2011. január 13., csütörtök

Anastasia Dobromyslova újra a BDO-nál versenyez

A pár napja még csak szóbeszéd tárgyát képező hír Anastasia Dobromyslova jövőjéről immár hivatalossá vált. A BDO 2008-as Lakeside-i női világbajnoka két éves PDC-s kitérőt követően lép vissza a BDO-hoz és folytatja újra a női versenyzők között pályafutását.




"Nehéz döntés volt" - vallotta be Anastasia. "A PDC-nél mindenki nagyon kedves, támogató és segítőkész volt, de úgy vélem, a karrierem szempontjából most vissza kell térnem az alapokhoz és meg kell tanulnom újra győzni." Majd hozzátette: "A darts a hivatásom, és pályafutásom jelenlegi szakaszában ez a helyes döntés, mint ahogy korábban a PDC-hez történő csatlakozásom is volt, azt követően, hogy megnyertem a Lakeside-i világbajnokságot."

Természetesen azt sem zárta ki azonban, hogy a jövőben egyszer még újra a PDC-nél versenyezzen. "Soha ne mondd, hogy soha. Izgalmakkal teli időszak volt ez számomra, játszhattam TV-kamerák előtt a világbajnokságon, a Grand Slam-en és a UK Openen, és ha újra eljön az ideje annak, hogy a PDC-ben szerepeljek, akkor azt meg is fogom tenni. De most úgy érzem, hogy megtettem a dolgomat, amit a női dartsért tehettem a PDC-nél. Igyekeztem a legjobbamat nyújtani a versenyeken. Valójában nem volt könnyű az egyetlen női játékosként a tornákon, most pedig újra meg kell alapoznom az önbizalmamat és el kell kezdenem ismét rendszeresen nyerni."


Anastasia feltétlenül egy üde színfoltja volt a PDC-nek, mely pályafutás csúcspontja a Vincent van der Voort ellen aratott győzelme volt a Grand Slamen, de ezen kívül is gyűjtött be pár számottevő skalpot a versenyeken, legyőzve többek között Co Stompe-t, Kevin McDine-t és Steve Beaton-t is.

"Rettentően sok támogatást kaptam a szponzoraintól, a Unicorn-tól, a Riley's-tól és a Ladbrokes-tól, szeretnék mindent megköszönni nekik, amit értem tettek."

A BDO-hoz visszatérve az első versenyei a Dutch Open és a Scottish Open lesznek, ezeken kezdi meg a felzárkózást és a reménybeli visszatérést a női darts csúcsára.

"Természetesen szeretném kvalifikálni magam ismét a Lakeside-ra és nagyszerű lenne, ha idén újra megrendezésre kerülne a PDC Unicorn Női Világbajnokság, ez esetben feltétlenül megpróbálnám arra is kvalifikálni magamat."

Utóbbihoz köthető PDC-s pályafutása egyik legnagyobb csalódása, ugyanis 2010-ben nem sikerült a döntőbe jutnia a PDC Női Világbajnokságán, lévén az elődöntőben kikapott Stacy Brombergtől.

Ana ezekben a napokban tért vissza két hetes oroszországi szabadságáról, és megkezdte a kemény felkészülést a BDO-nál előtte álló kihívásokra. Az orosz hölgy Trina Gullivert győzte le anno a világbajnoki címért folytatott harcban, így 2011-ben mindenki az ő párharcukra kíváncsi ismét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése