2011. május 1., vasárnap

Phil Taylor máris visszavágott

Május 1-én vasárnap a nyolcadik, egyben utolsó kvalifikációs tornát rendezték meg Wigan-ben a június eleji UK Openre. A forgatókönyv kísértetiesen hasonlított a két héttel korábbira, ahol Phil Taylor (a képen) vereséget szenvedett a szombati döntőben, majd megnyerte a vasárnapi viadalt. Pontosan ugyanez történt ezúttal is.A szombati döntőbeli vereségét követően Phil Taylor ismét megmutatta, hogy egy vereség csak még inkább inspirálja őt, és egymás után kétszer már végképp nehéz őt legyőzni. Gary Anderson ezúttal is 2-0-ra vezetett ellene, ám utána már nem nyert több leget, Taylor zsinórban hatot nyerve vágott vissza neki a szombati döntőért. Ők ketten végeztek egyébként a nyolc kvalifikációs verseny alapján készült ranglista élén, döntőbeli győzelmével Phil Taylor az első, míg Gary Anderson a második helyen.

Steve Hine, a "Muffin Man" éppenhogy csak bekerült a júniusi döntő mezőnyébe mai két győztes meccsének köszönhetően, csakúgy mint Peter Manley és világbajnokságon feltűnt dél-afrikai Devon Petersen. Ám ugyenez már nem sikerült a 2008-as döntősnek Gary Mawson-nek és Steve Farmernek sem, ők nem lehetnek majd ott a boltoni döntőben.


UK Open 8. kvalifikációs torna, Wigan – 2011. május 1.

Nyolcaddöntők
Phil Taylor - Joe Cullen 6-1
Robert Thornton - John Part 6-5
Gary Anderson - Steve Brown 6-4
Alan Tabern - John MaGowan 6-4
Kevin McDine - Jamie Caven 6-5
Colin Osborne - Terry Jenkins 6-1
Simon Whitlock - Peter Hudson 6-3
Wes Newton - Denis Ovens 6-4

Negyeddöntők
Phil Taylor - Robert Thornton 6-3
Gary Anderson - Alan Tabern 6-5
Colin Osborne - Kevin McDine 6-5
Wes Newton - Simon Whitlock 6-1

Elődöntők
Phil Taylor - Gary Anderson 6-2
Colin Osborne - Wes Newton 6-4

Döntő
PHIL TAYLOR - Colin Osborne 6-3


A nyolc verseny alapján kialakult ranglista első 96 helyezettje jogosult részt venni a június 2-5. között Boltonban rendezendő Speedy Hire UK Open döntőjén. Hozzájuk csatlakoznak az amatőr selejtezőtornák győztesei 64-en, velük együtt lesz teljes a döntő mezőnye.

A UK Open 8 kvalifikációs versenyen elért eredmények alapján kialakult ranglista itt tekinthető meg. (E cikk írásakor a ranglista még csak az első hat verseny eredményét tartalmazta.)


1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szerkesztő!

    Szeretnék jelezni, hogy a cikk címében helyesírási hibát találtam a vissza 2 sz-szel írandó.

    Tisztelettel: D

    VálaszTörlés