2011. május 31., kedd

Darts! Monthly - Colin Lloyd legemlékezetesebb momentumai

A Darts! Monthly Colin Lloyd-ot kérte meg, hogy elevenítse fel eddigi pályafutása legemlékezetesebb pillanatait. Íme a Top 5, azaz a "Jaws" művésznévre hallgató sztárjátékos öt legjobb dartsos momentuma.





No 5. Totális győzelem - 2007. április 26. 

"Ott voltam a Premier League első idényében is 2005-ben, de az egyik legnagyobb élményem az eddigi utolsó szezonomhoz kapcsolódik. Én lettem ugyanis a torna története során az első játékos, aki a lehető legnagyobb, azaz 8-0 arányú győzelmet aratott. Terry Jenkinst sikerült legyőznöm ilyen arányban az Ally Pally-ban (ez az Alexandra Palace - a szerk.). Ez még Phil Taylor-nak sem sikerült, míg Wayne Mardle-t le nem győzte ugyanilyen arányban, ám ez már csak 2008-ban történt Bournemouth-ban. És azóta sem vitte ezt véghez más."




No 4. Ír örömök - 2006. február 19. 

"Eddigi karrierem egyik legjobb pillanat volt, amikor az Irish Masters-t egy 9-nyilas befejezéssel sikerült megnyernem." 5-3-as állásnál Lloydy két 180-as kört követően a 141-et egy 60,57, D12-vel abszolválta. "Dennis Priestley ellen játszottam a döntőt, és az előző legben egy 10-nyilast dobtam - a két 180-ast követően a T20 is megvolt még, de aztán egy T10-es lett a nyolcadik nyíl. Viszont rögtön a következő legben sikerült a 9-nyilas! El se akartam hinni. Nem csupán egy nagy torna döntőjét sikerült megnyernem, de mindezt az utolsó legben egy 9-nyilas befejezéssel koronáztam meg." 


No 3. Egy villanás Blackpool-ban - 2005. július 30.

"Ez volt a második nagy tornagyőzelmem, s mindez 2005-ben a World Matchplay-en. Egy 170-es kiszállóval fejeztem be John Part ellen. A Grand Prix győzelmet elszalasztottam, így aztán alaposan kiélveztem a Matchplay-en elért sikert. Szinte egy hétre lebénultam, majd azt követően egy hónapon keresztül ünnepeltem." 


No 2. Megelőztem Phil-t - 2004. november 

"Októberben megnyertem a Grand Prix-t, így novemberben világranglista harmaddiként utazhattam Belgiumba a Primus Masters-re. Phil Taylor hét ponttal állt előttem a rangsor élén, míg Peter Manley két ponttal előzött meg a második helyen. Úgy mentem oda, hogy tudtam, ha megnyerem a tornát, én leszek a világelső - és sikerült!"




No 1. Az első nagy tornagyőzelem - 2004. október 

"A legcsodálatosabb pillanat az első nagy tornagyőzelmem, a World Grand Prix megnyerése volt. A döntőben Alan Warriner-Little-t győztm le 7-3-ra. Ez igazán nagyszerű érzés volt, de hogy őszinte legyek, ezt soha nem ünnepeltem meg - annyira megrázó élmény volt.
Abban az időben Detá-val (Deta Hedman) voltam, és a győzelmet követően visszamentünk a szállodába és rendeltem valami ennivalót. Ettem belőle egy pár falatot, és azonnal el is aludtam. Hajnali négykor felébredtem és szörnyen éreztem magam, fájt a gyomrom és izzadtam. Deta megkérdezte tőlem, hogy mi bajom van. Mondtam neki, hogy biztosan az idegesség, mert még soha nem játszottam nagy torna döntőjében. Erre ő elkezdett nevetni és mondta: 'Mire gondolsz? Hiszen már megnyerted!'. Csakhogy nem vittem be magammal a trófeát a szobába. Akkor hirtelen minden beugrott, és magamhoz tértem. Hátborzongató egy érzés volt."



Forrás: Darts! Monthly Issue 25, May 11 - Magyar fordítás © Holczer Péter / Dartsvilág


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése