dudbridge 6-2
Joe Cullen - Gary Anderson 6-5
Robert Thornton - Paul Nicholson 6-4

Elődöntők
Phil Taylor - Steve Brown 6-3
Joe Cullen - Robert Thornton 6-3

Döntő
PHIL TAYLOR - Joe Cullen 6-1



A döntő résztvevői (Fotó: PDC)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése