2011. január 2., vasárnap

Adrian Lewis - Gary Anderson finálé következik

Adrian Lewis (a képen) az elődöntőben vágott vissza korábbi mestere - Phil Taylor - legyőzéséért Mark Websternek, így ő játszhatja a világbajnoki döntőt hétfő este azzal a Gary Andersonnal, aki eddig a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta, és Terry Jenkinst győzte le a másik vasárnap esti elődöntőben.

A világbajnokság kezdetekor a felső ágon szinte mindenki a tavalyi döntő párosítását várta elődöntőként, ám a Phil Taylor-Simon Whitlock rangadó helyett Mark Webster és Adrian Lewis állhatott ezen a napon a tábla elé. Az alsó ágon James Wade és Raymond van Barneveld volt a kiemelés szerinti két legnagyobb esélyes az elődöntőre, "helyettük" lehetett ott Terry Jenkins és Gary Anderson a szombat esti első párban.

A névadó, Ladbrokes.com fogadóirodánál immár Gary Anderson volt az elődöntőket megelőzően a világbajnoki cím legfőbb várományosa. Őt követte Adrian Lewis és Mark Webster, míg Terry Jenkinsre fogadva lehetett volna a legnagyobb nyereményre szert tenni, végső sikere esetén.

Az elődöntőket a Sky Sports 3D-s csatornája is közvetítette, ahogy erről már korábban beszámolt a Dartsvilág.


A vasárnapi eredmények
Elődöntők (6 nyert szett)
(A vesztesek £50,000-ot kapnak.)
Terry Jenkins (97.01) - Gary Anderson (101,11) 2-6
Mark Webster (96.38) - Adrian Lewis (98.48) 4-6


Gary Anderson folytatta nagyszerű sorozatát és ötödik mérkőzésén is száz fölötti átlagot dobva, nagyon magabiztosan győzte le az elődöntőben a közönség által inkább támogatott angol versenyzőt, Terry Jenkinst.
"Végre bejutottam a döntőbe azok után, hogy körülbelül tíz évet töltöttem el azzal, hogy az első vagy második fordulóban kikaptam. Úgyhogy nagyon klassz, hogy ezúttal ilyen messzire jutottam és remélem sikerül úgy kezelnem a döntőben való játékot, mintha csupán egy első fordulóbeli mérkőzés lenne, attól eltekintve természetesen, hogy nem azért jutottam el idáig, hogy most kikapjak." - mondta el Anderson a mérkőtzést követően.



Ahogy arra számítani lehetett, a második elődöntő komolyabb izgalmakat tartogatott, mint Anderson mérkőzése. Bár Lewis 4-2-re elment, 4-4-es szett- és azon belül 2-2-es legállásnál, gyakorlatilag tökéletesen egyformán álltak. Ezt a döntő leget végül Lewisnak sikerült megnyernie, és miután a következő szett is az övé lett, ő került a vasárnap esti döntőbe.
"Jó szoros mérkőzést vívtunk. Bár 4-2-nél már kezdtem biztonságban érezni magam, Mark nagyszerűen visszajött a mérkőzésbe. A mai feladatomat teljesítettem, de a neheze még hátra van. A Gary elleni döntőre fel is kell készítenem magamat." - nyilatkozta a győztes.
"Csalódott vagyok, de el kell ismernem, hogy ma Adrian volt a jobb. Rengeteg kiszállót hibáztam el fontos pillanatokban és ezért végül drága árat kellet fizetnem. A világbajnoki címet nem azért adják oda, ha legyőzöd Phil Taylort, hanem az lesz a világbajnok, aki a döntőt megnyeri és csalódott vagyok a miatt, hogy erre már esélyem sincs, hogy megpróbáljam." - mondta el Mark Webster a mérkőzés után.
      

Mark Webster bevonulása (egy helyszíni amatőr felvételen)


Szurkolói szemmel... (egy helyszíni amatőr felvételen)



A hétfői program
PDC Unicorn Under-21 World Championship Döntő (6 nyert leg)

20:10 Michael van Gerwen v Arron Monk

Ladbrokes.com World Darts Championship Döntő (7 nyert szett)
(A győztes £200,000-ot, a vesztes £100,000-ot kap.)
21:00 Adrian Lewis - Gary Anderson


A világbajnokság teljes menetrendje és pénzdíjai itt olvashatók

Az elődöntők hivatalos képgalériája itt tekinthető meg.


  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése