2011. május 20., péntek

888.com Premier League Darts 2011 Play-off - nyilatkozatok

Ezúttal kifejezetten olvasói kérésre, értékelve azt, hogy ilyen is van, álljon is a csütörtök esti 888.com Premier League Darts 2011-es Play-off-ját követő játékosok általi nyilatkozatokból egy csokorra való a PDC és a SkySports oldalairól fordítva.



Gary Anderson a bajnok: "Ez fantasztikus érzés! Két éve léptem át a PDC-hez üres kézzel, most pedig megszereztem a szervezet egyik legnagyobb trófeáját. Csodálatos három hónap van mögöttem ebben a sorozatban, most pedig megyek és kikapcsolódok egy kicsit. Alaposan kimerültem, úgyhogy egy héten keresztül most semmit nem fogok csinálni, csak feltett lábakkal ülni a fenekemen. Hosszú volt az út idáig, de elértem a célomat. Az első nyolc legben nagyszerűen játszottam, de aztán a vége felé kicsit szétestem, és már-már kezdtem azt hinni, hogy talán soha nem lesz meg a D10. A triplák rendben voltak, de a kiszállóimon van még mit javítani. De a trófea a kezemben van, és elsősorban ez az, ami számít. Nem mindig gyakorlok annyit, mint sokan mások, de büszke vagyok arra, hogy most ezzel a kupával hagyhatom el a helyszínt."



Adrian Lewis, az ezüstérmes: "Lassan kezdtem a döntőben, miközben Gary gyorsan meglépett. Tulajdonképpen végig rosszul játszottam a döntő során, de ez semmit nem von le az ellenfelem érdemeiből, ő tökéletesen elvégezte a dolgát. Csalódott vagyok, hogy Phil legyőzését követően odaálltam, és így elveszítettem a döntőt, mert a sorozat legjobbját győztem le előtte. Tudtam, hogy lesz még egy mérkőzés Gary vagy Raymond ellen, de nem tudtam magamat mentálisan ugyanúgy felkészíteni, mint tettem azt a Phil elleni mérkőzésre. Ezt még tanulnom kell, de továbbra is bízom magamban és készülök Boltonra, a UK Open-re. Megnyerni a világbajnokságot, majd másodikként végezni a Premier League-ben egyáltalán nem egy rossz évkezdés számomra, és még csak most következik a UK Open és a World Matchplay."     

Phil Taylor, a korábbi ötszörös győztes, címvédő, aki ezúttal csak a harmadik helyen végzett: "Fent a gyakorló teremben még remekül ment a játék. 45 db 180-ast dobtam odafent. De egészen más történt lent a színpadon, s emiatt végképp csalódott vagyok. A felkészülésem nem volt tökéletes, úgy érzem, sokat kell még javulnom. Helyre kell még tennem a dolgaimat a következő hónapok során, de készen állok a UK Open-re, készülök majd Blackpool-ra a World Matchplay-re, végül pedig a világbajnokságra. Immár egyértelműen Adrian van a célkeresztben, az ő legyőzése inspirál most."   

Raymond van Barneveld, aki ötödszörre bukott el az elődöntőben: "Annyira csalódott vagyok. Már az első nyíl eldobásától kezdve nem éreztem magam komfortosan a színpadon és nem voltam képes a legjobbamat nyújtani. Talán az állandó, rendszeres utazás az elmúlt hetek során Anglia és Hollandia között is sokat kivett belőlem."


A play-off képgalériája itt tekinthető meg.


1 megjegyzés:

  1. Ez a Taylor-féle 45 db 180 elképesztő. Ha nagyon sokat dobálok és nagyon jól megy a játék, akkor talán 1 hónap alatt meg tudom én is dobni a 45-öt, ő meg pár óra alatt megoldja. Egyszer-egyszer meg tudják fogni, de úgyis ő marad a legnagyobb...
    Mindezek mellett örülök, hogy Gary nyerte, kijárt már neki egy serleg a PDC-ben!
    Üdv: Polgár Péter

    VálaszTörlés