2011. május 1., vasárnap

Phil Taylor máris visszavágott

Május 1-én vasárnap a nyolcadik, egyben utolsó kvalifikációs tornát rendezték meg Wigan-ben a június eleji UK Openre. A forgatókönyv kísértetiesen hasonlított a két héttel korábbira, ahol Phil Taylor (a képen) vereséget szenvedett a szombati döntőben, majd megnyerte a vasárnapi viadalt. Pontosan ugyanez történt ezúttal is.



A szombati döntőbeli vereségét követően Phil Taylor ismét megmutatta, hogy egy vereség csak még inkább inspirálja őt, és egymás után kétszer már végképp nehéz őt legyőzni. Gary Anderson ezúttal is 2-0-ra vezetett ellene, ám utána már nem nyert több leget, Taylor zsinórban hatot nyerve vágott vissza neki a szombati döntőért. Ők ketten végeztek egyébként a nyolc kvalifikációs verseny alapján készült ranglista élén, döntőbeli győzelmével Phil Taylor az első, míg Gary Anderson a második helyen.

Steve Hine, a "Muffin Man" éppenhogy csak bekerült a júniusi döntő mezőnyébe mai két győztes meccsének köszönhetően, csakúgy mint Peter Manley és világbajnokságon feltűnt dél-afrikai Devon Petersen. Ám ugyenez már nem sikerült a 2008-as döntősnek Gary Mawson-nek és Steve Farmernek sem, ők nem lehetnek majd ott a boltoni döntőben.


UK Open 8. kvalifikációs torna, Wigan – 2011. május 1.

Nyolcaddöntők
Phil Taylor - Joe Cullen 6-1
Robert Thornton - John Part 6-5
Gary Anderson - Steve Brown 6-4
Alan Tabern - John MaGowan 6-4
Kevin McDine - Jamie Caven 6-5
Colin Osborne - Terry Jenkins 6-1
Simon Whitlock - Peter Hudson 6-3
Wes Newton - Denis Ovens 6-4

Negyeddöntők
Phil Taylor - Robert Thornton 6-3
Gary Anderson - Alan Tabern 6-5
Colin Osborne - Kevin McDine 6-5
Wes Newton - Simon Whitlock 6-1

Elődöntők
Phil Taylor - Gary Anderson 6-2
Colin Osborne - Wes Newton 6-4

Döntő
PHIL TAYLOR - Colin Osborne 6-3


A nyolc verseny alapján kialakult ranglista első 96 helyezettje jogosult részt venni a június 2-5. között Boltonban rendezendő Speedy Hire UK Open döntőjén. Hozzájuk csatlakoznak az amatőr selejtezőtornák győztesei 64-en, velük együtt lesz teljes a döntő mezőnye.

A UK Open 8 kvalifikációs versenyen elért eredmények alapján kialakult ranglista itt tekinthető meg. (E cikk írásakor a ranglista még csak az első hat verseny eredményét tartalmazta.)


1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szerkesztő!

    Szeretnék jelezni, hogy a cikk címében helyesírási hibát találtam a vissza 2 sz-szel írandó.

    Tisztelettel: D

    VálaszTörlés