2011. január 14., péntek

Dave Chisnall és Brian Woods PDC Pro Tour kártyás

Félidejénél jár a PDC-s Pro Tour kártyákért zajló négy napos selejtezősorozat. Az első két napon nyolcan váltották meg a 2011-es szezonra érvényes "belépőkártyájukat" a PDC versenyeire, köztük két eddigi BDO-s játékos Dave Chisnall és Brian Woods.



Dave Chisnall, aki 2010-ben BDO világbajnoki döntőt vívott Martin Adams ellenében már az első napon kivívta magának a PDC-ben való indulás lehetőségét, miután bejutott a selejtező tornán a legjobb négy közé. "Jó érzés, és várom is már az új kezdést. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű dolgom, de jó volt itt mérkőzni és szerencsére jól is ment a játék."

Chizzy-t immár nem csak évi egy versenyen láthatjuk a PDC tornáin

Egy 19 esztendős, az U21-es világbajnokságon is szerepelt Shaun Griffiths, a 25 éves ír Shane O'Connor, valamint a 37 esztendős James Richardson szerezték még meg rögtön az első napon Pro Tour kártyáikat.

A második napon egy újabb eddig a BDO-nál szereplő játékos, Brian Woods jutott célba, mellette a világbajnokságon is vitézkedő dél-afrikai Devon Petersen is odaért. "Nagyon büszke vagyok, hogy sikerült ezt elérnem, és nem csupán magam miatt, hanem egész Dél-Afrika miatt is. Hatalmas dolog az első dél-afrikai profi dartsonak lenni, és ez remélhetőleg más ottani fiatal játékosok előtt is megnyitja majd az ajtót, hogy ide kerülhessenek. Október óta Angliában tartózkodom, mert a Grand Slam of Darts kvalifikációján és a Világbajnokságon is szerepeltem, de most mindez megérte. A Világbajnokságon komoly tapasztalatokat szereztem, és nem csupán a színpadi játék terén, de a többeiktől kapott hasznos tanácsok kapcsán is." - mondta el Petersen.


Brian Woods is továbblépett, 44 évesen lett PDC játékos

A további két pénteki helyet szintén a világbajnokságot is megjárt, 42 éves svéd Magnus Caris és a német Michael Rosenauer szerezték meg.

A selejtezősorozat még két napon keresztül folytatódik, így a harmadik BDO-s próbálkozónak, John Hendersonnak is van további két lehetősége, hogy kövesse a frissen a PDC-hez kerülő társait. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése