2012. január 6., péntek

Magyarország a PDC Csapat Világkupán!

Amiben tavaly még csak reménykedünk, az idén valósággá vált, Magyarország ott lesz a PDC Csapat Világkupa 24 résztvevője között! A hivatalosan World Cup of Darts névre hallgató nagyszabású eseményt február 3-5. között rendezik Hamburgban, melyet a Skysports élőben közvetít. Ezzel közel két éves szünet után szerepel újra magyar steel válogatott nemzetközi eseményen, s ha már lúd, legyen kövér alapon, rögtön a legnagyobb nézettséggel rendelkezőre kaptunk meghívást.


Napra pontosan egy hónappal ezelőtt jelent meg itt a Dartsvilágon a 2012-es eseményről szóló első írás, melynek végén már külön boncolgattam az esetleges magyar részvétel lehetőségét. Abban a cikkben sok minden közzé lett már téve a másodízben megrendezésre kerülő eseményről, ezért itt most inkább arra térek ki, hogy mi vár Németországban a magyarokra.

Arra a kétfős csapatra, melyet a meghívás alapján az egyetlen világranglistás versenyzőnk Bezzeg Nándor, valamint a tavalyi PDC-s kvalifikációt Wiener Neustadt-ban sikerrel vevő két honfitársunk közül az idei nemzeti bajnoki sorozatban egyelőre előkelőbb helyen álló Kaufmann Krisztián alkot majd. 


Miután 24 ország vehet részt a csapatviadalon, az első nyolc nemzet kiemelésre kerül, míg a 9-24. ország tizenhat válogatottja február 3-án pénteken délután valamikor 13 és 17 óra között egy 6 nyert leges páros mérkőzést vív majd kijelölt ellenfelével (úgy, hogy minden leget az előző vesztese kezd). Az ellenfél minden bizonnyal a 9-16. helyre rangsorolt válogatott egyike lesz majd.

Amennyiben ezt az akadályt sikerrel veszik fiaink, úgy a folytatás még aznap este vagy szombat kora délután következik, ám az ellenfél akkor már a világ 1-8. csapatának egyike lenne, a tét pedig a legjobb nyolc közé kerülés. Ebben a körben már két egyéni és egy páros mérkőzést kell játszani, egyaránt 4 nyert legig. Az egyéni mérkőzések győzelmei 1-1 pontot, míg a páros győzelem 2 pontot ér. Ebből könnyen kiszámolható, hogy komoly esély van döntetlen eredményre is, ez esetben egy újabb, mindent eldöntő leget játszanak a párosok.

A folytatásban szombaton este a negyeddöntőkre,  vasárnap délután az elődöntőkre (itt a páros mellett már 4 egyéni mérkőzés kerül lebonyolításra), vasárnap este pedig a döntőre (melyben már 6 nyert legre folyik az öt mérkőzés) kerül sor.

Az eseményt nem véletlenül vitték Németországba, tavaly fantasztikus hangulatot teremtettek a német szurkolók az European Championship-en, így egészen biztosak lehetünk abban, hogy óriási tombolás várható a saját nemzeti csapatukért is szorító több ezres közönségtől. A német játékosok a világbajnokságon sem vallottak szégyent, így a szurkolói támogatással akár komoly meglepetést is okozhatnak a hazaiak. Bár ha hozzáveszem, hogy azon a hétvégén Hamburgban pont egy Bayern München elleni Bundesliga rangadó is lesz, néhány Hanza-városi sportrajongó nehéz választás elé is kerülhet...


Emlékezhetünk még arra is, hogy az első torna során - melyet végül Hollandia nyert meg -  mekkora meglepetést okozott egy spanyol kettős, akik a verseny legyőzhetetlennek vélt, hazai pályán fellépő, első kiemelt csapatát, a Phil Taylor - James Wade alkotta angol válogatottat győzték le, s még utána sem álltak meg, azt követően is folytatták diadalmenetüket. Azt hiszem szívesen kiegyeznénk azzal, ha Hamburgban a magyarok lennének "a spanyolok".

Jegyek - bizonyos típusúak már elfogytak - ezen az oldalon vagy a +41 43 500 4080-as telefonszámon rendelhetők.

8 megjegyzés:

  1. Drága Barátom!
    Akkor most már hivatalosan is örülhetek eme csodálatos hírnek! :)
    Így előre is egy tőlem megszokott nemsablonos "Ügyesek legyetek"!!!
    Hajrá Nándi és Kafu!!! :)

    Nelli

    VálaszTörlés
  2. Hajrá Magyarok!
    Remek dolog ,hogy ott lehetünk ezen a versenyen. De nem vagyok meggyőződve arról, hogy olyan versenyzőnek kellene képviselni hazánkat aki csak úgy hazajön egy PDC versenyről mert nincs tiszta pólója "és közben még nem is játszott rosszul". De a vezetőség ezt biztos jobban tudja. Na mindegy. Azért csak HAJRÁ ,szurkolunk!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Névtelen!
    A hozzászólásodnak csak azon részét kommentálnám, ami a vezetőséget érinti. A Vasas SC és Bezzeg Nándor saját hatáskörben döntött a páros másik tagjáról. A vezetőség még csak a lehetőségről sem tudott, véleményt nem kértek. Csak a tisztánlátás végett....

    Üdv, Vereczkey Lajos

    VálaszTörlés
  4. Bár - bizonyos kivételes esetektől eltekintve - nem vagyok híve a névtelen hozzászólósdinak, különösen, ha ez konkrét, névvel bíró személy kritikáját is tartalmazza, de azért felhívom a figyelmét minden érdeklődőnek Bezzeg Nándor írására a témában: http://www.bezzegnandor.hu/index.php/31-word-darts-of-cup-magyar-reszvetellel

    VálaszTörlés
  5. Hölgyeim/Uraim!

    Ez nagyszerű hír! Póló ide, vagy oda vagy mittomén, hajrá magyarok! Végre!!!!

    Attis

    VálaszTörlés
  6. A Névtelen.
    Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt a témához .
    Most már sokkal tisztábban látom a helyzetet.
    Bízzunk Nándi szakmai hozzáértésében és maximális tudásában, ő igazán tudja ,hogy kivel akar, és neki kivel jó együtt játszania!
    Tisztelttel HP-nek mert kedvelem ezt az oldalt Velty Roland

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a kiegészítést és a nevesítést!

    VálaszTörlés