2011. április 30., szombat

Gary Anderson ismét legyőzte Phil Tayort

A hetedik UK Open kvalifikációs versenyt rendezték szombaton Wigan-ben, melyet este - az idei szokás szerint - az U21-esek vetélkedése követett. A felnőtteknél, csakúgy mit két héttel korábban is, újfent Gary Anderson-Phil Taylor döntőt rendeztek, amely újfent a skót győzelmével végződött. Az ifiknél a világbajnoki döntős Michael van Gerwen megszerezte első győzelmét. Ráadásként a kilencnyilas játék sem hiányzott.



Alig kezdődött meg szombaton Wigan-ben a UK Open kvalifikációs hétvége első versenynapja, a januárban Halléban 9-nyilast dobó Dave Chisnall (a képen) az 1-es tábla első mérkőzésén máris megismételte nem mindennapi produkcióját, ezúttal Mark Webster ellenében. A mérkőzést azonban, csakúgy mint Halléban, most is elveszítette. Mindenesetre 800 angol fonttal azért gazdagodott a tökéletes játékáért.



Andersonnak nem volt könnyű a döntőig vezető útja, sorrendben John Hendersont, Mark Hyltont, Ronnie Baxtert, Arron Monkot, Adrian Lewis-t, és Mervyn Kinget kellett legyőznie, hogy ismét Taylorral mérkőzhessen a fináléban, akitől éppen két napja kaptt ki a Premier League-ben, de akit két hete Barnsley-ban legyőzött egy ugyanilyen UK Open kvalifikációs torna döntőjében. Ezúttal a hétvégi forgatókönyv ismétlődött meg, és a döntőt  - ezúttal már 108 fölötti körátlaggal - újra Gary Anderson nyerte.

A tornagyőzelemért vívott mérkőzésen Anderson 4-0-ra elhúzott, sorrendben egy 14, 13, 12, 13 nyilas leg megnyerésével. A 12 nyilasat úgy abszolválta egy 126-os, DBull-os kiszállóval, hogy Phil Taylor 140, 135, 180-as kilenc nyilas sorozatát követően 42-n várta, hogy befejezhesse a leget. Sikerült azonban egy-egy 11 és 13 nyilas játékot befejeznie a sokszoros világbajnoknak, mellyel 4-2-re szépíteni tudott. Anderson azonban egy újabb 14-nyilas leggel egy lépésre került a győzelemtől, s miután Taylor hét kiszállót is elhibázott a következőben, Anderson végül egy D10-zel befejezte a mérkőzést.


UK Open 7. kvalifikációs torna, Wigan – 2011. április 30.

Nyolcaddöntők
Vincent van der Voort - Mark Webster 6-5
Wayne Jones - Alan Tabern 6-1
Andy Hamilton - Denis Ovens 6-4
Phil Taylor - Matt Padgett 6-3
Adrian Lewis - Nigel Heydon 6-5
Gary Anderson - Arron Monk 6-1
Mervyn King - Wes Newton 6-3
Gary Welding - Robert Thornton 6-4

Negyeddöntők
Wayne Jones - Vincent van der Voort 6-3
Phil Taylor - Andy Hamilton 6-3
Gary Anderson - Adrian Lewis 6-5
Mervyn King - Gary Welding 6-2

Elődöntők
Phil Taylor - Wayne Jones 6-3
Gary Anderson - Mervyn King 6-3

Döntő
GARY ANDERSON (108,36) - Phil Taylor (102,50) 6-2


Este került sor a wiener neustadt-it megelőző utolsó U21-es versenyre. Az elődöntőt és a döntőt kivéve a fiatalok 3 nyert legre játszanak, amely játékformában olyannyira bárki nyerhet, hogy nem is sikerült még senkinek két tornát nyernie eddig az idén. Most pl. három eddigi tornagyőztes és a világbajnoki címvédő Arron Monk egyaránt már 64 között elvérzett. A győzelmet ezúttal a Monk ellen január elején világbajnoki döntőt vívó Michael van Gerwen szerezte meg, aki elmondta, hogy bár szeretné mindegyik ifi tornát megnyerni, ez csupán most sikerült neki először, mert roppant nehéz ezeken a végső győzelmet megszerezni. Ő azonban az elmúlt évek sikereit követően az idén is a felnőttek mezőnyében tűzött maga elé komolyabb célokat.

PDC Unicorn Youth Tour 6. verseny – 2011. április 30.

A győztes szokás szerint Rod Harrington mellett a fotón (Fotó: PDC)
Negyeddöntők
Co Stompe Jnr - Jimmy Hendriks 3-2
Michael van Gerwen - Josh Jones 3-0
Ash Khayat - Darren Whittingham 3-2
Chris Aubrey - Paul Barham 3-0

Elődöntők
Michael van Gerwen - Co Stompe Jnr 4-2
Ash Khayat - Chris Aubrey 4-3

Döntő
MICHAEL VAN GERWEN - Ash Khayat 4-0


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése