2011. május 17., kedd

888.com Premier League Darts 2011 – Play-off előzetes

Egy újabb sorozat ér véget a héten csütörtökön este, amikor is a londoni Wembley Arénában kerül megrendezésre a 888.com Premier League Darts 2011-es bajnokságának rájátszása. Két elődöntőre, egy harmadik helyért vívandó helyosztóra és magára a fináléra kerül sor 20 órai kezdéssel. A résztvevőkre nem lehet panasz, vlsz. kevesen kérdőjelezik meg, hogy a világ pillanatnyilag négy legjobb formában lévő játékosa került be a rájátszásba a 14 hétig tartó csoportmérkőzések eredményeként.


Bár a PDC-ben naptári éves szezont tartanak, a Premier League sorozat zárására a mi hazai évzárásunk idején kerül sor, hiszen a februárban indult és a rájátszással együtt tizenöt héten keresztül zajló verseny most érkezik a befejezéséhez.

Bár, ahogy azt a bevezetőben is jeleztem a világ négy legjobbja lesz látható a Wembley Arénában és remélhetőleg az interneten keresztül itthon is, a tavalyi döntő olyannyira magasra helyezte a lécet, hogy annak a megismétléséhez vagy túlszárnyalásához még az idén odakerült kiváló játékosoknak is a csúcsformájára lesz szüksége. Tavaly ugyanis Phil Taylor úgy győzte le 10-8-ra James Wade-et, hogy ehhez két (!) 9-nyilast is dobott és 111,67-es átlaggal fejezte be a 18 leges döntőt. Aki erről lemeradt, vagy szeretné újra megnézni azt a minden idők egyik legnagyszerűbb darts mérkőzését, itt megteheti.

A két 9-nyilas leg a tavalyi fináléban




A résztvevők különböző stratégiák szerint készülnek a nagy napra. A címvédő, Phil Taylor a hétvégét versenyzéssel töltötte, részt vett a wiener neustadt-i PDC Austrian Open Players Championshipen, ahol éles mérkőzésekkel igyekezett magát a meccsjátékban tartani, míg a rájátszás további három résztvevője más felkészülést választott, hiszen sem a világbajnok Adrian Lews, sem a második helyen zárt Raymond van Barneveld, sem pedig Gary Anderson nem voltak ott Ausztriában.

The Power minderről így vélekedett: "Én szerettem volna mérkőzéseken gyakorolni. Ezt mindenki saját maga dönti el, hogy szerinte mi a helyes felkészülés, az is lehet, hogy nekik van igazuk és én tévedek. Bár nem túl sokszor tévedtem az elmúlt 20 év alatt. Kicsit olyan ez, mint a Forma-1, ahol lehet rosszul időzíteni egy-egy kerékcserét vagy tankolást. Én mindenesetre jót gyakoroltam és jól éreztem magam a hétvégén."  

Phil Taylor Adrian Lewis ellen vívja majd az egyik elődöntőt. Ennek a mérkőzésnek a pikantériája, hogy az egész sorozat nyitóestéjén Lewis az eddigi legnagyobb verést mérte korábbi mentorára, amikor szintén Londonban, de akkor az O2 Arénában 8-2-re verte. Ez aztán olyan kijózanítóan hatott a korábbi tizenötszörös világbajnokra, hogy az azt követő mind a 13 mérkőzését megnyerte, köztük a Lewis elleni visszavágót is 8-3 arányban.

Taylornál a Premier League, Lewis-nál a világbajnoki trófea

"Nem foglalkozom a döntővel egyelőre - az Adie elleni elődöntőre készülök. Olyan jó formában szeretnék odaállni ellene, amennyire csak lehetséges, ezen dolgozom egyelőre. Nagyszerű játékos, és egy jó srác, bírom őt, de a színpadon nincs haverkodás. Ő a világbajnok, nem én, s egy ember-ember elleni csata lesz csütörtök este." - árulta el Taylor a készülődését és várakozásait.



Az alapszakasz végeredménye


Az idei sorozat fotógalériái itt nézhetők meg.
 
A játékosok eredményessége fordulóról-fordulóra
GY: győzelem, D: döntetlen, V: vereség

A játékosok eddigi átlagai és zárójelben az általuk dobott 180-asok a 14 mérkőzésük során:
  • Phil Taylor: 102,67 (55)
  • Raymond van Barneveld: 95,41 (33)
  • Gary Anderson: 97,40 (68)
  • Adrian Lewis: 95,62 (40)

A Play-Off programja
Május 19. - Wembley Arena, London


Elődöntők (8 nyert leg)
Phil Taylor - Adrian Lewis
Raymond van Barneveld - Gary Anderson

A harmadik helyért (8 nyert leg)
Phil Taylor/Adrian Lewis vesztese - Raymond van Barneveld/Gary Anderson vesztese

Döntő (10 nyert leg)
Phil Taylor/Adrian Lewis győztese - Raymond van Barneveld/Gary Anderson győztese

Pénzdíjak 
Győztes: £125,000  
Második helyezett: £65,000
Harmadik helyezett: £50,000
Negyedik helyezett: £40,000

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése