2011. január 18., kedd

A Vasas CDL játékosai (8) - Darányi Zoltán

Darányi Zoltán a sorozat legfiatalabb résztvevője első felnőtt szezonját kezdte meg, de még az előző befejezéseként megnyerte a Magyar Darts Liga nyári döntőjét, majd a Steel Nemzeti Bajnokságban is letette a névjegyét a dömsödi forduló megnyerésével. A Vasas CDL hosszú szünetébe egy klubváltást is beiktatott, így a holnapi harmadik fordulóban már új egyesülete, a Sport DC színeiben játsza a nyitómérkőzést az olvasók által legesélyesebbnek tartott Végső János ellen.


Adatlap:
Név: Darányi Zoltán
Születési év: 1992
Lakóhely: Budapest
Mióta dartsozik: 1999
Egyesülete: Sport Darts Club
Használt nyíl: Harrows Eric Bristow (21g)
Művészneve: Szultán
Bevonulózene címe és előadója: Jools Hootenanny - Paolo Nutini
Legfontosabb eredményei: 2007, 2010 - Ifjúsági Európa Bajnok (soft)
                                        2010 - Ifjúsági Európa Bajnokság - 3. hely (steel)
                                        2010 - WDF Hungarian Open - 1. hely ifjúsági egyéni, 2. hely felnőtt páros
                                        Többszörös Ifjúsági Magyar Bajnok
Eddigi eredményei a Vasas Centenáriumi Darts Ligában:                                                                                     1. forduló: Balogh Béla 4-6
                                                                                  2. forduló: Székely Pál 6-4
Olvasói várakozások: 353 szavazatból 39-en (11%) várják a csoportkör első helyére - ezzel pillanatnyilag a harmadik legesélyesebbnek tartják a győzelemre


Mit éreztél, amikor megkaptad a meghívást a Vasas Centenáriumi Darts Ligára?
- Természetesen nagyon örültem neki! Nagy megtiszteltetésnek vettem, hogy fiatal korom ellenére meghívást kaptam erre a centenáriumi versenysorozatra.

Milyen célokkal vágtál neki ennek a sorozatnak és milyen hosszabb távú céljaidat szolgálja?
- Természetesen a tisztes helytállás! Évad elején kezdtem el felnőtt pályafutásomat a sikeres ifjúsági évek után. Nyilvánvalóan hasonló sikereket szeretnék elérni a felnőttek között is, de ahhoz még rengeteget kell tanulnom és fejlődnöm. Az ilyen megmérettetések lehetnek számomra lépcsőfokok ezen az úton.

Melyik PDC-s sztárt látnád szívesen vendégként a jövő tavasszal és miért éppen őt?
- Phil Taylor-t, mert ő az egyik példaképem! Sokat jelentene a magyar dartsnak, ha ő itt lenne.



Honnan kaptad a művészneved?
- A Zoltán egy iszlám eredetű név, a Sultán méltóságnévből ered melynek egykori ejtése a Szultán. Jelentése: fejedelem, uralkodó! Szerintem ebből már mindenki érti a lényeget.

Hogyan választottad ki a bevonulózenédet, illetve miért ezt a zenét választottad?
- Tökéletes bevonuló zene! Korábbi klubvezetőm, Vámosi László ajánlotta a figyelmembe! A trombiták szólója az elején arra figyelmeztet mindenkit, figyelem itt valami kezdődik! Az egész szám ritmusa feldob, és jól érzem magam tőle!

Mi a benyomásod az eddigi fordulókról, hogyan élted át, hogyan kezelted ezt az új helyzetet, milyen érzés ilyen körülmények között játszani?
- Nagyon különleges mindig kamerák előtt játszani. Jó kialakítású center pálya, és a közönség nagyon feldobja a versenyt, természetesen a játékosokat is. Sokszor át kell hogy éljem ezt az érzést, annyira doppingol a helyzet. Szoknom kell az ilyen jellegű megmérettetéseket. Az újabb kihívások, a számomra ismeretlen terület még jobban ösztönöz és elhivatottabbá tesz a darts sport irányában.


A korábbi bemutatkozások:
(2) Végső János


Ezúton is köszönöm minden résztvevőnek, hogy készségesen válaszolt minden kérdésre, és elküldte a válaszait! Folytatódjon tehát a lényeg: a játék - jöjjön a harmadik forduló!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése