2012. január 3., kedd

PDC-s tájkép csata után - Premier League-gel, díjkiosztóval

Véget ért a világbajnokság, de nem sokáig tétlenkedtek a PDC-nél, értelemszerűen elkészült az új, év végi/év eleji világranglista, valamint máris megnevezték a 2012-es Premier League nyolc résztvevőjét (némi meglepetéssel). Kedden este pedig sor került az éves Díjkiosztó Gálavacsorára. Az alábbiakban ezekről lesz szó kicsit bővebben, valamint újra megtalálható az utalás az idei európai PDC-s tornákra, benne az áprilisi wiener neustadt-i versennyel és a jegyvásárlási lehetőséggel.


Elsőként a világranglistáról, amely tulajdonképpen az utolsó két éves, jelen esetben pontosan a 2010-es, valamint a 2011-es eredmények alapján felállított sorrendet tartalmazza.

Az élen nem történt változás, az első öt helyezett - Taylor, Lewis, Wade, Anderson, Whitlock - maradt a helyén, bár Lewis nagyon megközelítette az élen álló Taylort. Wes Newton már a hatodik, míg a az élmezőny legnagyobb ugrását Hamilton produkálta, aki a 17. helyről lépett előre hetediknek. Bezzeg Nándor neve a 149. helyen található. Az aktuális ranglista az elsőtől az utolsóig itt tekinthető meg.

A rangsor pillanatnyilag két különösebb jelentőséggel bír. Egyrészt ez alapján osztják ki a 2012-es évre a Pro Tour kártyákat (az első 64 kap automatikusan kártyát - míg további 31 szerezhető meg a január közepén Angliában rendezendő kvalifikációs versenysorozaton, amely nyílt bárki számára). Másrészt, ahogy erről már volt is szó itt a Dartsvilágon, ezt veszik figyelembe a World Cup of Darts, vagyis a Csapat Világkupa meghívásainál.


Most pedig talán a sokak által egyik legjobban várt névsor, hogy kik kaptak meghívást a Premier League idei sorozatára, melyre február 9 - május 17.  között kerül sor tizenöt héten keresztül heti egy alkalommal, csütörtökönként. A sorozatnak új névadó szponzora is lett, ezért hivatalosan a McCoy's Premier League Darts elnevezéssel találkozhatunk majd. A résztvevők közül négyen a világranglista alapján (értelemszerűen 1-4. helyezett), míg további négy játékos meghívás alapján lehet ott a sorozatban. Lássuk a 2012. évi résztvevőket: Phil Taylor, Adrian Lewis, James Wade, Gary Anderson, valamint Simon Whitlock, Kevin Painter, Raymond van Barneveld és Andy Hamilton. Nos jelentem, ez a lista a megjelenése pillanatától komoly értetlenkedést és némi indulatot váltott ki a nemzetközi szurkolóseregben.

A ranglista elő négyen nincs, és nem is lehet vita. Simon Whitlock meghívása körül sincs, minden szempontból evidencia. Ám a további három résztvevő körül már erősen megoszlanak a vélemények. Raymond van Barneveld rossz idényen van túl, már csak a kilencedik a ranglistán, ám legpozitívabb szereplése pont a Premier League sorozathoz köthető, melynek a csoportkörében második lett, a rájátszásban végül a negyedik helyen zárt. És talán a legfőbb érv beválogatása mellett, hogy holland. Márpedig a holland tv ismét rákapott a darts közvetítésekre, ehhez pedig kell egy holland játékos is. Andy Hamilton mondhatni jókor volt jó helyen, mindenkiben frissen él az emlék nagyszerű világbajnoki szerepléséről, ráadásul a hetedik helyre jött fel a világranglistán, így bár sokan nem örülnek neki, helyet kapott az idei mezőnyben. Na de mit keres ott Kevin Painter? A ranglistán "sehol" (vannak előtte ketten is, akiket nem hívtak meg), a közönség sem rajong érte, "mindössze" nyert egy Players Championship Final-t, szintén nagyon jókor, december elején. Ezzel együtt is - számomra, és sok más rajongó számára is - teljesen érthetetlen a beválogatása. Bevallom, Wes Newton sem tartozik kedvenceim közé, ezzel együtt ő a világranglista hatodikja, ennek okán sokkal érthetőbb lenne az ő szerepeltetése. Ezt lehetne még folytatni, de nem teszem, akinek van véleménye, a megjegyzésekben nyugodtan közzéteheti.    
 

Itt szeretném ismét felhívni a figyelmét azoknak, akik esetleg kedvet kaptak a világbajnokság idején, hogy az interneten látott sztárokat testközelből is megcsodálnák, lesz európai versenysorozat 2012-ben is, benne egy bécsújhelyi tornával, melyre már jegyek is válthatók.


Végül pedig e sorok írása idején megtartották az éves díjkiosztót is egy gálavacsora keretében, melyen az alábbi elismerések kerültek kiosztásra:

Legjobb PDC ProTour Játékos
Gary Anderson

Év Legjobb Közvetített Előadása
Adrian Lewis - a Ladbrokes World Darts Championship James Wade elleni elődöntőjében ("disagree" - a szerk.)

PDC 9-nyilas Klub
Ezüst Nyíl Kitűzők - nem közvetítésben elért 9-nyilas
Dave Chisnall
John Henderson
Michael Smith
Wayne Atwood
Dennis Priestley
Simon Whitlock
Justin Pipe
Phil Taylor
Raymond van Barneveld
Wes Newton
Mark Webster 

Arany Nyíl Kitűzők - TV-közvetítésben elért 9-nyilas
John Part - World Matchplay
Adrian Lewis - European Championship
Brendan Dolan - World Grand Prix
Simon Whitlock - Championship League Darts
Phil Taylor - Championship League Darts 

PDPA Játékosok Év Játékosa
Justin Pipe

PDC Szurkolók Év Játékosa
Phil Taylor

PDC Év Felfedezettje
Dave Chisnall

PDC Év Ifjúsági Játékosa
Michael van Gerwen

PDC Év Játékosa
Phil Taylor


48 megjegyzés:

 1. Teljesen igazatok van. Akár Chizzy vagy TJ is sokkal jobb lenne, mint Kevin Painter. Számomra is érthetetlen a decision.

  VálaszTörlés
 2. Hat ja akar Nicholson is ott lehetett volna Painter helyett!!! De van meg szamtalan olyan jatekos aki megerdemelte volna...

  VálaszTörlés
 3. Newton biztos nagyon csalódott, de neki kellett volna a valamivel jobb vb szereplés. Nicholsonnak csak akkor lett volna sansza szerintem, ha legalább 4-be bejut a vb-n. Barneveld kérdés, hogy össze tudja-e magát végre rendesen szedni, nem ártana. Hamilton meg Painter lehet nagy kudarc, majd meglátjuk mire viszik. Szegény Jenkins mindenképp jobb lenne, mint Painter, gondolom őt is eszi a méreg.

  VálaszTörlés
 4. Egy-két gondolat, inkább értelmezés a névsorhoz.
  A Premier Liga résztvevői a következő alapszabály függvénye; 1x Világbajnok, 1x PL címvédő 5x ranglista helyezés 1x Sky Sport szabad kártya( népszerüség, üzleti szempontok, közönségszavazat). Amennyiben egyezés van a ranglista és a VB valamint PL győztes személyében, akkor ranglista "csúztatás van! Ez esetben viszont belépnek más tényezők: közelmúlt teljesítménye - ezzel búcsúzott is Mark Webster, etikai tényezők - ezzel búcsúzott is Wez Newton (a pontos okokat nem szívesen feszegetném). Painter pedig minden ellenszenve ellenére kevés, de nagyon fontos pontocskával Jenkins előtt áll, és itt a szabály az szabály. Személy szerint ilyen esetben én itt alkalmaznék még egy szabályt, mert a minimális pontkülönbséget Painter nem a teljesítményével, hanem aktivitásával érte el.
  Bezzeg Nándor

  VálaszTörlés
 5. Szia Nándi!
  Köszönöm szépen az értékes kiegészítést, amit adtál, ezek közül több is biztosan fontos szempont volt a szabadkártyák leosztásánál.
  De ezzel együtt is meg kell erősítenem, hogy a cikkben írottak pontosak voltak, ám ha már ilyen mélységeknél járunk, tudok még tovább is finomítani rajtuk.
  Bár a Premier League indulási jog szokott változni, ebben az évben négy hely az aktuális év végi ranglista alapján, kettő PDC-s szabadkártya (Hamilton és Painter), kettő pedig SkySports szabadkártya (Whitlock, van Barneveld) lett meghatározva.

  VálaszTörlés
 6. Petikém ennek semmi akadálya részemről, mint fentebb írtam "alapszabály függvénye" ez minden évben módosulhat egy picit, és mint látható módosult is! Az írásom egyébként a hozzászólások miatt íródott, és nem a cikk kritikája ként.
  Ez már csak azért sem lehetséges mert fogalmam nincs az aktuális PL kiírásról. Az alapelv viszont örökös érvényű.

  VálaszTörlés
 7. This blog is so nice to me. I will continue to come here again and again. Visit my link as well. Good luck
  http://www.jualobataborsiherbal.com/ obat aborsi
  http://caramenggugurkankandungan.info/ cara menggugurkan kandungan
  http://www.jualobataborsiherbal.com/cara-menggugurkan-kandungan/ cara menggugurkan kandungan

  VálaszTörlés
 8. Hi,

  I really happy you to see the Premier League. Thanks for sharing this post.

  Regards

  Moving

  VálaszTörlés
 9. Hey, you did a decent Job. I was very impressed with the blogs that you create, thank you for sharing with us.

  tax preparation in indianapolis
  Accounts Payable Services in indianapolis

  VálaszTörlés
 10. Very nice and interesting post. Beautifully structured and very close to facts. I found myself lucky to go through it. Hope to have more post in future like this. Please also Visit followings :


  Accounting services in Houston
  Accountant in Chicago
  CPA firm in Dallas
  CPA in Austin
  Tax Preparation Services in Fort Worth

  VálaszTörlés
 11. Packers and Movers in Delhi -Air Cargo Packers and Movers is a Delhi based Packers Movers Company offering reliable and cost-effective Packers Movers services, Packers and Movers in Delhi and Packing Moving services in all over India. It has branches in all the main cities of India. Packers and Movers in Delhi price the feelings of our customers and thence take that further care, whereas moving and packaging the products of our customers.

  VálaszTörlés
 12. Packers and Movers India | Verified and Licensed Professionals

  Looking for affordable Packers and Movers? Compare top 3 Best Packers and Movers in India to choose the right one and save money
  Move with Us, Move with Trust. Guaranteed Best Shifting Experience!
  Packers and Movers India


  Movers and Packers Charges, Rates, Cost and Price List - Moving Solutions

  Approximate Movers and Packers Charges, Cost, Price, and Rates. Get standard rates
  and quick estimations to compare and select the best service at affordable price.
  Packers and Movers Charges  Packers and Movers Hyderabad, List of Movers and Packers in Hyderabad

  Packers and Movers Hyderabad here are licensed, reputed, credible and experienced.
  Get free estimates for pre-verified Movers and Packers in Hyderabad. Compare and save!

  Packers and Movers Hyderabad


  Packers and Movers Hyderabad Charges, Rates and Costs

  Packers and Movers Hyderabad Charges, Rates and Costs: Get free price estimates for your move.
  Compare Movers and Packers Hyderabad rates and save money

  Packers and Movers Hyderabad Charges

  VálaszTörlés
 13. Best Home Packers and Movers- If you are looking to hire a packers and movers in your area and still confused , to hire a good organisation for yourself than , please check the links below. You would be glad to learn that we are an organisation which is serving the clients packing and moving needs by offering them best resources at an economical costing.
  Best Home Packers and Movers
  Packers Movers Dwarka
  Packers Movers Rohini

  VálaszTörlés
 14. Hire Best Packers And Movers Mumbai for hassle-free Household Shifting, ***Office Relocation, ###Car Transporation, Loading Unloading, packing Unpacking at affordable ✔✔✔ Price Quotation. Top Rated, Safe and Secure Service Providers who can help you with 24x7 and make sure a Untroubled Relocation Services at Cheapest/Lowest Rate
  Packers And Movers Mumbai

  VálaszTörlés
 15. Packers And Movers Bangalore Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Bangalore List, Compare Charges, Save Money And Time at Local Packers And Movers Bangalore

  VálaszTörlés
 16. Packers and Movers Hyderabad Give Certified and Verified Service Providers, Cheap and Best ###Office Relocation Charges, ***Home Shifting, ✔✔✔Goods Insurance worth Rs. 10,000, Assurance for Local and Domestic House Shifting. Safe and Reliable Household Shifting Services in Hyderabad with Reasonable Packers and Movers Price Quotation @ Packers And Movers Hyderabad

  VálaszTörlés
 17. Packers and Movers Bangalore as a Services providing company can make all the difference to your ###Home Relocation experience. Bangalore based Company which offers versatile solutions, Right team that easily reduce the stress associated with a ✔✔✔Household Shifting, ***Vehicle Transportation. we help things run smoothly and reduce breakages and offer you seamless, Affordable, Reliable Shifting Services, Compare Shifting Charges @ Packers And Movers Bangalore

  VálaszTörlés
 18. Get Shifting/Relocation Quotation from ###Packers and Movers Delhi. Packers and Movers Delhi 100% Affordable and Reliable ***Household Shifting Services. Compare Transportation Charges and Save Time, Verified and Trusted Packers and Movers in Delhi, Cheap and Safe Local, Domestic House Shifting @
  Packers And Movers Delhi

  VálaszTörlés
 19. Packers and Movers Gurgaon Provide Reliable, Safe and Certified Service Provider list, Get Free ***Best Price Quotaition and Compare Charges. ???Hassle free Household Shifting Services, High Quality packing Material, Office Relocation, Car Transportaion, ###Local and Domestic Shifting Service @
  Packers And Movers Gurgaon

  VálaszTörlés
 20. Get Packers and Movers Kolkata List of Top Reliable, 100% Affordable, Verified and Secured Service Provider. Get Free ###Packers and Movers Kolkata Price Quotation instantly and Save Cost and Time. ✔✔✔Packers and Movers Kolkata Reviews and Compare Charges for household Shifting, Home/Office Relocation, ***Car Transportation, Pet Relocation, Bike SHifting @ Packers and Movers Kolkata

  VálaszTörlés
 21. Packers and Movers Chennai Give Safe and Reliable ***Household Shifting Services in Chennai with Reasonable ###Packers and Movers Price Quotation. We Provide Household Shifting, Office Relocation, ✔✔✔ Local and Domestic Transportation Services, Affordable and Reliable Shifting Service Charges @ Packers And Movers Chennai

  VálaszTörlés
 22. Get Packers and Movers Jaipur List of Top Reliable, 100% Affordable, Verified and Secured Service Provider. Get Free ###Packers and Movers Jaipur Price Quotation instantly and Save Cost and Time. Packers and Movers Jaipur ✔✔✔ Reviews and Compare Charges for household Shifting, Home/Office Relocation, ***Car Transportation, Pet Relocation, Bike SHifting @ Packers And Movers Jaipur

  VálaszTörlés
 23. Hire the most reliable,verified and affordable
  Packers and Movers kukatpally
  for a hassle free relocation

  VálaszTörlés
 24. Thanks for sharing such an informative article. Zodiac packers movers provide best packers and movers services in Delhi at an affordable price.
  Domestic Packers
  International Packers
  Office Shifting

  VálaszTörlés
 25. Hi, I only visit these grand hotels please take me to fun with me in relaxing rooms with amazing service and great food. Meet Call Girls and Escorts in Mumbai

  Mumbai Escorts | Call Girls in Mumbai | Mumbai Call Girls | Escorts in Mumbai | Russian Mumbai Escorts | Call Girls Service in Mumbai | Escort Service in Mumbai

  VálaszTörlés
 26. Потрясающе интересные, а также поразительно точные интернет гадания для познания нашего дня грядущего - это то, что увидит вас на портале гаданий. Карты таро гадание на 2019 оказывается самым быстрым и действенным инструментом для извлечения необходимых данных из энерегетического поля земли.

  VálaszTörlés
 27. В случае если вы решились поехать в путь на максимальное расстояние, наиболее рационально использовать только ЖД транспорт и купить жд билеты Самара Оренбург. Если сравнивать стоимость путешествия в отношении проделанного локомотивом пути, то, разумеется, проезд на поезде считается максимально рациональной. Небольшая стоимость билетов достигается по средствам сплошного транзитного циркуляции пассажиров - один клиент оставляет вагон на нужной станции, его место занимает следующий гость ЖД вагона. Большинство туристов предпочитают удобства движения сильнее иных пожеланий. Курсировать поездом куда более комфортнее, чем машиной. Любой клиент положительно заценит установку в подвижном составе комфортных купе, Wi-Fi, чистые туалеты и значительное пространство состава, используемое для прогулок под час движения.

  VálaszTörlés
 28. Всевозможные вариации гадания именуются как мистические учения. Конкретный способ ворожбы исключительный и предназначен для разнообразных целей. Гадание совместное будущее и достоверность ворожения напрямую зависит от практики гадающего. Любой рассчитывает просмотреть собственную судьбу и воспринимает конкретные средства ворожбы наиболее действенными.

  VálaszTörlés
 29. Невероятное изобилие игр публикуется круглогодично. Максимально легким путем приобрести релизнутую игру представляется скачать игру прятки онлайн. Понимать толк в жанрах стационарных игр не так легко ввиду большого их разнообразия. Поставив игры с интернета вы получите самый большой уровень сохранности. "Пираты" попробуют использовать непосредственность клиентов и распределять вирусный код. Скачивание Torrent считается элементарной процедурой, доступной как минимум для начинающих посетителей.

  VálaszTörlés
 30. Thank you for the helpful text. And I recently launched a new website, an online audio Converter https://youtube-to-mp3-converter.com/. With my Youtube 2 mp3 Converter, you can easily download music to your iPhone.

  VálaszTörlés
 31. Получите максимальные выгоды исключительно тут https://snabtop.ru/category/chugunnye-skameyki/. Ниже указаны центральные преимущества взаимодействия с нашей компанией. Большой сортимент оборудования для коммунальной сферы.

  VálaszTörlés
 32. Turbozaim войти – это проверенный вариант взять денежные средства в короткие сроки. Крупнейший анализатор набора коммерческих продуктов позволяет взять требуемый кредит. Занять нужную сумму на карточку вполне элементарно.

  VálaszTörlés
 33. Техническая служба круглосуточно поможет советом и с легкостью порешает самую непростую проблему. Имейте в виду, что казино х официальный сайт регистрация бонус ни за что не спрашивает денег за выполнение процедуры верификации пользователей. Увидеть подлинность платформы возможно на официальной странице casino-x-oficialniy-sayt.com.

  VálaszTörlés
 34. На соответствующей странице мистер бит отзывы имеется множество интересной информации о играх на компьютере. Получите огромное удовлетворение, развлекаясь в дружественной компании товарищей. Численность игр по сети увеличивается каждый год. По играм конкретного жанра ведутся мировые чемпионаты.

  VálaszTörlés
 35. Всего только окончив стандартное обучение, посетители смогут начать распоряжаться большими суммами. Порядок демонстрации допускает познакомиться с основами интернет платформы. Проверь личный фарт – авторизируйся на площадке франк зеркало вполне бесплатно!

  VálaszTörlés
 36. Существенная стойкость гарантирует износостойкость материала на десятилетия. Глина, как стартовый компонент, не подвергается плавлению. Во время возникновения горения decovita caramel не испаряет токсичных веществ.

  VálaszTörlés