2011. január 11., kedd

PDC kvalifikáció a Pro Tour kártyákért BDO-s résztvevőkkel

A nevezések lezárását követően nyilvánosságra hozták a csütörtökön rajtoló, négy napos kvalifikációs versenysorozat nevezőinek listáját. A tét nem más, mint a fennmaradó Pro Tour kártyákhoz való hozzájutás, amely lehetővé teszi a boldog tulajdonosoknak a szezon során a PDC versenyein való indulást.
 
Összességében 119 nevezést regisztráltak a Wigan-ben megrendezésre kerülő selejtező sorozatra. 103 Pro Tour kártya került eddig kiadásra a szezonra érvényes 128-ból. Részben a négy Lakeside-i elődöntős válaszától is függ, hogy a hosszú hétvége során hányat lehet még elnyerni. Az már bizonyos, hogy a világbajnok Martin Adams és elődöntőben legyőzött ellenfele Martin Phillips nem kívánnak élni a PDC felkínálta lehetőséggel és nem tartanak igényt a kártyára, míg Dean Winstanley és Jan Dekker csütörtökig kaptak haladékot döntésük meghozatalára.

Az eredetileg jogosult 96 játékos közül négyen mondtak le eddig az indulási jogukról, így Chris Mason, Lionel Sams, David Fatum és Scott Burnett kártyáit végül a ranglistán soron következők, vagyis Par Riihonen, Dave Smith, Stuart Dutton and Scott Rand tudhatják magukénak.

A pár napja is megjelent kép elég találónak bizonyult, a négyből hárman is megmérik magukat a PDC-ben

Végül három ismertebb, tavaly a BDO-ban versenyző játékos nevezett a PDC-s kvalifikációra: Dave Chisnall, az egy évvel korábbi Lakeside-i finalista, a Grand Slam of Dartson kedvet kapó John Henderson, valamint Brian Woods próbálnak meg a 2011-es szezonra szóló indulási lehetőséget kiharcolni maguknak a PDC-ben.

A világbajnokságon megismert arcok közül a kvalifikációra nevezők között található Magnus Caris, Devon Petersen, Preston Ridd, Dietmar Burger és Michael Mansell is, de ismerősen cseng még Mareno Michels és Peter Martin neve is a listán.

A versenyek csütörtökön kezdődnek, minden nap a legjobb négy közé került játékosok nyerik meg 2011-es kártyájukat, és ők már nem is vesznek részt a következő nap(ok) küzdelmeiben.



A Pro Tour kártyáról, valamint arról az örömteli hírről, hogy egyedüli kelet-európaiként Bezzeg Nándor is Pro Tour kártya birtokos lett korábban itt jelent meg írás a Dartsvilágon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése