2012. január 13., péntek

Steel Nemzeti Bajnokság V. forduló, Budapest - előzetes

Új év, régi bajnokság. Vagyis a 2012. év első Steel Nemzeti Bajnoki fordulójára kerül sor szombaton, amely egyben a 2011-2012. évi bajnokság ötödik állomása. A budapesti Csepel Plazában rendezendő fordulóra 83 férfi, valamint 18 női jelentkező adta le nevezését.



A tavalyi négy forduló során a hölgyeknél a címvédő Ihász Veronika hibátlan teljesítménnyel gázolt át a mezőnyön, minden forduló első helyét begyűjtve. Ugyanez nem sikerült a férfiaknál Bezzeg Nándornak, ám három fordulót nyerve ő is magabiztosan vezeti a rangsort. A PDC Csapat Világkupára is készülő éljátékosunk pont az utolsó fordulóban szenvedett vereséget az elődöntőben, így a kérdés az, hogy visszatér-e a csúcsra az év első versenyén, vagy lesz újabb - az előző fordulóhoz hasonló - meglepetés.

A sorsolás alapján már a legjobb 16 között sor kerülhet a nemzetközi csapatmérkőzésre készülő két hazánkat képviselő játékos Bezzeg Nándor és Kaufmann Krisztián párhacára. Miután a legutóbbi fordulót megnyerő Nagy Csaba nincs az induló között, ha távollétében visszaállna az idei sorozatban szokásos négy mezőnye, akkor Bezzeg Nándor - Kovács Patrik és Melisek Zsolt - Darányi Zoltán párosításban rendeznék az elődöntőket.

A tervek szerint a szombati játéknapon a 16-os táblától kezdve a Dartsvilágon folyamatosan frissülnek majd az eredmények.


Az összetett élmezőnyök az V. fordulót megelőzően: 

Férfiak
1. Bezzeg Nándor (Vasas SC) 146 pont
2. Darányi Zoltán (Sport DC) 110 pont
3. Melisek Zsolt (Pestújhelyi SC) 90 pont
4. Kovács Patrik (XXI. Század SE) 88 pont
5. Kulcsár Attila (Vasas SC) 66 pont
6. Nyíregyházki István (Tótkomlósi DC) 58 pont
7. Mester Zoltán (T20 DC) 56 pont
8. Soltész István (Darts és Póker SK) 46 pont
    Székely Levente (Soul DC) 46 pont 

Nők
1. Ihász Veronika (Győri DC) 160 pont
2. Puskás Erzsébet (Vecsés) 104 pont
3. Kautzky Nóra (Soul DC) 100 pont
4. Mayerné Takács Rita (Vasas SC) 88 pont



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése