2011. április 21., csütörtök

Vasas Centenáriumi Darts Liga - 6. játéknap - változás!

Kulcsár Attila (a képen), a Vasas játékosa lett az első biztos résztvevője a rájátszásnak az utolsó előtti fordulót követően. A kisebb közjátékokban és óriási fordulatokban is bővülködő fordulót követően öten pályáznak még reális esélyekkel a maradék három továbbjutást jelentő hely megszerzésére. Mindeközben nincs már pont nélküli játékos a mezőnyben, miután Mészáros Zsolt is megszerezte első pontját, az első ízben a Dartsvilágon élőben is közvetített áprilisi fordulóban.



Miután az első mérkőzésen a tabella két éllovasa közül Kulcsár Attila szerezte meg a győzelmet egyben megőrizve veretlenségét is a sorozatban, némi csúszással kezdődött csak el a második találkozó. Értesülésem szerint a Vasasból távozó Melisek Zsolt szerette volna, ha a mérkőzést megelőzően szondázásra is sor kerül, és ennek hiányában nehezen állt kötélnek a kezdésre. Végül a mérkőzés nem is fejeződött be, a Balogh Béla 4-1-es vezetésénél tartott szünetet követően Melisek Zsolt nem tért vissza, így a jegyzőkönyvbe 4-1 arányú Balogh Öcsi győzelem került bejegyzésre.

Frissítés (04.21.): Sütő András, a szervezőbizottság vezetőjének tájékoztatása alapján a  4-1-nél félbeszakadt Balogh Béla - Melisek Zsolt mérkőzés hivatalos végeredménye 6-1. (A lenti tabellán a legarányok már ennek megfelelően javítva szerepelnek.) 

A harmadik találkozón Székely Pál villámrajtot vett az eddig pont nélkül álló Mészáros Zsolt ellen, 4-0-át követően már-már a legveszteség nélküli "Penge" győzelem is elképzelhetőnek tűnt. Ekkor azonban Zsolti "a Béka" nyert egy játékot, majd szünetre vonultak a felek. Onnan visszatérve olyasmi történt, amire talán senki nem számított, a Sport DC játékosa tovább nyerte sorra a legeket és 5-4-es vezetésénél már biztos volt, hogy ezúttal nem távozik üres kézzel. "Penge" végül még egyszer összeszedte magát, és az utolsó legben kezdését győzelemre váltva legalább az egyik pontot megmentette, amely még rendkívül sokat jelenthet neki a végelszámolásnál.

Az utolsó mérkőzést megelőzően végül előkerült egy szonda, és miután annak megfújása sem gördített akadályt a mérkőzés lejátszása elé, sor került a zárótalálkozóra is. Ez végül Rucska József győzelmét hozta, aki így a második helyre lépett előre az utolsó fordulót megelőzően. 


A 6. forduló eredményei
Darányi Zoltán (69,00) - Kulcsár Attila (69,12) 3-6
Balogh Béla (71,45) - Melisek Zsolt (63,53) 6-1 (4-1-et követően játék nélkül)
Székely Pál (71,92) - Mészáros Zsolt (72,38) 5-5
Végső János (67,01) - Rucska József (69,93) 3-6 




Az utolsó, 7. forduló időpontja: 2011. május 11. (szerda)

A záróforduló párosítása:
Darányi Zoltán - Melisek Zsolt
Mészáros Zsolt - Balogh Béla
Rucska József - Székely Pál
Kulcsár Attila - Végső János 


Fotók és statisztikák a 6. forduló mérkőzéseiről:



1. mérkőzés: Kulcsár Attila - Darányi Zoltán





2. mérkőzés: Melisek Zsolt - Balogh Béla



A mérkőzést 4-1-es állásnál Melisek Zsolt feladta.



3. mérkőzés: Székely Pál - Mészáros Zsolt





4. mérkőzés: Rucska József - Végső János








2 megjegyzés:

  1. Sajnos ez az este nem hozott sem jó játékot, sem jó hangulatot.
    Köszönet azoknak, akik ennek ellenére eljöttek és szurkoltak!

    Kulcsár Attila

    VálaszTörlés
  2. Ha kérte a szondázást, akkor talán végre kellett volna hajtani. Szerintem ez így lett volna tisztességes. Úgy érzem ez az egész sorozat kudarcba fulladt.

    Tóth Csabi

    VálaszTörlés