2011. január 8., szombat

Adams és Winstanley mérkőzhet a BDO világbajnoki címért

Szombaton délután a férfi elődöntőket rendezték a Lakeside-i World Professional Darts Championshipen, azaz a BDO világbajnokságon. Elsőként a tavalyi elődöntő "ismétléséből" újfent Martin Adams került ki győztesen egy szoros, izgalmas mérkőzést követően. Ellenfele Dean Winstanley lesz, aki eddigi pályafutása legnagyobb sikereként szerepelhet a fináléban, ahová magabiztos győzelemmel jutott. Az elődöntők élőben voltak láthatók a itt a Dartsvilágon.

Az elődöntőket már abban a tudatban kezdhették meg a résztvevők, hogy bármi is lesz a továbbiakban, ők négyen már jogosultak kézhez venni a 2011-es szezonra szóló vetélytárs szervezet, a PDC Pro Tour kártyáit, amely feljogosítja őket is a PDC versenyein való indulásra. Azt azért borítékolni lehet, hogy Martin Adams nem fog élni ezzel a lehetőséggel, ő az egyetlen olyan BDO-s éljátékos, aki szisztematikusan kerüli a PDC-vel való kontaktust.

Martin Adams (1) - Martin Phillips 6-4 (2-3, 2-3, 3-1, 3-0, 3-2, 1-3, 3-0, 3-2, 1-3, 3-1)

Martin Adams - az egyik döntős

Martin Adams, aki hét éven belül a negyedik világbajnoki döntőjét vívhatja holnap, a következőket mondta győzelmét követően: "Kifejezetten élveztem a játékot. Nem zavart, hogy 0-2-vel indult a találkozó, hamar visszahoztam ugyanis magamat a mérkőzésbe. Valójában nem szabadott volna megdobni a 161-es kiszállót rögtön az első legben, mert onnantól csak egyféleképpen lehet folytatni, annál rosszabbul... Kicsit ideges voltam ma, de aggódni azért nem aggódtam, vártam, hogy menjen minden a maga útján. Amint elkezdődött a mérkőzés, már megnyugodtam. Rengeteg gondolat kering ilyenkor az ember fejében odafent a színpadon, de elég idős és tapasztalt vagyok már ahhoz, hogy tudjam, hogyan kell ezeket a háttérbe szorítani. Tudom, hogy frusztráltam az ellenfelemet és ez mindig befolyásolja a játékát is, ami a segítségemre volt ezúttal is. Most már a döntőt várom, bárki is legyen majd az ellenfelem holnap."



Jan Dekker - Dean Winstanley (3) 2-6 (3-1, 2-3, 2-3, 2-3, 3-2, 1-3, 1-3, 2-3)

Dean Winstanley - a másik döntős




Elődöntők (6 nyert szett)
Martin Adams (1) - Martin Phillips 6-4
Jan Dekker - Dean Winstanley (3) 2-6


BDO Világbajnoki DÖNTŐ (7 nyert szett)
Január 9., vasárnap
18:45 Martin Adams (1) - Dean Winstanley (3)

3 megjegyzés:

  1. mondhatnak nekem bármit a BDO-sok, de egy vb-döntőbe 90-es ill. 89-es átlaggal bejutni... PDC-ben az első körön se jutnának tovább.

    VálaszTörlés
  2. Török László2011. január 8. 23:55

    Igazad van, ez valóban gyenge volt.
    Reméljük a döntőben már a 100 felé fognak közelíteni.

    TL

    VálaszTörlés