2011. május 20., péntek

PDC hétvége Crawley-ban - előzetes

Ezen a hétvégén Crawley ad otthont a szokásos kétnapos szigetországi Players Championship fordulóknak, melyek az idei évben már többnyire kiegészülnek a PDC Unicorn Youth Tour szombat esti versenyével is. A mostani két torna különlegessége számunkra Bezzeg Nándor indulása, aki először vesz részt Nagy-Britannában ezen a sorozaton.

Ahogy azt az év eleji interjújában örömmel újságolta, a 2011-es szezonban teljes idényt tud végigjátszani hazai éljátékosunk a PDC európai sorozatában, melyet egy alkalommal kiegészít egy szigetországi tornával is. Ennek az ideje jött el most, így Nándi pályafutása során először két egymást követő hétvégén lehet ott a profik között, hiszen az előző szombat-vasárnap még a wiener neustadt-i Austrian Open-en állt a dobóléchez.

Archív fotó - a kép még Halléban készült

Terveim szerint készül majd egy újabb interjú Nándival júniusban, ahol beszámol az első féléves tapasztalatairól, valamint külön kitérünk akkor erre az angliai hétvégére is, hiszen egy másik országban más jelleggel rendezik meg ezeket a fordulókat, mint Európában. Az egyik jelentős különbség, hogy ott nincs közönség, vélhetően színpad sem, helyette egy kisebb, de valószínűsíthetően sokkal egyenszilárdabb, keményebb mezőnyben kell mindenkinek helytállnia. 

Crawley-ban 110, illetve 108 előzetes nevezés érkezett, miután Phil Taylor utólag (talán éppen a tegnapi Premier League kudarcot követően?) visszalépett. Ám a többi ász - szokás szerint Raymond van Barneveld kivételével - ott lesz a mezőnyben. Az ausztriai hétvégével ellentétben elindul Adrian Lewis, Gary Anderson, James Wade, Mervyn King, Mark Webster és Peter Manley is. S mellettük ott lesznek az Austrian Open bajnokai John Part és Vincent van der Voort is. Itt nem rendeznek selejtezőt sem, így nyugodtan kijelenthető, hogy egy kizárólag profikból álló mezőny várja Bezzeg Nándort a két nap során.


A K2 csarnok Crawley-ban, itt rendezik a hétvégi tornát


Bezzeg Nándor 2008-2010 közötti PDC pályafutásáról itt olvasható összefoglaló, míg a fejezet idei állomásai Halléban szombaton és vasárnap, valamint Wiener Neustadt-ban is szombaton és vasárnap íródtak tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése