2011. április 22., péntek

Steel Nemzeti Bajnokság VII. forduló, Budapest - előzetes

A korábbi évek sokat vitatott hagyományaitól eltérően az idén már április 23-án, szombaton véget ér a Steel Nemzeti Bajnokság hétfordulós versenysorozata. A zárófordulóra a budapesti China Mart-ban kerül sor. A Dartsvilágon ezúttal is lesz helyszíni beszámoló, az eredmények alakulásáról naprakész információk látnak majd napvilágot, szerencsés esetben élő webkamerás közvetítés is elképzelhető.


Az elmúlt években a sorozat befejezésére hagyományosan egy május 1-i majális keretében került sor, melynek sportértéke erősen ki volt téve a majális környező eseményeinek, valamint tavaly a környező hangulat is sokakat magával ragadott, így többeknek is meggyűlt a baja az akkor még hirtelen előkerült szondával.

Az idei évben az előzőekre nem kell számítani, ezúttal könnyen koncentrálhat a sporteseményre az, aki ezzel a céllal érkezik az eseménynek otthont adó China Mart-ba szombaton.

A 2010-2011-es szezonban megrendezett hat forduló egyéni versenyszámaiban öten távozhattak eddig a fordulók győzteseiként. A férfiaknál a címvédő Bezzeg Nándor négyszer, míg Darányi Zoltán és Melisek Zsolt egyszer-egyszer nyertek. A hölgyeknél Ihász Veronika mondhatja magát négyszeres, míg Kautzky Nóra kétszeres győztesnek.


Az utolsó, VII. fordulóra a  férfi egyéniben 19 egyesület 64 versenyzője, míg a női egyesben 10 klub 17 játékosa jelezte előzetesen indulási szándékát.

A bajnoki címeket illetően csak a hölgyeknél maradt izgalom a zárófordulóra. Férfi egyéniben Bezzeg Nándor már matematikailag is megnyerte sorozatban hatodik Steel Nemzeti Bajnoki címét, harc itt már csupán a dobogó legalsó fokáért zajlik. A női egyéniben ha Ihász Veronika dobogóra állhat bajnok, még abban az esetben is, ha fő ellenlábasa, Kautzky Nóra nyerné a fordulót. A férfi párosoknál már bajnoki címet szerzett a Kovács Dénes - Melisek Zsolt duó, míg a hölgyek hasonló versenyszámában valószínűleg kettő, matematikailag még három páros között dől el a bajnokság sorsa.

2010-ben a záróforduló férfi egyesének döntője


A Steel Nemzeti Bajnokság egyéni élmezőnyeinek állása a zárófordulót megelőzően

Férfi egyéni
1. Bezzeg Nándor (Sport DC) 200 (192*) pont
2. Kulcsár Attila (Vasas SC) 166 (154*) pont
3. Kaufmann Krisztián (Wings DC) 126 (114*) pont
4. Darányi Zoltán (Kavicsos DSE-Sport DC) 122 pont
5. Mészáros Zsolt (Sport DC) 112 (108*) pont
6. Melisek Zsolt (Vasas SC) 96 (92*) pont
7. Tax Tibor (Wings DC) 88 (80*) pont
8. Székely Pál (Soul DC) 84 pont

Női egyéni
1. Ihász Veronika (Docugroup Győri DC) 204 (186*) pont
2. Kautzky Nóra (Soul DC) 188 (170*) pont
3. Gál Viktória (Docugroup Győri DC) 112 pont
4. Szatmári Zsuzsanna (EKSE) 94 pont

* a végelszámolásnál a leggyengébb eredmény "kiesik"

Az aktuális teljes ranglisták a párosokéval együtt itt érhetők el.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése