2011. április 16., szombat

Két darab 9-nyilas és Taylor-verés szombaton

Az ötödik UK Open kvalifikációs tornára került sor szombaton a barnsley-beli Metrodome-ban. Phil Taylor először vett részt a sorozatban, hogy biztosítsa helyét a júniusi UK Open-re. Ez sikerült is The Power-nek, hiszen a döntőig eljutott, ám ott vereséget szenvedett a nagyszerű napot kifogó Gary Anderson-tól. A verseny kezdetén, az első két forduló során két 9-nyilas játékot is feljegyeztek a krónikák.


Gary Anderson utoljára négy éve, 2007-ben győzte le Phil Taylor-t. Mai formájára jellemző, hogy első kettő, valamint a negyedik mérkőzését is 6-0-lal fejezte be, míg a maradék hármon Justin Pipe-ot, Mervyn King-et és John Part-ot múlta felül a döntőbe jutásig.

A fináléban mindketten száz fölötti átlagot teljesítettek, Anderson közel 108-assal fejezte be a döntőt, melynek során két leget is 11 nyíllal teljesített.

"Igazán boldog vagyok" - kezdte Anderson mérkőzést követő nyilatkozatát. "Amikor 4-1-re vezettem, szerettem volna 6-1-re vagy 6-2-re legyőzni Phil-t, ám végül sikerült még felzárkóznia. Szeretek Phil-lel játszani, viccelődni is szoktunk egymással, ám ez többnyire az ő javára sül el jobban. Így aztán különösen jól esett, hogy ezúttal én győztem. Általában a legjobbat hozzuk ki egymásból. Úgy emlékszem, hogy az első két mérkőzésem során mindössze 12 nyilat dobtam kiszállóra, ami azt jelenti, hogy minden alkalommal sikerült azt elsőre eltalálnom. A tömeget pedig egész nap igen jól dobtam. Justin Pipe ellen nehéz dolgom volt, mert bár én is vezethettem volna 2-0-ra, ám ez mégis neki sikerült az elején. Innen fordítottam meg végül 6-4-re azt a találkozót. Most már biztosan ott leszek az idén is a bolton-i UK Open-en, és nagyszerű lenne, ha azt sikerülne ezúttal megnyernem. Az egy remek bajnokság, de kemény napok után jön el a vége, így aztán fizikálisan is megfelelő edzettségi állapotban kell lenni hozzá. Ez az, amin jelenleg is dolgozom."

Phil Taylornak tehát egyetlen kvalifikációs torna is elegendőnek bizonyult, hogy biztosítsa helyét a júniusi döntőben. A vasárnapi versenyen már csak el kell indulnia, hogy a két kötelezően előírt selejtezős tornán való részvételi követelménynek is megfeleljen. Ezzel együtt ő természetesen szeretne azon még egy fokkal jobban szerepelni és megnyerni a vasárnapi viadalt.

A PDC-nél már fel sem kapják rá a fejüket, mindössze az utolsó bekezdésben tesznek róla említést, hogy "mellesleg" ketten is 9-nyilas, azaz tökéletes leget dobtak a tornán. Wayne Atwood-nak ez az első fordulóban sikerült a Nigel Heydon ellen 6-5 arányban megnyert mérkőzése során, míg Dennis Priestley csupán annak a nagyszerűen teljesített legnek örülhetett, mert ő ezzel együtt is elveszítette második fordulóbeli találkozóját Mensur Suljovic ellen.


UK Open 5. kvalifikációs torna, Barnsley – 2011. április 16.

Anderson ezúttal elégedetten mosolyoghat (Fotó: Holczer P.)
Nyolcaddöntők
Kevin Painter - Ronnie Baxter 6-3
John Part - Mensur Suljovic 6-0
Gary Anderson - Colin Osborne 6-0
Mervyn King - Terry Temple 6-3
Simon Whitlock - James Wade 6-3
Phil Taylor - Ian White 6-1
Richie Burnett - Jamie Caven 6-4
Wes Newton - Adrian Lewis 6-4

Negyeddöntők
John Part - Kevin Painter 6-5
Gary Anderson - Mervyn King 6-3
Phil Taylor - Simon Whitlock 6-3
Wes Newton - Richie Burnett 6-0

Elődöntők
Gary Anderson - John Part 6-2
Phil Taylor - Wes Newton 6-5

Döntő
GARY ANDERSON (107,82) - Phil Taylor (100,99) 6-4


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése