2011. április 5., kedd

Darts határok nélkül

A darts játék relatív kis helyigénye, egyszerűsége és napjaink technikai adottságai már lehetővé teszik, hogy akár otthonunkból a világ bármely más pontján lévő ellenféllel szemben vehessük fel a küzdelmet, játszhassuk kedvenc játékunkat. Ezen az ötleten alapszik a DartProLeague, melynek nemzetközi látogatottságát szemlélteti az alábbi kép.




Különböző szintekre lehet csatlakozni, így ki-ki saját játéktudásához mérten kerülhet szembe valódi, hús-vér emberekkel a világ számos pontjáról. Lehetőség van csupán barátságos mérkőzések lebonyolítására, de be lehet nevezni a hétvégente zajló ligák küzdelmeire is. 

Ami a technikai felszereltéget illeti, nyilvánvalóan számítógépre, internet kapcsolatra, egy webkamerára és mikrofonra, egy Skype kommunikációs szoftverre és egy, az internetről ingyenesen letölthető, a távoli közös eredményjezőt biztosító szoftverre van szükség a játékhoz. 


Magát a játékot nagyjából úgy kell elképzelni, hogy az egyik játékos dob egy sorozatot a saját táblájára, a dobás értékét beírja a letöltött programba, amely hangosan bemondja a pontszámot, így a túloldalon nem csupán láthatja, de hallhatja is az ellenfele a dobás értékét, melyet webkamera segítségével a dobó tábláján lát is a számítógépe képernyőjén. Ezt követően dob az ellenfél saját helyén saját táblájára, jegyzi be az eredményt, stb. A felvételek tanúsága szerint teljesen gördülékeny játékra van lehetőség, ha a technikai beállítások egyszer jól megtörténtek, melyet a játék szervezői ellenőriznek is, hogy valóban élvezetes mérkőzésekre kerülhessen sor. Játék közben a felek élő szóban kommunikálhatnak is egymással a korábban felsorolt Skype-on keresztül. 

A minimális követelményeken túl akár még személyesebb játékra is van lehetőség, amennyiben másik kamera beállításával pl. magát a dobó játékost is láthatja ellenfele. 

A DartProLeague promóciós videója az alábbiakban tekinthető meg:
 

A DartProLeague honlapja itt érhető el, minden további részletes tudnivalóval és minden határon átívelő játéklehetőséggel. 

Jó játékot!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése