2011. január 16., vasárnap

A Vasas CDL játékosai (7) - Rucska József

Rucska Józsi kifejezett kérése volt, hogy utolsóként jelenjen meg a nyolc bemutatkózó közül, és lássuk be, ezért mindent meg is tett, bőven utolsónak küldte vissza válaszait. Az élet azonban közbeszólt, és változott a sorrend, így utolsó előttiként kerül sorra. A válaszok megérkezésekor már az is világossá vált, hogy miért kérte magát "megkülönböztetett" helyre. Olyan történetet is elmesél, amit saját bevallása szerint máshol, másnak még nem mondott el.  Íme A RUCSKA.


Adatlap:
Név: Rucska József
Születési év: 1974
Lakóhely: Győr
Mióta dartsozik: 2001
Egyesülete: Docugroup Győri DC
Használt nyíl: Target Storm (23g)
Bevonulózene címe és előadója: Adjon az ég - Tankcsapda
Legfontosabb eredményei: 1 x steel csapat Magyar Bajnok
                                        1 x steel páros Magyar Bajnok
                                        14 x magyar válogatott
                                        2010 - kelet-európai Premier Liga győztes
Eddigi eredményei a Vasas Centenáriumi Darts Ligában:                                                                                     1. forduló: Mészáros Zsolt 6-3
                                                                                  2. forduló: Melisek Zsolt 3-6
Olvasói várakozások: 339 szavazatból 30-an (8%) várják a csoportkör első helyére - ezzel pillanatnyilag a 4-7. legesélyesebbnek tartják a győzelemre


Mit éreztél, amikor megkaptad a meghívást a Vasas Centenáriumi Darts Ligára?
- Először is örültem, hogy a szervezőknek végre sikerült tető alá hoznia azt a versenysorozatot, aminek elindításán már régóta fáradoztak. Megtisztelő, hogy meghívást kaptam a tornára. Azt hiszem az itt szereplő játékosoknak ez nagy lehetőség, hogy megmutassák mit is tudnak valójában, hogyan képesek egy számukra új típusú megmérettetésen teljesíteni. Kicsit most jobban fókuszba kerültünk, s talán a rendezvénynek van, illetve lesz akkora nyilvánossága, hogy ne csak a dartsosok, hanem egy szélesebb réteg érdeklődését is felkeltse.
Azt viszont nagyon sajnálom és számomra érthetetlen, hogy az első számú magyar játékos nem kapott meghívást. A rendezvény rangját és az eredmények értékét is emelte volna, ha a legjobbal is mérkőzhetünk.

Milyen célokkal vágtál neki ennek a sorozatnak és milyen hosszabb távú céljaidat szolgálja?
- Elsődleges cél és számomra egyedül elfogadható eredmény a verseny megnyerése. Egy új helyzet megoldása mindig motiváló számomra, és ez a verseny egyértelműen újfajta felkészülést és formaidőzítést kíván. Hogy mennyi tapasztalatot sikerül itt szerezni, és hogy melyikünk mit kezd majd ezzel, az csak a későbbiekben derül ki.

Melyik PDC-s sztárt látnád szívesen vendégként a jövő tavasszal és miért éppen őt?
- Phil Taylort látnám legszívesebben. Ő a legnagyobb. Ráadásul az Ő vendégszereplésének igazi reklámértéke lehetne sportunk számára. De Whitlocknak is örülnék.




Honnan kaptad a művészneved?
- RUCSKA. Csak ennyi. Köntös Zsófi barátom emlegetett mindig így. Eleinte sokan azt hitték, hogy tiszteletlenségből, de én sose vettem annak. Umagban az Európa-kupa döntőjében úgy kiabálta mögöttem hogy „gyerünkrucskaaaaaaaa!”, hogy még Rodriguez is az én nevemet mormogta két dobás között. Ez azért kellemes emlék.

Hogyan választottad ki a bevonulózenédet, illetve miért ezt a zenét választottad?
- Egy barátommal, nem is olyan régen két mérkőzés között kint ültünk a kocsijában, bömböltettük a Linkin Parkot, meg a Tankcsapdát. Beszélgettünk, marháskodtunk. Szombati verseny után nála aludtam, másnap együtt mentünk egy másik versenyre. Jó páros voltunk. Úgy hitt bennem, ahogy akkor én még nem tudtam hinni magamban!
Aztán beteg lett és elment…
Halálhírét próbáltam közölni egy csapattársammal, mikor a háttérben megszólalt a zene. EZ a zene, az együtt annyiszor meghallgatott, együtt üvöltött zene. Beleégett az agyamba.
Háber Marci búcsúztatója a prágai EB- válogató első napjára esett. Ott játszottam a Sarokban és sorra buktam a meccseket. Gondolataim barátom körül forogtak, tekintetemet alig-alig tudtam levenni fotójáról…
Aztán elindult fejemben a dal. Elkezdtem énekelni, talán magamban, és nem foglalkoztam mással.
Szólt a fejemben a zene és csak dobtam, mint egy gép. Elkezdtem nyerni. Pont annyit sikerült, hogy még esélyem legyen a következő napon a válogatottságra.
Délután elbúcsúztattuk Marcit.
Másnap minden meccsemet megnyertem…

Mi a benyomásod az eddigi fordulókról, hogyan élted át, hogyan kezelted ezt az új helyzetet, milyen érzés ilyen körülmények között játszani?
Egyértelműen érezhető a szándék, hogy ideális feltételeket teremtsenek a versenyzőknek. A közönség remek! Remélem, ha a torna a nagyobb helyszínre költözik, még többen eljönnek megnézni. Az eddigi játékommal csak részben vagyok elégedett.  Az első meccsemre jobban sikerült ráhangolódnom, egy holtpontot átvészelve kézben is tartottam a mérkőzést. Még  az  izgalom is inkább inspirált, mint megfogott. A második mérkőzésem a nap utolsó játéka volt, sajnos az addig eltelt majd négy órát nem sikerült jól beosztanom és nem volt elég friss a játékom. Erre a későbbiekben jobban oda kell figyelnem, hiszen a következő mérkőzésem is az aznapi utolsó lesz. Mindenki képes sokkal jobban játszani. Azért annak örülök, hogy a Békán (Mészáros Zsolt - a szerk.) már túl vagyok, még megnehezíti a többiek életét.


Az utolsó bemutatkozás kedden Darányi Zoltáné lesz.

A korábbi bemutatkozások:
(2) Végső János

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése