2011. április 28., csütörtök

888.com Premier League Darts 2011 – 12. játéknap

A liverpooli Echo Arénában játszották a 888.com Premier League Darts 2011-es versenysorozatának 12. fordulóját, melynek legnagyobb győztese az aktuális világbajnoki címvédő Adrian Lewis (a képen), aki Simon Whitlock legyőzésével újra továbbjutó helyen áll. Raymond van Barneveld is nagy lépést tett az elődöntőbe kerüléshez, bár matematikailag még öten harcolnak a két elődöntőt érő pozícióért.


Az első mérkőzésen folytatódott Mark Webster vesszőfutása, a világbajnokságon még Phil Taylor-t legyőző walesi zsinórban nyolcadik Premier Leage-beli mérkőzését vesztette el. Ezzel szemben Terry Jenkins - elsősorban nagyszerű kiszállóinak köszönhető - mai győzelmével még továbbra is versenyben maradt az utolsó továbbjutást jelentő helyért, bár annak megszerzésére továbbra is ő áll a legkedvezőtlenebb pozícióban. A következő fordulóban a világbajnokot kellene legyőznie reményei további életben tartásához.

A második mérkőzésen Phil Taylor könnyedén folytatta hibátlan sorozatát, immár tizenegyedik mérkőzését követően gratuláltak neki ellenfelei. Bár ezúttal a tabella másodikja, Gary Anderson volt az ellenfele, a mérkőzésnek olyannyira nem volt komolyabb tétje, hogy Anderson még ezzel a vereségével is biztosítani tudta a legjobb négy közé kerülését az őket követő találkozók eredményeinek alakulása következtében.

A harmadik találkozón hiába érte el James Wade az egész este legmagasabb átlagát, és dobott egyedüliként 100-as átlag fölött Phil Taylor mellett, ellenfele, Raymond van Barneveld 93-at sem elérő átlaggal is jó volt ellene egy döntetlenre. Barney-nak szinte biztosan a továbbjutást jelenti ez az egy pont, míg Wade-nek könnyen a továbbjutásába kerülhet a mai második pont elvesztése, különös tekintettel arra, hogy hátralévő két mérkőzése közül a következőt Phil Taylor ellen vívja.

A zárómérkőzésen Simon Whitlock-ot legyőző Adrian Lewis egyenesen ebben a sorozatban aratott legnagyobb győzelmének tartja a ma estit. Ezzel ugyanis nemhogy továbbra is versenyben van az elődöntőért, de a sorsolás ismeretében egyben a legkedvezőbb pozícióban is a vele legszorosabb versenyt futó vetélytársaival, James Wade-del és a most legyőzött Simon Whitlock-kal szemben.


A 12. forduló eredményei
Liverpool, Echo Arena
Mark Webster (84,40) - Terry Jenkins (92,56) 4-8
Gary Anderson (96,54) - Phil Taylor (101,10) 3-8
Raymond van Barneveld (92,63) - James Wade (102,66) 7-7
Adrian Lewis (95,87) - Simon Whitlock (94,95) 8-5








A továbbjutásért még harcban állók ellenfelei az utolsó két fordulóban:
  • Raymond van Barneveld (14 pont): Gary Anderson és Mark Webster
  • Adrian Lewis (11 pont): Terry Jenkins és Gary Anderson
  • James Wade (11 pont): Phil Taylor és Terry Jenkins
  • Simon Whitlock (10 pont): Mark Webster és Phil Taylor
  • Terry Jenkins (8 pont): Adrian Lewis és James Wade

A következő, 13.(egyben utolsó előtti) forduló programja
Május 5. - B.I.C., Bournemouth
Simon Whitlock - Mark Webster
Gary Anderson - Raymond van Barneveld
Terry Jenkins - Adrian Lewis
James Wade - Phil Taylor


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése