2011. január 6., csütörtök

Premier League 2011 - ismertté váltak a résztvevők

A világbajnokság végeztével az idén meglepően gyorsan közzétették a 2011. évi Premier League résztvevőit, ezzel egyszersmind rövidre zárva azokat a találgatásokat is, hogy esetleg egy-két ma még a BDO kötelékébe tartozó nevesebb játékos átigazolásával egyből a Premier League-ben is lehetőséget kapna.


Az idei évben a világranglista első négy pozíciója biztosít automatikus részvételt a Premier League-ben. Ennek megfelelően Phil Taylor, Adrian Lewis, James Wade és Gary Anderson részvétele vált biztossá a világbajnokságot követően.

A további négy helyre szabadkártyával lehetett bekerülni. Ezeket ebben az évben gyakorlatilag a ranglista következő három helyezettje kapta meg Mark Webster mellett, aki egymást követő két világbajnokságon is elődöntőt játszhatott, és ahol az idén ráadásul Phil Taylort is legyőzte. Így tehát Raymond van Barneveld, Terry Jenkins és Simon Whitlock is újra ott lehetnek a legtöbb nézőt vonzó, az év harmadát átölelő eseménysorozaton.

A jelenlegi Nr 1 és Nr 2 - Phil Taylor és Adrian Lewis

A 2011. évi Premier League sorozata február 10-én rajtol Phil Taylor és Adrian Lewis rangadójával a londoni O2 Arénában, ahová az idén is 10.000 nézőre számítanak a nyitóesten. Azt követően 14 héten keresztül minden csütörtökön este összemérik erejüket a nyolcak, mielőtt sor kerül a május 19-i rájátszásra a Wembley Arénában. Ott, ahol tavaly min. az év mérkőzését vívta a döntőben Phil Taylor és James Wade, melyen The Power két 9-nyilast is dobott.

 

3 megjegyzés:

  1. Hajrá Whitlock!!! Nagyon várom már ezt a versenyt. A legkeményebb verseny a darts sportágában :).

    VálaszTörlés
  2. Szerintem parádés lesz ez a premier Liga is, nagyon jól hangzik a névsor. Bár a tavalyi King nekem hiányozni fog:( Azt hiszem a közönségnek is:) Baxter-t is sajnálom. KÁMON WADE & Gary!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom az elöttem szólóhoz "Come on Whitlock".
    Sajna a VB nem jött ki neki jól. Szerintem is a darts sport legerősebb versenye. Baxtert én is sajnálom, és azért King is hiányozni fog, nem a kedvenc játékosom, de imádom a dobótechnikáját. Azzal, hogy megosztja az embereket a viselkedése mindenképpen egy érdekes színfoltja volt a ligának, hiányozni fog.

    Kentaur

    VálaszTörlés