2011. január 2., vasárnap

A Vasas CDL játékosai (4) - Kulcsár Attila

Kulcsár Attila másodvirágzását éli. Hosszabb szünetet követő tavalyi visszatérése olyannyira jól sikerült, hogy egyesek már az év játékosát is benne látták. Amikor visszatérését követő első ligaversenyén megjelent, nem mindeni ismerte dicső múltját, mondta is neki valaki, hogy egész jól játszik. Erre ő csak annyit mondott: "Nézd, én már azt is rég elfelejtettem, amit Te még meg se tanultál!"


Adatlap:
Név: Kulcsár Attila
Születési év: 1969
Lakóhely: Budapest
Mióta dartsozik: 1996
Egyesülete: Vasas SC
Honlapja: http://kulcsarattila.gportal.hu/ 
Használt nyíl: Harrows Gyro (22g)
Bevonulózene címe és előadója: Spiller - Groovejet
Legfontosabb eredményei: 1996 - Merkur Bajnokság 1. hely
                                        1998 - Magyar Bajnok (Soft, Steel) és az Év Játékosa
                                        1998 - Compumatic VB 7. hely
                                        1998-99 EDU ranglista vezető
                                        2010 - Magyar Bajnok Soft egyéni, Soft páros
                                        2010 - Nemzeti Bajnokság steel egyéni 6. hely, páros 2. hely
Eddigi eredményei a Vasas Centenáriumi Darts Ligában:
                                                                                  1. forduló: Melisek Zsolt 6-2
                                                                                  2. forduló: Mészáros Zsolt 6-3
Olvasói várakozások: 275 szavazatból 50-en (18%) várják a csoportkör első helyére - ezzel pillanatnyilag a második legesélyesebbnek tartják a győzelemre


Mit éreztél, amikor megkaptad a meghívást a Vasas Centenáriumi Darts Ligára?
- Nem volt meglepetés számomra a meghívás, mivel aktív részem volt a verseny kitalálásában, ötletelésében. Nagyon örülök annak, hogy az ötletből egy valós versenysorozat lett, nem rekedt meg az elképzelések szintjén. Nagy köszönet Sütő Andrásnak és Horváth Zsoltnak!

Milyen célokkal vágtál neki ennek a sorozatnak és milyen hosszabb távú céljaidat szolgálja?
- Szeretném megnyerni! De azt hiszem ezzel mind a nyolcan így vagyunk. Ebben a mezőnyben nincs papírforma, bármi megtörténhet, ettől izgalmas. Az elért eredményektől függetlenül biztosan hasznára válik a játékosoknak ez a sorozat. Tapasztalatot szerezhetünk a kamerák és nyilvánosság előtti játékról. Ha a jövőben célunk a nemzetközi szereplés, ez nélkülözhetetlen.

Melyik PDC-s sztárt látnád szívesen vendégként a jövő tavasszal és miért éppen őt?
- Természetesen Phil Taylort! Ez számomra nem kérdés. Egyrészt ő a világ legjobb és legismertebb játékosa - egy igazi ikon -, másrészt vele lehetne a legnagyobb média hírverést kelteni, ami nagyon jót tehetne a magyar dartsnak. Ha ez sikerülne, az fantasztikus lenne!



Honnan kaptad a művészneved?
- A Kulcsár "the big name in darts" Attila művésznevet kaptam még a múltban Németh Csabitól (a régiek emlékezhetnek rá :) ), de nem nagyon használtam. Ez még abból az időből ered, mikor a Unicorn márkaboltban dolgoztunk együtt, innen az ötlet.

Hogyan választottad ki a bevonulózenédet, illetve miért ezt a zenét választottad?
- Nincs különösebb története. Szeretem az elektronikus zenéket, ilyet szerettem volna. Először magyar előadót választottam (Draft-Dombok felett), de mikor meghallgattam nem találtam elég dinamikusnak.

Mi a benyomásod az eddigi fordulókról, hogyan élted át, hogyan kezelted ezt az új helyzetet, milyen érzés ilyen körülmények között játszani?
- Nagyon élvezem ezeket az estéket. Tetszik, hogy az emberek eljönnek és megnézik a meccseket. A hangulat nagyon jó, és sok régi ismerőssel is újra találkozhatunk. A játék feltételek nagyon jók, minden adott ahhoz, hogy jó meccseket játszunk. Az első forduló az izgalom jegyében telt, de bízom benne, hogy a későbbiekben egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtunk majd. Azt gondolom minden játékosban több van annál, amit eddig láthattunk. Az pedig, hogy a mérkőzéseket videóra rögzítjük, lehetőséget ad arra, hogy a későbbiekben elemezhessük is játékunkat. Remélhetőleg a januári fordulón már működik majd az élő netes közvetítés is!


A következő bemutatkozás Székely Pálé lesz.

A korábbi bemutatkozások:
(2) Végső János


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése