2011. május 20., péntek

"Gratulálok!" - Tar Béla értékelése a Vasas CDL záró fordulójáról

Gratulálok!
Gratulálok a versenyt szervező Sütő Andrásnak, amiért sikerült megteremtenie a feltételeket arra, hogy Magyarország legjobb dartsosai közül nyolcan megmutathatták mit tudnak nyújtani majdnem ahhoz hasonló körülmények között, mint a világ legjobbjai.


Gratulálok a nyolc versenyzőnek, amiért a selejtezők végére szinte teljesen sikerül megszüntetni azt a görcsösséget, ami az első fordulókban sokszor érthetetlenül gyenge játékot eredményezett. Gratulálok annak a maroknyi darts szerető nézőnek, akik rendszeresen eljöttek szurkolni a játékosoknak. Őszintén remélem, hogy a döntőre rengetegen lesznek és biztatják majd a fiúkat.

Fordulóról-fordulóra próbáltam magyarázatot találni, miért nem játszanak a tudásuknak megfelelő szinten a játékosok ezeken a mérkőzéseken. Szerencsére mindenkinek volt egy-két olyan partija, ahol megmutatta mit is tud valójában. Ezért úgy gondolom, még a formaidőzítést kell finomítani, tanulni, gyakorolni. Mindenesetre azt javaslom a srácoknak, hogy a mérkőzéseik statisztikáját alaposan elemezzék ki, hiszen arról reális képet ad, hogy az ilyesfajta sorozat versenyeken pillanatnyilag mit tudnak nyújtani.




Melisek Zsolt - Darányi Zoltán
A záró forduló első mérkőzésén az a Darányi Zoli, aki a selejtező elején a legstabilabb, legjobb teljesítményt nyújtotta, ugyanúgy mint a hatodik fordulóban, most is bizonytalankodva, erőtlenül, nem a saját ritmusában játszott. Főleg a kiszállókra dobásnál volt szembetűnő, hogy mennyire nem hitt önmagában. Remélhetőleg csak az iskolai vizsgákra való készülődés miatt koncentrált gyengébben. Melisek Zsoltin az ötödik fordulóbeli kiszálló hibái óta nagyon lehet látni, hogy neki mennyire fontos az egyéni motivációja. Nem baj Zsolt, mi azért emlékszünk arra a 9-nyilas kísérletre, és tudjuk, hogy az nem volt véletlen.

Balogh "Öcsi" Béla - Mészáros "Béka" Zsolt
A második mérkőzésen Mészáros Zsolt Balogh Öcsivel játszott. Az első két kilenc körös legről ne beszéljünk, ők is megpróbálták elfelejteni. Béka egy 7/1-gyel próbálta rendezni sorait, de Öcsi két 6/2-vel máris átvette a vezetést. Ez őt is meglepte, olyannyira, hogy visszavett: 8/3 és 7/3-ra. de a lényeg, 5-2-re vezetett. Zsoltinak bejött, hogy hangosan biztatta magát, és egy remek 5/2-es leggel szépített. Ám mint az előbb Öcsi, most Béka nem tudta tartóssá tenni a jó szintet, és egy 85-58-85-58-83-58-as sorozatot követően a  végén 8/2-vel tudta csak befejezni. Majd újabb fordulat, és Balogh Öcsi 7/2-vel nyert. Nem baj Öcsi, mindenki látta a WDF-en, hogy tudsz Te folyamatosan is jól játszani. Zsolt, gratulálok a PDC-n nyújtott nagyon szép játékodhoz! Most már mindenki tudja, miért voltál a Vasas Ligán indulók között.

Székely "Penge" Pál
Az este harmadik meccse igazi közönségszórakoztató játékot hozott. Józsi a tőle megszokott, tanítani való összpontosítással kezdett. 6-3-mal befejezte az első leget. Itt Pali még kereste magát és így 116-on maradt a végén. A második legben Józsi erősített: 6-1, de Pali itt már rádobott a kiszállóra, ám 10-et még hagyott. A harmadik legben Józsi már az ötödik körben kiszállóra dobott, de Pali is. Józsi hibázott D1-re, Pali élt a lehetőséggel, és 6-3-mal szépített. A negyedik leg fontos. Nem mindegy, hogy 3-1 vagy 2-2. Ők is érzik, kicsit gyengébb játék végén Pali a nyugodtabb: 7/2. Ötödik leg: Józsi láthatóan rendben van, 140-es kezdés. Pali nagyon rendben van: a kupa sorozat eleje óta várt dobás a második sorozatban érkezik: 180 - amikor kell. Józsi nem ijedős, az ötödik körben 151-re az első két dart tökéletesen a helyén. Rádobhat a D20-ra... És az is T20. Sok. A hatodik körben még dobott 60-at, de a Pali lezárja a leget 6/1-gyel. Hatodik leg: Józsi sajnos (természetesen) még az előző leget játsza fejben, Pali viszont ezt bünteti: 89-100-100-100-112-vel kiszáll. Szép volt Penge! Hetedik leg: Józsi még mindig a két leggel korábbi D20-at dobja fejben, míg Pali továbbra is jól játszik, 6/2-vel 5-2-re vezet. A nyolcadik leget is Pali nyerte. Öt legen keresztül szép, izgalmas mérkőzést láttunk. Sajnos a darts ördöge beleszólt Józsi játékába. Pali viszont ma este mutatta meg igazán, hogy ő sem véletlenül van az indulók között. (Pali, azért a 135-ön még dolgozz egy kicsit.)
Köszönjük a műsort fiúk!

Az este utolsó mérkőzése: Kulcsár Attila - Végső János. Attila a tőle már megszokottnak nevezhető küzdős, igen változatos mérkőzésen hozta az egy pontot érő döntetlent. Attilának küzdeni tudásból jeles. Azért megérne egy hosszabb elemzést annak a kiderítése, hogy hogyan tud az amúgy egyik legstabilabb teljesítményt nyújtó dartsos egyik pillanatról a másikra a teljesen amatőr szintre visszaesni. Például: hatodik leg, Attila dobása: 100-100-100-40-137-24 első dartra. Hetedik leg: "két homály 100 mellett nincs három egyenes dobása, pedig 8/3-mal befejezi a leget. Mi történt a két leg közben...?
Kulcsár Attila - Végső "Morzsi" János
Igaz, ehhez Morzsi jól asszisztált. Dobása: 42-45-180-134 és innen négy körben nem tudott kiszállni. Janikának az egész estéje erről szólt. Csodálatosan dobta a tömeget, a duplákat viszont mintha befalazták volna neki. Három legben dobott 180-at, és ebből csak egyet tudott befejezni 8/2-vel... Viszont dobott két nagyon szép leget. A negyedikben: 140-140-41-140-40 az első dartra, a nyolcadikban: 174-100-91-58-78 három darttal megoldva. Összességében ezen az estén végre élmény volt nézni Morzsi játékát.

Még biztosan sokat fogunk beszélni a nyolc játékosnak az elmúlt két fordulón mutatott hullámzó teljesítményéről. Biztos vagyok benne, hogy sokat profitálnak a jövőre nézve ezekből a mérkőzésekből. Még egyszer köszönöm a szervezőnek és a játékosoknak a szórakoztató estéket és sok sikert kívánok a döntőbe jutottaknak!




Fotók: © Dartsvilág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése