2011. április 18., hétfő

Steel versenysorozatok 2011 - MOST JÖN A JAVA!

Magyar szemmel az évad legsűrűbb, legkiemelkedőbb steel időszaka következik, hiszen április 20. és május 15./22. között számos kiemelkedő eseményre kerül sor a hazai és magyar érintettséggel a nemzetközi dartséletben. 



Nyitásként április 20-án, szerdán rendezik a Vasas Centenáriumi Darts Liga hatodik, utolsó előtti fordulóját. Bár a hazai viszonylatban úttörőnek számító sorozat színvonalában esetenként hagy még kívánnivalót maga után, a verseny alakulását tekintve nem lehet panasz, az izgalom a végsőkig garantált a rájátszásba való jutás tekintetében. 

Folytatásként április 23-án, szombaton rendezik a Steel Nemzeti Bajnokság VII., utolsó fordulóját a budapesti China Mart-ban, ahol a 2010-2011-es évad bajnokainak kilétére is fény derül minden versenyszámban. A nevezési határidő április 21-e éjfél, azaz a szokásoknak megfelelően a versenyt megelőző csütörtöki napvége.

A Húsvéti és május 1-i ünnepeket követően május 6-8. között a hazai rendezésű, nemzetközi WDF tornára, a XIII. Hungarian Open-re kerül sor új helyszínen, a budapesti Corvin Plazában. A nevezési határidő április 25-e volt eredetileg, majd ezt május 2-ig meghosszabbították.

Május 11-én szerdán kerül sor a Vasas Centenáriumi Darts Liga zárófordulójára, és válik ismertté az a négy játékos, aki minden bizonnyal az aktuális PDC világbajnok jelenlétében mérkőzik majd meg a Centenáriumi Liga bajnoki címéért júniusban. 

A sorozat szélesebb körű zárásaként Wiener Neustadt-ban kerül megrendezésre a PDC Players Championship kettős hétvégi fordulója a PDC Unicorn Youth Tour-ral kiegészítve. A május 13-15-i hétvégén pénteken este a kvalifikációra, szombaton az első felnőtt versenyre, valamint az ifjúsági tornára, vasárnap pedig a második felnőtt viadalra kerül sor. Mindez Phil Taylor és Bezzeg Nándor részvétele mellett vélhetően számos magyar indulóval a kvalifikációban és az U21-es versenyen, és remélhetőleg számos magyar szurkoló jelenlétében. 

Az említett események mindegyikéről helyszíni beszámolót tervezek a Dartsvilágon. A lehetőségekhez mérten fotókkal, estenként élő eredménykövetéssel, olykor-olykor webkamerás élő közvetítéssel. 


Fentiekkel párhuzamosan zajlanak csütörtökönként a 888.com Premier League Darts 2011-es csoportküzdelmei, melyek play-off-fal történő lezárására és a 2011. évi győztes kihirdetésére a wiener neustadt-i hétvégét követő csütörtökön, május 19-én kerül sor a Wembley Arénában. Ezek a találkozók az interneten tekinthetők meg élő közvetítésben. 

Végezetül, de egyáltalán nem utolsósorban a PDC Players Championship sorozat következő eseményére május 21-22-én az angliai Crawley-ban Bezzeg Nándor részvételével kerül sor. Az idén sorozatban hatodik egyéni Steel Nemzeti Bajnoki címét nyerő éljátékosunk jó pár európai fordulót követően először vesz részt az Egyesült Királyságban a PDC Players Championship sorozatában, valamint először versenyezhet két egymást követő hétvégén a világ legelitebb "dartsklubjában". Bár erről a tornáról csak nagyon kevés információ lát majd napvilágot, fotó pedig szinte egyáltalán nem, egy Bezzeg Nándor interjúval tervezem majd "hazahozni" az eseményt Nándi hazaérkezését követően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése