2011. január 6., csütörtök

Lakeside-i BDO Világbajnokság - már a nyolc között

A férfiaknál kialakult a legjobb nyolc mezőnye, míg a hölgyeknél már az elődöntők párosítása is ismert a Lakeside-i World Professional Darts Championshipen. A nagy nevek közül már többen csomagolhattak össze, mint ahányan még játékban vannak.


Bouting ezúttal örömében fogja a fejét, legyőzte Waites-et
Scott Waites, Ted Hankey, Tony O'Shea, Robbie Green, Stuart Kellett, John Walton, Steve West, Darryl Fitton. Nos, ez a nyolc név nem a legjobb nyolc mezőnyét, hanem a kiesettek egy részét takarja. Talán John Walton és Ted Hankey kaphat "felmentést" a dicstelen felsorolásból, hiszen egyikük (John Walton) egy szenzációs, végletekig kiélezett, lehető legszorosabban alakuló (4-3, és a döntő szettben 6-5) mérkőzésen Martin Adamstől szenvedett vereséget, míg Ted Hankey Scott Waits-be szaladt bele már az első fordulóban.

Scott Waites-nek a kiszálló lett a veszte szerdai, második fordulós mérkőzésén. 26%-kal dobott duplái kevésnek bizonyultak az ugyanenebben a mutatóan közel 60%-ot teljesítő Stephen Bountinggal szemben. Tony O'Shea Ross Smith-től szenvedett első fordulós vereséget, míg a második kiemelt Stuart Kellett-et - tanítanivalóan szép dobási stílusa ellenére - a póker rajongó holland, Jan Dekker búcsúztatta.

A legjobb nyolcba végül négy kiemelt játékos mellett négy nem kiemelt jutott be, és ott van a Prágában Székely Pál által legyőzött Garry Thompson (jobbra a képen) is.

A nőknél, miután csak nyolc fős mezőnnyel rendezik a vb-t, a második forduló már egyben az elődöntőket is jelenti, melyekre csütörtökön kerül sor.


Bár a világbajnokág hivatalos elnevezésében a "professional" szó is szerepel, az esemény média támogatásáról ez bizonyosan nem mondható el. Az eseményt hivatalosan  közvetítő BBC társaság is csupán egy kijelölt órát adja élőben a találkozókat ezekben a napokban, míg a nagy örömünkre az év egyetlen hazai dartsközvetítését adó Eurosport gyakorlatilag követhetetlen adásrenddel, szintén igen korlátozott terjedelemben számol be az eseményről. A magyar nyelvű közvetítés azonban kiváló lehetőséget biztosít egyéb haza dartsról szóló hírek, információk megosztására is, így feltétlenül érdemes a televízióban adott mérkőzés részleteket figyelemmel kísérni.


A férfiak nyolcaddöntőinek eredményei
John Walton - Martin Adams (1) 3-4
Willy van der Wiel - Ross Smith 1-4
Martin Phillips - Joey ten Berge (5) 4-3 
Jan Dekker - Stuart Kellett (2) 4-1
Gary Robson (10) - Dave Chisnall 4-1
Garry Thompson (10) - Alan Norris 4-1
Stephen Bounting - Scott Waites (6) 4-2
Robbie Green (14) - Dean Winstanley (3) 1-4

A férfiak negyeddöntőinek eredményei
Január 6., csütörtök
19:30 Martin Adams (1) - Ross Smith 5-1
21:00 Martin Phillips - Gary Robson (13) 5-4
Január 7., péntek
19:30 Stephen Bounting - Dean Winstanley (3) 1-5
21:00 Jan Dekker - Garry Thompson (10) 5-4

A női negyeddöntők eredményei
Irina Armstrong (4) (Rus) - Lorraine Farlam (Eng) 2-0
Trina Gulliver (1) (Eng) - Wendy Reinstadtler (Eng) 2-0
Julie Gore (3) (Wal) - Rhian Edwards (Wal) 1-2 
Deta Hedman (2) (Eng) - Patricia de Peuter (Bel) 2-1

A női elődöntők eredményei 
Január 6., csütörtök
18:45 Irina Armstrong (4) - Trina Gulliver (1) 0-2
22:00 Rhian Edwards - Deta Hedman (2) 2-0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése