2011. január 5., szerda

Itt az új PDC világranglista

Elkészült a világbajnokságot követően a 2011-es év első PDC-s világranglistája. Tekintettel arra, hogy a ranglista egész egyszerűen a pénznyeremények alapján készül, a legnagyobb változások a legnagyobb díjazású versenyt, azaz a világbajnokságot követően vannak a listán. Így történt ez most is, érdemes megnézni tehát az aktuális ranglistát.


Phil Taylor vezető pozícióját természetesen a világbajnoki negyeddöntőben elszenvedett veresége sem veszélyeztette, ám az új világbajnok, Adrian Lewis az ötödikről egyenesen a második helyre lépett előre győzelmének köszönhetően. James Wade-től vette el a második pozíciót, aki eggyel került hátrébb. A Top10-ben a legnagyobb lépést a világbajnoki döntős, Gary Anderson tette meg, ő immár a negyedik helyet foglalja el, az eddigi tizedik helyett. Raymond van Barneveld két helyet visszaesve az ötödik az új listán.

Az új világranglista második helyezettje családjával és a világbajnoki trófeával

Terry Jenkins egyet előrelépve a hatodik, Simon Whitlock három helyet rontva áll a hetedik helyen. Ronnie Baxter az egyetlen, akinek nem változott a pozíciója, ő maradt a nyolcadik. Mark Walsh bekerült a legjobb tízbe, ő tizenegyedikből lett kilencedik. Végül Colin Lloyd zárja a tizes listát, egyet rontva korábbi besorolásán.

Mervyn King kiesett az első tízből, már csak a tizenegyedik, ezzel ő öt helyet esett vissza. Mark Webster is hatalmasat lépett előre, immár a 13. helyen áll - korábban a 25. volt. Az első 16-ból ahová Webster így bejutott, Paul Nicholson került ki. Ami minket magyarokat a legjobban érdekelhet, Bezzeg Nándor a 159. helyre cserélte korábbi 99. pozícióját. Lévén két évvel ezelőtt részt vehetett a világbajnokságon, most az akkori pénzdíját "elveszítve" került hátrébb a rangsorban.

 

2 megjegyzés:

  1. A hivatalos ranglistán Nándi a 159, nem 152. Co Stompe 11 helyes visszaesése is meglepő, 17-ről 26 :S

    VálaszTörlés
  2. Valóban. Köszönöm a korrekciót, javítva is lett az írásban.

    VálaszTörlés