2011. január 9., vasárnap

Hírek, érdekességek a darts világából

Minden esztendőben a világbajnokságok végeztével, az új szezon elindulását megelőzően mozdul meg a dartsvilág, hogy egyesek más szervezet keretében kezdjék meg az új évadot. Az idén is vannak találgatások, spekulációk. Egyéb színes hírek mellett ezekből szemezgettünk az alábbi írásban.



Először is a kisebb forgalmú, PDC - BDO irányt nézzük meg. Itt egy párosnak a neve szerepel, nevezetesen az egyetlen női PDC-s játékosáé és férjéé. Anastasia Dobromyslováról járja az a hír, hogy visszamegy a BDO-ba és vele együtt esetleg Tony Martin is, aki sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban és nem jutott PDC Pro Tour kártyához. Ami Anastasia visszaigazolását támasztaná alá, hogy valójában nem járt átütő sikerrel szereplése a férfiak mezőnyében, legalábbis ami szorosan a játékot illeti. Bár kétségtelenül színes és bájos színfoltja a férfiak tornáinak, számos első fordulóbeli veresége mellett elvétve aratott egy-két győzelmet is, s egyetlen nagy tornára sem tudta kvalifikálni magát. Ráadásul az első (s egy darabig egyben utolsó?) alkalommal megrendezett PDC Női Világbajnokság trófeáját sem sikerült megszereznie, míg magáról az eseményről és annak jövőjéről nem volt túl kedvező véleménnyel a PDC mindenható elnöke, Barry Hearn sem.

Ami a "darts kánaánjába" való jutást jelenti, nos ott mindig nagyobb a tülekedés, de a találgatások terén feltétlenül az. Egyrészt adott a tálcán kínált lehetőség a BDO világbajnokságon elődöntőbe jutottak számára, hogy átvegyék a felkínált PDC Pro Tour kártyát és részt vegyenek a PDC 2011. évi versenysorozatán. Martin Adams ezt biztosan nem fogja megtenni, de kérdés, hogy mit kezd a felajánlással Martin Phillips, Dean Winstanley és a fiatal Jan Dekker. Rajtuk kívül is vannak még szóban forgó nevek, lássuk őket a következőkben:
  • Tony O'Shea: aki nem is tagdta, hogy új kihívásokra vágyik és a szurkolók szemében is valódi egyéniség
  • Scott Waites: már két éve örömmel vitézkedik a PDC azon egyetlen versenyén, melyre BDO-sként meghívást kapott, az idén ráadásul a trófeát is elvitte a PDC-sek elől - ezzel együtt általban mélyen hallgat erről a kérdésről
  • John Henderson: láthatóan élvezte a PDC-s tömeget a Grand Slam versenyen, és tett is arra célzást, hogy fontolgatja a PDC-s karriert
  • Dave Chisnall: rajta is látszott, hogy tetszik neki a PDC-s Grand Slam légköre, kérdés el is csábul-e a pénz világába
  • Ted Hankey: az ő neve mindig felmerül, és rendszerint tagadja, hogy ezt ő bármikor is meglépné; ezzel együtt saját bevallása szerint is szívesen játszana a Premier League-ben, erre az idén azonban már biztosan nem lesz lehetősége

Vajon megy ki merre lát?

Ami a TV-közvetítéseket illeti, ott is lesznek változások, bár ez elsősorban a szigetországban élőket érintheti. Az ITV4 felhagyni látszik a darts közvetítésekkel - meglepő módon - és visszalépett a Players Championsip döntő,  valamint a Grand Slam of Darts közvetítésétől is. Utóbbit vélhetően a Sky Sports átveszi, de a február eleji közvetítés még nincs lefixálva.

Egyeseknek már feltűnhetett a Premier League résztvevőiről szóló írás kapcsán is, hogy pusztán az esemény neve, szponzor nélkül került csak megemlítésre. Ez sem a véletlen műve volt, lévén a korábbi sponzor Whyte and Mackay az idén már nem névadó szponzora a legnépszerűbb sorozatnak, így érdeklődve várjuk az új névadó bejelentését. A váltás okát nem ismerjük, de a korábbi jegybevételekről szóló PDC-s örömhírekre alapozva, inkább csak a választás nehézségeire gondolhatunk, mintsem hogy ne lenne rá komoly jelentkező. 


Egyelőre tehát a találgatások időszakát éljük, de ezek közé tartozik az is, hogy hétfőn állítólag a PDC bejelentéssel készül, melyek mindig nagyot szólnak, érdemes tehát rájuk odafigyelni. Ráadásul amit ők mondanak, azt eddig tartották is igazolván, hogy ők komolyan gondolják a sportág további fejlesztését, fényezését.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése